5 λόγοι για τους οποίους το e-learning αποτελεί το μέλλον της εκπαίδευσης

Συντάκτης: Flowmagazine

Η έννοια της παραδοσιακής εκπαίδευσης έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η σωματική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο δεν είναι πλέον η μόνη επιλογή μάθησης – τουλάχιστον με την άνοδο του Διαδικτύου και τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Σήμερα, έχετε πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση όποτε και όπου θέλετε, αρκεί να έχετε σύνδεση σε έναν υπολογιστή. Μπαίνουμε τώρα σε μια νέα εποχή – την επανάσταση της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από τον σκεπτικισμό γύρω από την εκπαίδευση μέσω του Διαδικτύου. Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε την έννοια της εγκατάλειψης της συμβατικής τάξης όπως τη γνωρίζουμε, ειδικά εάν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον απέραντο χώρο που ονομάζεται διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να αποφύγουμε αυτήν την εναλλακτική λύση, η οποία έχει αποδειχθεί έγκυρη και χρήσιμη για πολλούς μαθητές ανα την υφήλιο. Συνεχίστε λοιπόν την ανάγνωση για να μάθετε τους πέντε λόγους για τους οποίους το e-learning αποτελεί μια ουσιαστική λύση για το μέλλον της εκπαίδευσης.

  1. Προσφέρει ευελιξία

5 λόγοι για τους οποίους το e-learning αποτελεί το μέλλον της εκπαίδευσης

Η διαδικτυακή εκπαίδευση επιτρέπει στον δάσκαλο και τον μαθητή να ρυθμίσουν το δικό τους ρυθμό μάθησης, με μια ουσιαστική λύση που ταιριάζει στην ατζέντα όλων των εμπλεκόμενων. Ως αποτέλεσμα, η χρήση μιας διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας επιτρέπει καλύτερη ισορροπία εργασίας και σπουδών, για όλους εκείνους τους σπουδαστές που η εργασία τους περιορίζει χρονικά. Η διαδικτυακή μελέτη σας διδάσκει ζωτικές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, γεγονός που καθιστά ευκολότερη την εύρεση μιας καλής ισορροπίας εργασίας-μελέτης. 

Η ύπαρξη μιας κοινής ατζέντας μεταξύ του μαθητή και του δασκάλου μπορεί επίσης να ωθήσει και τα δύο μέρη να αποδεχθούν νέες ευθύνες και να έχουν περισσότερη αυτονομία. Επίσης και τα προγράμματα σπουδών έχουν συμπτυχθεί, μετατρέποντας την εκπαίδευση πιο άμεση, πιο αποτελεσματική και πιο ουσιαστική.

  1. Προσφέρει μια ευρεία επιλογή προγραμμάτων

Σε ένα χώρο τόσο ευρύ και γεμάτο δυνατότητες όσο ο χώρος του διαδικτύου, υπάρχουν άπειρες δεξιότητες και θέματα για διδασκαλία και μάθηση. Ένας αυξανόμενος αριθμός πανεπιστημίων και σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρει διαδικτυακές εκδόσεις των προγραμμάτων τους για διάφορα επίπεδα σπουδών και κλάδους απασχόλησης. Από τη μουσική σύνθεση, την αρχιτεκτονική τέχνη που έχει να κάνει με την κατασκευή και την επίβλεψη του έργου, μέχρι και εναλλακτικοί τρόποι ασφάλειας για τη ξενοδοχειακή μονάδα είναι επιλογές που κάθε σπουδαστής έχει πλέον. Μελετώντας το πρόγραμμά σας με τη χρήση του διαδικτύου είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για να αποκτήσετε ένα επίσημο πιστοποιητικό, δίπλωμα ή πτυχίο χωρίς να χρειαστεί να παραστείτε  με τη φυσική σας παρουσία στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

  1. Είναι προσβάσιμο

5 λόγοι για τους οποίους το e-learning αποτελεί το μέλλον της εκπαίδευσης

Η διαδικτυακή εκπαίδευση σας επιτρέπει να σπουδάσετε ή να διδάξετε από οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μετακινείστε από το ένα μέρος στο άλλο ή να ακολουθείτε ένα αυστηρό πρόγραμμα. Επιπλέον, όχι μόνο εξοικονομείτε χρόνο, αλλά και εξοικονομείτε χρήματα, τα οποία μπορούν να δαπανηθούν σε άλλες προτεραιότητες. Η εικονική τάξη είναι επίσης διαθέσιμη οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο και ένας καλός τρόπος για να επωφεληθείτε από αυτό είναι να ταξιδέψετε. Για παράδειγμα, εάν σπουδάζετε στο εξωτερικό και θέλετε να βρείτε δουλειά, η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι μια εξαιρετική επιλογή. Δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε να εργάζεστε ή να σπουδάζετε ενώ εξερευνάτε νέες ευκαιρίες  εξέλιξης.

  1. Επιτρέπει μια προσαρμοσμένη μαθησιακή εμπειρία

Αναφέραμε πριν πώς η ευελιξία μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το δικό σας ρυθμό μελέτης. Αλλά η διαδικτυακή εκπαίδευση είναι επίσης ευέλικτη για τις ατομικές απαιτήσεις και το επίπεδο ικανότητας κάθε μαθητή.

Τα διαδικτυακά μαθήματα τείνουν να είναι μικρότερα από το συμβατικό μέγεθος μιας τάξης. Τις περισσότερες φορές, οι διαδικτυακές πλατφόρμες μάθησης επιτρέπουν μόνο έναν μαθητή κάθε φορά, και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και περισσότερα σχόλια ανάμεσα σε εσάς και τον εκπαιδευτικό σας.

  1. Είναι πιο οικονομική λύση από την παραδοσιακή εκπαίδευση

Σε αντίθεση με τις προσωπικές μεθόδους εκπαίδευσης, η διαδικτυακή εκπαίδευση τείνει να είναι πιο προσιτή. Υπάρχει επίσης συχνά ένα ευρύ φάσμα επιλογών πληρωμής που σας επιτρέπουν να πληρώνετε με δόσεις ή ανά μάθημα. Αυτό επιτρέπει καλύτερη διαχείριση του προϋπολογισμού σας. Πολλοί από εσάς ενδέχεται επίσης να υπόκεινται σε εκπτώσεις ή υποτροφίες, επομένως η τιμή είναι σπάνια υψηλή για τους σπουδαστές.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…