5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Το θέμα δεν είναι to scrub or not to scrub αγαπητή μου- εννοείται ψηφίζουμε το πρώτο (aka to scrub aka το να κάνεις απολέπιση). Το ζητούμενο είναι- όπως και με πολλά άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή- όταν κάνεις απολέπιση να την κάνεις σωστά. Χωρίς λάθη που θα ερεθίσουν ή θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου. Με τα σωστά προϊόντα- συμμάχους, τις σωστές κινήσεις και το timing. Πόσο σίγουρος είσαι πώς δεν κάνεις τα παρακάτω λάθη;

– Ο υπερβάλλων ζήλος σου

Παν μέτρον άριστον έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι και η υπερβολή- στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπερ-απολέπιση δηλαδή το να κάνεις απολέπιση παραπάνω από μία- δύο φορές την εβδομάδα- μόνο ερεθισμό στην επιδερμίδα σου μπορεί να προκαλέσει. Μην το παρακάνεις. Κι όπως σου έχουμε ξαναπεί, το ιδανικότερο timing είναι να την εντάξεις στη νυχτερινή περιποίηση της επιδερμίδας σου, έτσι ώστε να γίνει σωστή ανάπλαση της επιδερμίδας όσο κοιμάσαι.

– Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις

Απόφυγε να κάνεις απολέπιση στα σημεία της επιδερμίδας σου που είναι πιο «λεπτή» όπως το μπικίνι, ο λαιμός ή έχεις γρατζουνιές, πληγές, κοψίματα, τσιμπήματα εντόμων, σπυράκια, ηλιακά εγκαύματα. Παράλληλα, δώσε προσοχή στα σημεία που το δέρμα είναι ιδιαίτερα τραχύ και ευάλωτο στην ξηρότητα, όπως τα γόνατα, τα χέρια και οι αγκώνες. Τέλος, προσπάθησε να κάνεις scrub μία με δύο μέρες πριν ξυριστείς ή κάνεις αποτρίχωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγές απολέπισης για αφυδατωμένο δέρμα


– Τα συστατικά που πρέπει να προσέξεις

Τσέκαρε αν το απολεπιστικό προϊόν που χρησιμοποιείς περιέχει αλφα ή βήτα υδροξυοξέα (ΑΗΑ και ΒΗΑ). Αν ναι, φρόντισε ακριβώς μετά να μην εκτεθείς για ώρες στον ήλιο, καθώς αυτά τα συστατικά αυξάνουν τη φωτοευαισθησία του δέρματος, με αποτέλεσμα να το κάνουν πιο ευάλωτο στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Σε αυτή τη περίπτωση, το αντηλιακό με SPF άνω του 30 επιβάλλεται.

– Ο τύπος της επιδερμίδας σου

Έχεις λιπαρή, ευαίσθητη, ξηρή, μικτή ή κανονική επιδερμίδα; Το μόνο που πρέπει να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να ακούσεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και να επιλέξεις αυτό το είδος απολέπισης (φυσική ή χημική) , ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες της επιδερμίδας σου ή την εποχή.

– Το μετά…

Μετά την απολέπιση, η επιδερμίδα τις περισσότερες φορές είναι απαλή αλλά αρκετά διψασμένη. Αυτό που της λείπει είναι η ενυδάτωση. Μην ξεχνάς λοιπόν, ακριβώς μετά, να απλώνεις την ενυδατική σου προκειμένου να τη δεις ξανά να λάμπει.

Πηγή: ladylike.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…