5 λάθη που καθυστερούν την απώλεια βάρους

Συντάκτης: Flowmagazine

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί προσπάθεια, αυτοσυγκράτηση, σωστή διατροφή και άσκηση.

Παράλληλα υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την απώλεια κιλών με τον πιο συνηθισμένο να σχετίζεται με το βραδινό φαγητό. Η διατροφολόγος Rachel Paul στο Instagram μοιράζεται τακτικά έξυπνες συμβουλές για το πώς μπορείτε να χάσετε βάρος. Σ’ ένα από τα βίντεο που ανέβασε αναφέρθηκε στα λάθη που κάνουν πολλοί -ίσως και εσείς- όσον αφορά τη διατροφή τους μετά τις 5 μμ. Ποια είναι αυτά;

 1. Δεν τρώτε αρκετά καλά στο βραδινό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν πολλοί είναι να μην τρώνε σωστό βραδινό. Η διατροφολόγος RachelPaul συνιστά να παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη, άμυλο και λίπος για να διατηρείτε το στομάχι σας γεμάτο για περισσότερες ώρες.

 2. Δεν προσθέτετε αρκετή γεύση στο βραδινό

Οι αρωματικές τροφές και τα καλά καρυκευμένα γεύματα προκαλούν συχνά το αίσθημα κορεσμού. Επομένως είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το τελευταίο γεύμα της ημέρας θα έχει αρκετή γεύση.

 3. Επιδόρπιο

Ακόμα και οι πλέον εγκρατείς υποκύπτουν στην κατανάλωση επιδορπίου. Η ιδέα δεν είναι να το αποκλείσετε από τη διατροφή σας αλλά να το καταναλώνετε με μέτρο και σωστό προγραμματισμό.

 4. Δεν κοιμάστε καλά

Αν ξενυχτάτε, είναι λογικό να πεινάτε μετά το τελευταίο γεύμα. Αν όμως καθιερώσετε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου, τότε και θα ξεκουράζεστε σωστά και το στομάχι σας δεν θα διαμαρτύρεται για φαγητό.

 5. Δεν τρώτε με πρόγραμμα

Είναι καλύτερα να διατηρείτε ένα συνεπές πλάνο διατροφής καθημερινά αντί να παραλείπετε γεύματα ή να αφήνετε πολλές ώρες άδειο το στομάχι σας επειδή την προηγούμενη φάγατε περισσότερο.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…