5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Τι κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο; Οι λέξεις και οι πράξεις που λένε και κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, ίσως να έχουν περισσότερη σημασία απ’ ότι φανταζόμαστε. Σίγουρα το σύνολο αυτών των θετικών κινήσεων είναι αυτό που συντηρεί και θρέφει την ευεξία μας και δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον.

Για μια υγιή, ρομαντική σχέση που θα διαρκέσει, είναι σημαντικό να φροντίζετε να επιδιώκετε συνεχή βελτίωση. Φυσικά, αυτή είναι μια ομαδική δουλειά.

Αν αμφιβάλλετε, τότε μια καλή ιδέα είναι να κάνετε στον εαυτό σας την ακόλουθη ερώτηση: φροντίζουμε και οι δύο ώστε να είναι μαγική η σχέση μας ή περιμένουμε να συμβεί χωρίς να καταβάλλουμε την παραμικρή προσπάθεια;

Κανείς δε μπορεί ν’ αρνηθεί πως η ρουτίνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ζευγαριών. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να καταπολεμούμε τη βαρεμάρα και να ενδυναμώνουμε τον δεσμό και τη στοργή με όλους τους δυνατούς τρόπους. Η ευτυχισμένη κατάληξη δεν έρχεται ουρανοκατέβατη, τη χτίζουμε μέρα με τη μέρα.

Αν δεν έχετε ιδέα σχετικά με το τι να κάνετε και το πιο ενδιαφέρον πράγμα που κάνετε τελευταία είναι ν’ αλλάζετε τα κανάλια στην τηλεόραση, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τις κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο, ώστε να εμπνευστείτε.

Δεν λέμε να το παρακάνετε και να κάνετε τα πάντα μαζί, αλλά απλώς να παίρνετε το καλύτερο ο ένας από τον άλλο για το καλό της σχέσης. Σας εγγυόμαστε ότι αν κάνετε ορισμένες από αυτές τις κινήσεις πράξη, θα νιώσετε καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος σύντροφος.

5 κινήσεις που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

  1. Μιλήστε

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο. Αποτελείται μόνο από το ν’ αφιερώσετε χρόνο για να μιλήσετε με τον/ην σύντροφό σας. Όχι από υποχρέωση αλλά για ν’ απολαύσετε ο ένας τον άλλο.

Έτσι, δοκιμάστε για μια στιγμή να μιλήσετε πραγματικά για οποιοδήποτε θέμα. Αυτό είναι σημαντικό για να μάθετε καλύτερα τον/ην σύντροφό σας και να δείξετε ενδιαφέρον για τον ψυχολογικό και συναισθηματικό του/ης κόσμο.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Believe in You Podcast: Επικοινωνία στα ζευγάρια

______________________

Ορισμένα βασικά μέτρα

  • Ανεκτικότητα και σεβασμός. Να γνωρίζετε πώς ν’ ακούτε τον/ην σύντροφό σας και να σέβεστε τις ιδέες του/ης. Παρότι μπορεί να έχετε διαφορετικές απόψεις, υπάρχει χώρος και για τους δυο. Δεν υπάρχει λόγος να λογοκρίνετε ή να κάνετε διάλεξη στο άλλο άτομο.
  • Φροντίστε να είστε στοργικοί. Είναι σημαντικό να συζητάτε με αγάπη.
  • Υπομονή. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για να μοιραστείτε τις απόψεις σας ή τις ιδέες σας.
  • Ζήστε ξανά αστείες, ικανοποιητικές, ευτυχισμένες στιγμές μαζί.
  • Θεραπεία γέλιου. Δεν είναι ποτέ κακό να γελάτε λίγο πριν πάτε για ύπνο!

Φυσικά, το ιδανικότερο είναι να μιλάτε για θέματα τα οποία δεν προκαλούν άγχος αλλά ούτε διενέξεις πριν πάτε για ύπνο. Όμως, ούτε να δημιουργείτε κάτι ουτοπικό και ν’ αποφεύγετε τη συζήτηση σχετικά με κρίσιμα θέματα απαραίτητα για την ανάπτυξή μας.

Η συχνή συζήτηση βελτιώνει την ποιότητα της επικοινωνίας, βοηθά στο ν’ απαλλαγείτε από την ένταση και ενδυναμώνει τον δεσμό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…