5 καθημερινές συνήθειες που δεν γνώριζες ότι αφυδατώνουν την επιδερμίδα σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Η πτώση της θερμοκρασίας, ο ξηρός αέρας από τα καλοριφέρ και τα air condition, το γεγονός πως δεν πίνεις αρκετό νερό ή απλά ξεχνάς να εφαρμόσεις το πρωί την ενυδατική σου είναι οι βασικότερες αιτίες που ευθύνονται για την αφυδάτωση της επιδερμίδας σου, αλλά δεν είναι οι μόνες. Υπάρχουν ακόμη μερικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις στην καθημερινότητά σου για να εξασφαλίσεις την απαραίτητη ενυδάτωση και λάμψη.

Κάνεις μπάνιο με καυτό νερό

Το ξέρω πως το ζεστό- για κάποιες από εμάς και καυτό- νερό μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει ιδιαίτερα όταν έχουμε περάσει μία δύσκολη μέρα (δηλαδή, σχεδόν πάντα) όμως, θα πρέπει να ξέρεις-και παίρνεις την ευθύνη μετά από αυτό- πως ταυτόχρονα  αφυδατώνει την επιδερμίδα. Και αυτό γιατί απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια που την κάνουν απαλή και συμβάλλουν στην ενυδάτωσή της.

Χρησιμοποιείς λάθος ενυδατική

Η ενυδατική κρέμα που χρησιμοποιεί η κολλητή σου δεν σημαίνει πως ταιριάζει γάντι και στη δική σου επιδερμίδα. Εκτός από το κριτήριο της ηλικίας, θα πρέπει να υπολογίζεις τον τύπο επιδερμίδας (λιπαρή, κανονική, ξηρή, μικτή), τον τρόπο ζωής αλλά και την έκθεση ή μη στις περιβαλλοντικές επιθέσεις (π.χ άλλη ενυδατική θα χρησιμοποιήσεις αν είσαι συνεχώς εκτεθειμένη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες).

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο για τη νεανική επιδερμίδα;

______________________

Κάνεις παραπάνω απ’ όσο πρέπει απολέπιση

Λέμε «ναι» στην απολέπιση, όχι όμως, σε σημείο εμμονής. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι η ιδανική συχνότητα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας σου.

Χρησιμοποιείς ακατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου

Πολύ σημαντικό ρόλο στο να διατηρείται ενυδατωμένη η επιδερμίδα παίζουν και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στον καθαρισμό της. Προτίμησε ήπια προϊόντα που θα αφαιρέσουν τους ρύπους, χωρίς να την αφυδατώνουν.

Δεν φοράς αντηλιακό

Το έχουμε πει πολλές φορές, το αντηλιακό είναι must Χειμώνα – Καλοκαίρι και ένα από τα μυστικά για να παραμένει λαμπερή και νέα η επιδερμίδα σου. Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία UV που σύμφωνα με μελέτες προκαλεί μεγάλη φθορά στα κύτταρα, αφυδάτωση και πρόωρη γήρανση.

Πηγή: ladylike.gr – Βιβή Αγγελάκη

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…