5+1 εναλλακτικές χρήσεις του ελαιόλαδου

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Το ελαιόλαδο είναι μία από τις κορυφαίες υπερτροφές της Μεσογείου. Δεσπόζει στη μαγειρική, όμως οι χρήσεις του είναι αμέτρητες. 

Ενυδάτωση 

Σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα, όπως τα αιθέρια έλαια, το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος και την καταπολέμηση της ξηροδερμίας. Για να δείτε πόσο αποτελεσματικό είναι, αρκεί να απλώσετε μόνο μερικές σταγόνες σε όλο σας το σώμα. Καλύτερα να το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα ή όποτε το χρειάζεστε.

Ντεμακιγιάζ 

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως ένα φυσικό προϊόν ντεμακιγιάζ. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και συνήθως είναι πολύ αποτελεσματικό.  Χρησιμοποιώντας το θα μπορέσετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας. Φυσικά, θα πρέπει να προσέχετε την περιοχή γύρω από τα μάτια, επειδή αν έρθει σε επαφή με αυτά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Λεύκανση δοντιών 

Βάλτε ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο στο στόμα σας και κρατήστε το για 5 λεπτά την ημέρα. Όσο περνάνε οι μέρες φροντίζετε να κρατάτε το ελαιόλαδο στο στόμα σας και να αυξάνετε σταδιακά τον χρόνο πριν το φτύσετε, φτάνοντας μέχρι τα 20 λεπτά. Θα έχετε περισσότερα οφέλη στην υγεία του στόματός σας και λευκότερα δόντια. 

Μαλλιά 

Το ελαιόλαδο είναι ένα εξαιρετικό καλλυντικό για τα μαλλιά και το δέρμα. Για να αποκτήσουν τα μαλλιά λάμψη, κάνουμε απαλή εντριβή με ελαιόλαδο, αφήνουμε λίγες ώρες και στη συνέχεια τα λούζουμε. Τα μαλλιά θα λάμψουν από υγεία και θα μειωθεί η τριχόπτωση. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μάσκα μαλλιών: αναμείξτε ίση ποσότητα ελαιόλαδου και δαφνέλαιου και περάστε τα μαλλιά σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ. Τυλίξτε τα με πετσέτα και αφήστε το ευεργετικό αυτό λάδι να δράσει για μισή ώρα. Ύστερα, μπορείτε να λουστείτε.

Ξύρισμα 

Μια από τις χρήσεις του ελαιόλαδου που εξυπηρετεί τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στο πρόσωπο, στα πόδια ή σε όποιες περιοχές θέλετε να ξυρίσετε και θα βοηθήσει το ξυράφι να γλιστρά καλύτερα, προκαλώντας λιγότερο ερεθισμό και κοκκινίλα.

Ερεθισμένος λαιμός 

Αν ο λαιμός σας είναι ερεθισμένος ή σας ενοχλεί, μπορείτε να καταπιείτε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και σε μερικές περιπτώσεις, μειώνει σημαντικά τον ερεθισμό και τον πόνο. Αν έχετε γρίπη, μπορείτε να το συνδυάσετε με λίγο μέλι.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.