5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου

Οι ισπανικές σειρές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους χρήστες της πλατφόρμας του Netflix. Ποιες είναι οι καλύτερες από αυτές;

Ο ισπανικός κινηματογράφος είναι ομολογουμένως ποιοτικός και αξιόλογος. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στη χώρα μας. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τις σειρές της αγαπημένης ευρωπαϊκής αυτής χώρας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 από τις καλύτερες ισπανικές σειρές, που θα σας κάνουν να κολλήσετε στις οθόνες σας!

1. Élite

5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Η σειρά αυτή διαδραματίζεται στο ιδιωτικό σχολείο Las Encinas και ακολουθεί 3 έφηβους της εργατικής τάξης που έχουν λάβει υποτροφία για τη φοίτηση τους σε αυτό, καθώς και τις σχέσεις τους με τους πλούσιους συμμαθητές τους. Όλα όμως θα ανατραπούν με τη δολοφονία της Marina, μαθήτριας του σχολείου, και την αναζήτηση του υπαίτιου.

2. Vis a vis

5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Είναι μια δραματική σειρά που η υπόθεσή της εκτυλίσσεται σε γυναικείες φυλακές. Πρωταγωνίστρια είναι η Μακαρένα, μια νεαρή γυναίκα που ερωτεύεται το αφεντικό της και για χάρη του διαπράττει εγκλήματα υπεξαίρεσης λογαριασμών στην εταιρεία όπου εργάζεται, κάτι το οποίο φυσικά ανακαλύπτεται από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να κρατείται στη φυλακή Cruz del Sur.

3. Las chicas del cable

5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Πρόκειται για μια σειρά εποχής, καθώς λαμβάνει χώρα το 1928 στη Μαδρίτη και ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων γυναικών, οι οποίες ξεκινούν να εργάζονται σε μία τηλεφωνική εταιρεία. Μεταξύ άλλων, η σειρά πραγματεύεται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες της εποχής σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

4. Gran Hotel

5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Βρισκόμαστε στο 1905-1906, κοντά στην πόλη Κανταλόα της Ισπανίας. Ο Julio Olmedo καταφθάνει στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, όπου εργάζεται η αδερφή του ως καμαριέρα, για να την επισκεφθεί. Εκεί ενημερώνεται πως η αδερφή του απολύθηκε πριν από ένα μήνα με την κατηγορία της κλοπής. Ο ίδιος, όμως, είναι πεπεισμένος, πως κάτι άλλο έχει συμβεί στην πραγματικότητα, και έτσι ξεκινά η περιπέτεια!

5. Hache

5 ισπανικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε

Μία σειρά εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, που μας διηγείται την ιστορία της Helena, διαφορετικά Hache, μιας γυναίκα που βρίσκεται μπλεγμένη σε μια επιχείρηση trafficking ηρωίνης στη Βαρκελώνη του 1960.

Συντάκτης: Ελένη Ανδρικοπούλου,

Influence:

Αγαπώ τη μόδα, τρελαίνομαι για καθετί που σχετίζεται με τον χώρο αυτό, τους μεγάλους οίκους, μεταξύ άλλων Versace, Gucci, Fendi, και τις πρωτεύουσες της μόδας…