5 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά το καλοκαίρι

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη

Καθώς το καλοκαίρι έχει φτάσει και τα σχολεία σε λίγο θα κλείσουν, τα παιδιά θα βρίσκονται περισσότερο στο σπίτι. Για να μην κολλήσουν μόνο σε τηλεόραση, τάμπλετ και ηλεκτρονικά, οι περισσότεροι γονείς αναζητούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να τα απασχολήσουν με ευχάριστο τρόπο.

Ακολουθούν 5 αγαπημένες δραστηριότητες στο σπίτι για παιδιά, που σίγουρα θα τα ενθουσιάσουν. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά να διασκεδάζουν με παιχνίδια που τα κάνουν να γελάνε και να μη βαριούνται!

  1. Αθλητικές δραστηριότητες

Κάνετε όλοι μαζί οικογενειακώς κάποιο άθλημα, πηγαίνετε για τρέξιμο, βόλτες με τα ποδήλατα και ομαδικά αθλήματα σε κάποια αθλητική εγκατάσταση της γειτονιάς σας, όπως το μπάσκετ, που είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλα τα παιδιά. Η άθληση είναι μία πολύ ωραία απασχόληση ελεύθερου χρόνου για όλες τις ηλικίες και, ταυτόχρονα, είναι σημαντική για την υγεία μας.

  1. Επιτραπέζια παιχνίδια

Οργανώστε βραδιές με επιτραπέζια παιχνίδια. Υπάρχουν διάφορα είδη επιτραπέζιων και, εκτός από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους, έχουν και εκπαιδευτική λειτουργία. Παιχνίδια ερωτήσεων και γνώσεων, παιχνίδια στρατηγικής και λογικής, καθώς και παιχνίδια με συναλλαγές χρημάτων θα συμβάλουν στην καλλιέργεια του πνεύματος αλλά και στον έλεγχο και τη διεύρυνση των γνώσεων των παιδιών.

  1. Κατασκευές

Τα παιδιά τρελαίνονται να δημιουργούν διακοσμητικά αντικείμενα και όχι μόνο για το δωμάτιό τους. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο με tutorials για τη δημιουργία διακοσμητικών, και μάλιστα με χαμηλό κόστος, με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι! Ξεκινήστε μία κατασκευή με το παιδί σας και, εκτός από το γεγονός ότι θα δημιουργήσετε κάτι όμορφο, θα περάσετε χρόνο μαζί του για έναν ωραίο κοινό σκοπό.

  1. Ζαχαροπλαστική

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να πηγαίνουν στην κουζίνα κάθε φορά που βλέπουν τους γονείς τους να φτιάχνουν ένα γλυκό. Τα παιδιά λατρεύουν τις ζύμες και τους αρέσει να φτιάχνουν πράγματα με τις πλαστελίνες τους, να δημιουργούν τα δικά τους γλυκά και, όταν έρχεται η ώρα να μπουν στην κουζίνα, για να βοηθήσουν τη μαμά, ενθουσιάζονται! Δοκιμάστε να κάνετε μία απλή συνταγή για μπισκότα ή κέικ μαζί τους και, σίγουρα, θα χαρούν πάρα πολύ που θα δοκιμάσουν τη δική τους δημιουργία!

  1. Βραδιές με ταινίες

Επιλέξτε μία ταινία που θα θέλατε να παρακολουθήσετε με το παιδί σας και διοργανώστε νύχτα προβολής. Αν θέλετε, καλέστε μερικούς φίλους του παιδιού σας, για να παρακολουθήσουν την ταινία παρέα!

Όποια δραστηριότητα και να επιλέξετε, να θυμάστε ότι χρειάζεται καλή διάθεση, που θα τη μεταδώσετε και στα παιδιά. Είναι σημαντικό να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας· είναι από τις ανεκτίμητες αναμνήσεις που θα έχουν από εσάς μεγαλώνοντας και θα τις θυμούνται με χαρά!

Συντάκτης: Μαρία Γραββάνη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.