5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη

Το διάβασμα είναι απόλαυση! Τα βιβλία μπορούν να μας επηρεάσουν με διαφορετικούς τρόπους. Επηρεάζουν τη σκέψη μας, την κοσμοθεωρία μας, μπορούν ακόμη να συμβάλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας. Σ’ αυτή τη λίστα θα βρεις βιβλία με νόημα, βιβλία που το περιεχόμενο τους θα σου δώσει τροφή για σκέψη αλλά ταυτόχρονα θα σε διασκεδάσει. Κάποια από αυτά μπορεί να τα έχεις διαβάσει, κάποια όχι. Ας μην μακρυγορώ, παρακάτω θα βρεις βιβλία που αξίζουν να έχουν μια θέση στη βιβλιοθήκη σου. 

 1. Ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε ΣαιντΕξυπερύ

5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.  Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους. Η ιστορία ξεκινάει όταν ο αφηγητής με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, πέφτει στην έρημο. Εκεί συναντά ένα παιδί (τον Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τις ιστορίες του καινούργιου του φίλου. Αν και αυτό το βιβλίο θεωρείται παιδικό, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες παρατηρήσεις για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Ένα βιβλίο που σίγουρα αξίζει να το έχεις στην κατοχή σου!

 2. Ένα δικό της δωμάτιο της Βιρτζίνια Γουλφ

5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Πρόκειται για ένα βιβλίο ορόσημο για τη γυναικεία χειραφέτηση, ένα επαναστατικό κείμενο από την βρετανίδα συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ. Σ’αυτο το βιβλίο θα δεις την σπουδαιότητα να έχει μια γυναίκα χρήματα και ένα δικό της δωμάτιο για να γράφει. Αναφέρεται στη συγγραφή και στην οικονομική ανεξαρτησία.  Ένα κείμενο που προσδιορίζει με σαφήνεια τι σημαίνει πνευματική ελευθερία.

 3. Το νόημα της ζωής του Βίκτορ Φρανκλ

5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Ένα βιβλίο που έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους. Στο βιβλίο περιγράφεται η ζωή του Βίκτορ Φρανκλ στα στρατόπεδα αφανισμού. Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωή και οι λόγοι για τους οποίους προσπαθεί να παραμείνει ζωντανός, είναι η απόδειξη ότι η κινητήρια δύναμη των πάντων ειναι η αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Ένα βιβλίο σταθμός στην ανθρωπότητα. 

 4. Είσαι ότι σκέφτεσαι του Τζέιμς Αλλεν

5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Σ’ αυτό το βιβλίο θα καταλάβεις πόσο μεγάλη επίδραση έχουν οι σκέψεις σου στην επιτυχία, την ευτυχία, στις σχέσεις με τους άλλους, στην υγεία ακόμη και στον ίδιο σου τον εαυτό. Αν δουλέψεις τον τρόπο σκέψης σου, μπορείς να αλλάξεις όλη σου τη ζωή προς το καλύτερο και να την κατευθύνεις όπως εσύ θες. Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

 5. Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια. Της Χάρπερ Λι

5 βιβλία που πρέπει να έχεις στη βιβλιοθήκη σου!

Το μυθιστόρημα “ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια “ εκδόθηκε το 1960. Έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες και έχει κερδίσει αρκετά βραβεία μεταξύ των οποίων και το βραβείο Πούλιτζερ. Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην Αλαμπάμα, σε μια πολιτεία γεμάτη απαρχαιωμένα στερεότυπα. Πρόκειται για ένα βιβλίο τρυφερό και συγκινητικό. Σκιαγραφεί τις κοινωνικές διακρίσεις που υπήρχαν την δεκαετία του ’30. Ένα βιβλίο που υποστηρίζει την ψυχική και σωματική ελευθερία κάθε ανθρώπου. 

Συντάκτης: Σεργία Χατζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.