5 απλοί τρόποι για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Συντάκτης: Flowmagazine

Η καθημερινότητά σου είναι συγκεκριμένη. Ξυπνάς το πρωί, τρως, πας δουλειά ή σχολή και πάλι πίσω. Τα πράγματα που κάνεις είναι πολύ συγκεκριμένα και κάπου-κάπου αυτή η ρουτίνα σε κουράζει. Θέλεις να την σπάσεις!

Η αλήθεια είναι ότι έχει αποδειχθεί ότι το να αλλάζεις τη ρουτίνα σου έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο και τη σωστή του λειτουργία. Ενώ, αντίθετα το να ακολουθείς συνέχεια το ίδιο πρόγραμμα προκαλεί προβλήματα στην παραγωγικότητα και στη σκέψη σου.

Γι’ αυτό σου έχω έξυπνους και εύκολους τρόπους για να σπάσεις τη ρουτίνα της καθημερινότητας!

  1. Κάνε ένα ταξίδι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να αλλάξεις την καθημερινότητά σου από ένα ταξίδι. Μπορείς να επισκεφτείς ένα καινούριο μέρος ή ακόμη και το μέρος που έχεις πάει τόσες φορές και ξέρεις ότι σε χαλαρώνει.

Η αλήθεια είναι ότι μ’ ένα ταξίδι είναι σαν να αποσυνδέεις τον εαυτό σου από τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας. Βλέπεις καινούρια πράγματα και γεμίζεις τις μπαταρίες σου.

  1. Κλείσε το κινητό

Ξέρεις αυτή την τάση του να τσεκάρεις το κινητό σου ανά πέντε λεπτά και να σερφάρεις στα social media χωρίς σταματημό. Σκέψου όμως, πως το να το κλείσεις για μία/δύο μέρες θα σε βοηθούσε να χαλαρώσεις!

Δε θα είχες άγχος για το ποιος σου έστειλε και τι, απλά θα το χρησιμοποιούσες για τηλέφωνα. Ειδικοί λένε ότι πρέπει να κάνουμε αυτή τη χάρη στον εαυτό μας και να αποσυνδεόμαστε από το διαδίκτυο πού και πού!

  1. Κάνε κάτι έξω από τα συνηθισμένα

Όλοι, ευτυχώς ή δυστυχώς, έχουμε δημιουργήσει γύρω μας μία ζώνη ασφαλείας, ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε και δεν επιτρέπουμε κάτι καινούριο στη ζωή μας.

Αλλά σκέψου πόσο αναζωογονητικό ήταν όταν δοκίμαζες καινούρια πράγματα και νέες εμπειρίες. Από το πιο απλό, όπως να δοκιμάσεις έναν νέο τρόπο διασκέδασης, μέχρι το να κάνεις κάτι τελείως extreme, όπως ένα καινούριο και ριψοκίνδυνο σπορ.

  1. Χαμογέλα

Είναι κάτι πολύ απλό, αλλά τόσο μα τόσο δύσκολο! Συνήθως, στην καθημερινότητά σου περπατάς σκυφτός ή απορροφημένος στις σκέψεις σου.

Άλλαξε το αυτό! Σήκωσε το κεφάλι και χαμογέλα, ακόμη και σε αγνώστους. Θα δεις ότι η καθημερινότητά σου θα είναι τελείως διαφορετική. Θα είσαι και εσύ πιο χαρούμενος και έτοιμος για όλα!

  1. Εξερεύνησε

Και το λέω έτσι γενικά για να διαλέξεις εσύ τι θέλεις να εξερευνήσεις. Μπορείς να δεις ταινίες, να διαβάσεις νέα βιβλία, να ακούσεις μουσική που δεν είχες ακούσει ξανά ή ακόμη και να εξερευνήσεις τον νέο σου εαυτό.

Θα δεις ότι όλα τα παραπάνω έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και θα σε κάνουν έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο. Θα αποκτήσει, έτσι, νόημα η καθημερινότητά σου!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…