4 tricks που εκπαιδεύουν το μυαλό σου να αγαπήσει τη γυμναστική

Συντάκτης: Flowmagazine

Ξεκινάς συνέχεια γυμναστική και την παρατάς; Λες συνέχεια από Δευτέρα; Δεν μπορείς να πάρεις απόφαση να βάλεις μόνιμα την γυμναστική στην ζωή σου; Σου έχουμε 4 κόλπα για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να την αγαπήσει. 

Ως γνωστόν τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά, όχι μόνο για το σώμα, αλλά για το μυαλό και το πνεύμα. Κατά καιρούς, μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι τακτικές προπονήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης μακροπρόθεσμα, βελτιώνοντας συνολικά την ψυχική υγεία του ατόμου. Συγκεκριμένα, μόλις 20 με 30 λεπτά αερόβιας άσκησης (περπάτημα, τρέξιμο) την ημέρα μπορεί να μειώσει τα αρνητικά – καταθλιπτικά συναισθήματα, ενισχύοντας την ευχάριστη αίσθηση και αυτοπεποίθηση του εαυτού μας.

Πολλές φορές, όμως, παρόλο που επιθυμείς να αφιερώσεις χρόνο στην εκγύμναση σου, όταν πλησιάζει η καθιερωμένη ώρα δυσκολεύεσαι να “πείσεις” τον εαυτό σου να ξεκινήσει γυμναστική είτε στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο. Η παραπάνω τακτική παραιτείται συχνά στους αρχάριους, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν συνηθίσει την αλλαγή στη ρουτίνα τους. Για αυτούς, αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν να γυμναστούν, όμως τους λείπει το καθημερινό κίνητρο, τα παρακάτω tricks θα τους βοηθήσουν να εκπαιδεύσουν το μυαλό τους ώστε να αγαπήσει τη γυμναστική.

Άφησε τα αθλητικά σου παπούτσια κοντά στην πόρτα

Σε σημείο που τα εντοπίζει εύκολα το μάτι. Η δύναμη των υποσυνείδητων μηνυμάτων είναι εξαιρετικά ισχυρή και μπορεί να δημιουργήσει σωστές και υγιεινές συνήθειες, αρκεί να έχεις προσπαθήσει ελάχιστα από το προηγούμενο βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι αν κανονίζεις στο πρόγραμμά σου να επισκεφτείς το γυμναστήριο ή να πας για ένα χαλαρό περπάτημα μετά το γραφείο, άφησε τα αθλητικά παπούτσια δίπλα στην εξώπορτα ή τοποθέτησε μέσα στην τσάντα σου όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που συνοδεύουν την άσκηση.

Πρόσφερε στον εαυτό σου μικρές ανταμοιβές

Για να δημιουργήσεις μια υγιεινή συνήθεια, σίγουρα μπορεί να δυσκολευτείς στην αρχή, όμως στη συνέχεια θα απολαύσεις όλα τα οφέλη με τα οποία συνοδεύεται. Ένας τρόπος για να το πετύχεις πιο εύκολα είναι να προσφέρεις στον εαυτό σου μια μικρή ανταμοιβή για κάθε fitness goal που καταφέρνεις να εκπληρώσεις. Το πείραμα είναι ήδη δοκιμασμένο από έμπειρους ειδικούς, οι οποίοι προέτρεψαν μερικούς λάτρεις των ηχητικών βιβλίων να γυμναστούν, επιτρέποντας τους να απασχολούνται με το αγαπημένο τους χόμπι μόνο εφόσον ασκούνταν.

Γυμνάσου με φίλους

Όταν κανονίζεις με έναν φίλο, συγγενή, συνάδελφο να πάτε μαζί γυμναστήριο ή για ένα περπάτημα, είναι δύσκολο, αφού το έχετε συνεννοηθεί, να το ακυρώσεις. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015 διαπίστωσε ότι η εύρεση ενός συντρόφου άσκησης αύξησε την ποσότητα άθλησης των ανθρώπων, όταν εκείνος είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός.

Δώσε στον εαυτό σου την απαιτούμενη ελευθερία

Το να ακολουθείς πιστά ένα καθιερωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, θα σε βοηθήσεις, εκτός από τη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης, να γίνεις συνεπής με τις λιγότερο απαιτητικές, όμως σημαντικές, υποχρεώσεις σου. Βέβαια, όταν είσαι εξαιρετικά αυστηρή με τον εαυτό σου ενδεχομένως να έχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Για αυτό μην ξεχνάς να δίνεις χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίζει τις αλλαγές, χωρίς φυσικά να το παρακάνεις.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…