4 νέες τάσεις της αυτοκίνησης

Συντάκτης: Flowmagazine

Προς τα πού πηγαίνει η αυτοκίνηση και πώς επηρεάζουν οι ραγδαίες εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα τις συνήθειες των καταναλωτών; Σίγουρα η κατάσταση αλλάζει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες τάσεις για να διευκολύνεται η καθημερινότητά μας.

Ο τομέας της αυτοκίνησης βιώνει κοσμογονικές αλλαγές με αιχμή του δόρατος τη μετάβαση στην ψηφιοποίηση και στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ακολουθεί η επόμενη φάση της αυτόνομης οδήγησης.


Διαβάστε Επίσης: Τι θα αλλάξει στον κόσμο σε 20 χρόνια;


Όλα αυτά προκαλούν ζυμώσεις στο καταναλωτικό κοινό με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων τάσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών σε κλασικά οχήματα, την επανεμφάνιση καινούργιων μικροσκοπικών μοντέλων στο προσκήνιο και τη διασταύρωση κλασικών σχεδιαστικών στοιχείων σε πρωτότυπα σχήματα. Δείτε τέσσερα τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα νέων τάσεων.

  1. Διακοπές με αυτοκινούμενο όχημα

Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως καταλύτης υπέρ του campering, όπως ονομάζονται οι διακοπές με αυτοκινούμενο όχημα. Οι πωλήσεις τέτοιων μοντέλων δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τη ζήτηση και οι χρόνοι αναμονής φτάνουν έως και το ενάμισι έτος, ενώ δημοφιλέστερη είναι η κατηγορία με βάση επαγγελματικά οχήματα μεσαίων διαστάσεων, όπως το Fiat Ducato και το VW Crafter. Οι λάτρεις των αυτοκινούμενων οχημάτων αναφέρουν ως κύριες αιτίες της προτίμησής τους την αίσθηση ανεξαρτησίας που μεταδίδουν, την άμεση επαφή με τη φύση και τη μεγαλύτερη υγειονομική προστασία απέναντι στον κορωνοϊό και άλλες μεταδοτικές ασθένειες.

4 νέες τάσεις της αυτοκίνησης

  1. Μικροσκοπικά μοντέλα

Τα λεγόμενα microcars κερδίζουν συνεχώς έδαφος και είναι πλέον ηλεκτρικά, κατάλληλα για βιώσιμες μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον, ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να οδηγηθούν από ηλικίες κάτω των 18 ετών και χωρίς δίπλωμα αυτοκινήτου. Τα συνήθως διθέσια μικροσκοπικά μοντέλα λειτουργούν ως ασφαλέστερα υποκατάστατα μιας μοτοσικλέτας και προσφέρονται ιδανικά για δεύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο, για ταχυμεταφορές στο κέντρο της πόλης, για οχήματα δημοτικών υπηρεσιών αλλά και κοινωνικών οργανώσεων, όπως είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι».

4 νέες τάσεις της αυτοκίνησης

  1. Retrofit σε κλασικά αυτοκίνητα

Η μετατροπή βετεράνων των τεσσάρων τροχών σε ηλεκτροκίνητα έχει γίνει πολύ trendy και αποτρέπει την κατάληξη κλασικών μοντέλων υψηλής εμπορικής και συναισθηματικής αξίας στην αδυσώπητη πρέσα. Η μόδα του Retrofit στα αυτοκίνητα πάντως δεν είναι φτηνή, ιδιαίτερα αν ο ενδιαφερόμενος πελάτης ακολουθήσει τον δρόμο των εργοστασιακών μετατροπών, οπότε το μέσο κόστος κυμαίνεται μεταξύ 15.000 και 20.000 ευρώ. Υπάρχουν, πάντως, και προσιτότερες λύσεις με ηλεκτρικά μοτέρ και παρελκόμενα ανταλλακτικά ανεξάρτητων κατασκευαστών.

4 νέες τάσεις της αυτοκίνησης

  1. Crossover και Coupé – SUV

Ξεχάστε τον κλασικό σχεδιασμό, τα σημερινά αυτοκίνητα προβάλλουν ένα πολυσυλλεκτικό ντιζάιν με στοιχεία από διάφορες κατηγορίες. Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι αυτής της νέας τάσης σχεδιαστικού patchwork αποτελούν τα SUV με χυτές coupé γραμμές στο πίσω μέρος του αμαξώματος, αλλά και τα crossover, τα οποία συνδυάζουν κατά περίπτωση το σχήμα ενός πολυμορφικού μοντέλου με SUV, ενός ψηλοτάβανου οικογενειακού με station wagon, ενός τυπικού πεντάθυρου hatchback με coupé κ.λπ. Και έπεται συνέχεια με νέες, τολμηρές σχεδιαστικές προτάσεις.


Διαβάστε Επίσης: Αγορά SUV- Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε


Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…