4 συνήθειες που θα “απογειώσουν” την ποιότητα της ζωής σας

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Δεύτερη είναι το να κάνουμε  μπάνιο το πρωί  με κρύο νερό, ακούγοντας μουσική. Το κρύο ντούζ,  σύμφωνα με νεότερες μελέτες έχει ευεργετικές συνέπειες για τον οργανισμό. Βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος μας στο σώμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά μας  υγιή, μειώνει το στρες και αυξάνει την ερωτική μας διάθεση. Αν δεν τα πιστεύετε όλα αυτά, δοκιμάστε το για να τα πιστέψετε. Βάζοντας παράλληλα να παίζει και μουσική της αρέσκειας σας, κατά τη διάρκειά του, θα έχετε θέσει τις βάσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα της μέρας.

Τρίτη είναι ο διαλογισμός. Να διαλογιζόμαστε  καθημερινά το πρωί, τουλάχιστον  μια φορά τη μέρα. Και όταν λέω “να διαλογιζόμαστε” εννοώ μια συγκεκριμένη διαδικασία. Πηγαίνουμε  σε ένα ήσυχο δωμάτιο, καθόμαστε σε μια καρέκλα, κλείνουμε  τα μάτια μας, και απλά παρατηρούμε  τις σκέψεις μας που αναβλύζουν από το υποσυνείδητο στη συνείδησή μας . Το κάνουμε  για τουλάχιστον 20 λεπτά. Ξέρω, στη αρχή θα σας είναι δύσκολο, αλλά μέσω της επανάληψης θα σας γίνει παιχνίδι. Μέσω του διαλογισμού κερδίζουμε : αποβολή του στρες,  ψυχική γαληνή, πνευματική διαύγεια, περισσότερη αυτοπεποίθηση και επίγνωση του πως λειτούργει το υποσυνείδητό μας.

4 συνήθειες που θα “απογειώσουν” την ποιότητα της ζωής σας

Τέταρτη είναι ο οραματισμός. Σε αυτήν την περίπτωση, καθόμαστε  πάλι σε καρέκλα και κλείνουμε  τα μάτια μας, και φανταζόμαστε τον μελλοντικό εαυτό μας. Τον εαυτό μας όπως θα θέλαμε  να συμπεριφέρεται, να βρίσκεται στη κατάσταση των ονείρων μας. Νιώστε πως θα νιώθατε  αν είχατε πετύχει τους μεγαλύτερους στόχους σας.  Έντονα και όσο πιο συγκεκριμένα μπορείτε. Για πέντε λεπτά καθημερινά. Αρκούν. Αρκούν για να επαναπρογραμματίσουν το υποσυνείδητό  σας και εν τέλει, να συμπεριφέρεστε και να νιώθετε όπως επιθυμείτε στη πραγματικότητα.

Ουσιαστικά, οι ωφέλιμες συνήθειες μας αυτοβελτιώνουν.

 • Μας εκπαιδεύουν συναισθηματικά, σφυρηλατούν τον χαρακτήρα  μας και μας καθιστούν ικανούς να διαχειριστούμε το στρες.
 • Μας προσφέρουν ενθουσιασμό και  ενέργεια.
 • Μας κάνουν να νιώθουμε ασταμάτητοι.
 • Να λατρεύουμε και επιζητούμε νέες προκλήσεις στη ζωή.
 • Να θέλουμενα επιτύχουμε περισσότερα σχεδιάζοντας φιλόδοξα προσωπικά  σχέδια.
 • Να έχουμε διάθεση για περισσότερο χιούμορ.
 • Να ποθούμε πως και πώς να πάμε γυμναστήριο να βελτιώσουμε τη σωματική μας υγεία.
 • Να αποδίδουμε περισσότερο στη δουλειά μας.
 • Να γινόμαστε πιο ελκυστικοί για τους ανθρώπους γύρω μας.
 • Τέλος, να  είμαστε σε θέση να προσφέρουμε περισσότερα σε όσους αγαπάμε. Άλλωστε, οι πιο επιτυχημένοι  άνθρωποι στον κόσμο, εν πολλοίς, είχαν ανάλογες  συνήθειες.

Κλείνοντας, ποτέ κανείς δεν θα έχει αρμονική σχέση με τον εαυτό του αν διατηρεί τοξικές συνήθειες στη ζωή του.

Στο τέλος της ημέρας, το άτομο με τις κακές συνήθειες νιώθει υποσυνείδητα ένοχες, ντροπή, άγχος και φόβο. Γνωρίζει  ότι ο ίδιος ευθύνεται που αυτοκαταστρέφεται σταδιακά. Στο χέρι του όμως είναι να αντικαταστήσει τις κακές συνήθειές του με καλές.

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χάρης Μαυροκέφαλος, Φιλόλογος

Influence:

Γεννήθηκα το 1995 στην Αθήνα και είμαι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών…