4 λόγοι που οι γυναίκες παραμένουν σε τοξικές σχέσεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Το γεγονός ότι πολλές γυναίκες ερωτευόμαστε ακατάλληλους άντρες ή παραμένουμε σε τοξικές σχέσεις δεν φαίνεται να είναι φυσιολογικό. Εννοώ, είμαστε έξυπνες, σοφές, έχουμε αυτοπεποίθηση… Θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερες επιλογές. Σωστά;

Κι όμως, για διάφορους λόγους, κάθε δύναμή μας συχνά εξαφανίζεται και αφηνόμαστε στο έλεος σχέσεων που μας ρουφούν όλη την ενέργεια τόσο συναισθηματικά και όσο νοητικά.

Για πολλές από εμάς, οι λόγοι που ανεχόμαστε και επιμένουμε σε τέτοιες καταστάσεις είναι καθαρά ψυχολογικοί, με βαθιά συναισθηματικές ρίζες που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Το να κατανοήσουμε τις αιτίες για τις οποίες τείνουμε να ερωτευόμαστε τα «κακά παιδιά» είναι το πρώτο βήμα για να σπάσουμε αυτόν τον αυτοκαταστροφικό, φαύλο κύκλο. Αυτό μπορεί να γίνει και με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, αφού η απλή αναγνώριση δεν είναι αρκετή για να ξεφύγουμε από τις τοξικές σχέσεις.

Παρακάτω θα βρείτε τους 4 βασικότερους λόγους που μια γυναίκα ερωτεύεται ακατάλληλους άντρες.

4 λόγοι που οι γυναίκες παραμένουν σε τοξικές σχέσεις

  1. Άλυτα daddy issues

Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες που έχουν μια υγιή σχέση με τους πατέρες τους τείνουν να εξελίσσονται σε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένες και δυναμικές γυναίκες; Δυστυχώς, για πολλές από εμάς, αυτές οι υγιείς σχέσεις δεν υπάρχουν.

Αν είστε από τις τυχερές, μπράβο σας! Εάν είστε μία από τις υπόλοιπες, όπως εγώ, τότε καταλαβαίνετε τι εννοώ και αυτό από μόνο του μπορεί να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ερωτευόμαστε άντρες που ίσως μοιάζουν στον πατέρα μας.

  1. Νιώθουμε περίεργα όταν υπάρχει ηρεμία και ασφάλεια στη ζωή μας

Πόσες φορές κάνατε σχέση με έναν άντρα και είπατε ότι ήταν «πολύ καλός» ή «πολύ βαρετός» και δεν σας εξίταρε καθόλου; Και πόσες από αυτές τις σχέσεις κράτησαν; Το θέμα με τα «κακά παιδιά» είναι ότι δημιουργούν μια ένταση και μια αναστάτωση στη ζωή μας, που πολλές από εμάς βρίσκουμε ελκυστική.

Θα πρέπει να κατανοήσετε τους λόγους για τους οποίους κυνηγάτε τοξικούς άντρες. Είναι λόγω του δράματος και της έντασης που -νομίζετε ότι- κάνουν τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα; Είναι λόγω του παραδείγματος που έχετε από τους γονείς σας;

Σίγουρα αυτό που θέλετε είναι να είστε ευτυχισμένη, και ίσως έχετε πια κουραστεί τα παιχνίδια. Αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι μια υγιής σχέση βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ «κακών» και βαρετών αγοριών και υγιής είναι μια σχέση όπου αισθάνεστε πάθος και έλξη για τον άλλο, ταυτόχρονα όμως νιώθετε και καλά με τον εαυτό σας.

4 λόγοι που οι γυναίκες παραμένουν σε τοξικές σχέσεις


Διαβάστε επίσης: Οι τοξικοί άνθρωποι είναι παντού! Πώς να προστατευτούμε;


  1. Δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες που ελκύονται από τοξικούς άνδρες δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους. Πιστεύουν ότι τους αξίζουν αυτές οι καταστάσεις και ότι δεν μπορούν να κρατήσουν έναν φυσιολογικό και καλό άντρα δίπλα τους.

Έτσι, οδηγούνται από τη μία τοξική σχέση στην άλλη και υποβιβάζουν τον εαυτό τους προσπαθώντας να κάνουν τον σύντροφό τους να τις αγαπήσει και να τους φερθεί όμορφα.

Η ανασφάλεια μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο να πιστεύει ότι δεν αξίζει τίποτα καλύτερο, επομένως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από όλο αυτό είναι να βάλει την αυτοεκτίμησή του πάνω απ’ όλα και να συνειδητοποιήσει ότι αξίζει το καλύτερο – όπως καθεμία από εμάς!

  1. Φοβόμαστε να μείνουμε μόνες

Όλα πηγάζουν από τον φόβο ότι θα μείνουμε μόνες, θα είμαστε μίζερες και δεν θα κάνουμε ποτέ παιδιά… Ως αποτέλεσμα, δεν είμαστε επιλεκτικές με τους άντρες που ερωτευόμαστε και αγαπάμε.

Δυστυχώς, όμως, τις περισσότερες φορές ανακαλύπτουμε ότι θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερο να είχαμε μείνει μόνες παρά να είχαμε σχέση με αυτόν τον τοξικό τύπο που μας κάνει να αισθανόμαστε συνεχώς απαίσια και να κλαίμε.Η κατανόηση του τι πιστεύεις ότι θέλεις έναντι αυτού που πραγματικά θέλεις και αξίζεις είναι ένας καλός τρόπος για να βρεις την υγιή σχέση που αναζητάς και να είσαι ευτυχισμένη μια για πάντα!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…