4 λόγοι για να ξεκινήσεις μποξ

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Ο κόσμος των μαχητικών αθλημάτων είναι πολύ μεγάλος και το μποξ είναι ένα από τα καλύτερα για να ασχοληθείτε. Δείτε το γιατί!

Τα μαχητικά αθλήματα τα τελευταία χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθιση. Πολλές σχολές πολεμικών τεχνών υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.  Ενώ οι ασιατικές πολεμικές τέχνες όπως το καράτε και το τάε κβο ντο  είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα, με την χώρα μας να έχει σημαντική συμμετοχή και στους ολυμπιακούς αγώνες η πυγμαχία είναι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα στον ελλαδικό χώρο το οποίο τον τελευταίο καιρό  έχει ενταχθεί στα ολυμπιακά αθλήματα. Δείτε λοιπόν τους βασικότερους λόγους για να ασχοληθείτε με αυτό.

Εξαιρετική γυμναστική

Είναι γεγονός ότι μια ώρα πυγμαχίας ένας άνθρωπος καταναλώνει περίπου 700-800 θερμίδες ανά ώρα το οποίο εξαρτάται από το σωματικό βάρος του ασκούμενου. Επίσης ο αθλητής της πυγμαχίας χρησιμοποιεί κυριολεκτικά όλο του το σώμα και έτσι η εκγύμναση είναι συνολική. Επίσης εντάσσεται στην κατηγορία της γυμναστικής  HIT (High Intension Training) δηλαδή εκγύμναση σε υψηλή ένταση. Έτσι μας βοηθά στο να διατηρούμε άριστη φυσική κατάσταση και αντοχή.

Διαπλάθει χαρακτήρα

Το μποξ είναι ανταγωνιστικό άθλημα. Παίζεται σε ζευγάρια και υπάρχει ένας αντίπαλος τον οποίο πρέπει να νικήσεις. Έτσι, διδάσκει την αυτοπεποίθηση, την επινοητικότητα, την επιμονή, την προσήλωση στον στόχο ενώ βοηθά στη διαμόρφωση καλών αντανακλαστικών και υψηλής προσαρμοστικότητας σε δυσχερείς καταστάσεις στις οποίες μπορεί ο κάθε ένας να βρεθεί. Επίσης, βασική αρχή είναι η ταπεινότητα μια και οι καινούριοι πυγμάχοι μαθαίνουν ότι πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από αυτούς.

4 λόγοι για να ξεκινήσεις μποξ

Αποτελεί καλό τρόπο αυτοάμυνας

Γενικά όλες οι σχολές πολεμικών τεχνών δεν υποστηρίζουν την χρήση των τεχνικών που διδάσκονται εκτός της σχολής. Παρόλα αυτά οι ανάγκες της κοινωνίας και η κίνδυνοι οι οποίοι υπάρχουν είναι πολλοί και μπορεί να χρειαστεί καμιά φορά να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Το μποξ λοιπόν αποτελεί ιδανικό τρόπο αυτοάμυνας ο οποίος  είναι εύκολα εφαρμόσιμος και άμεσος σε περίπτωση που υπάρξει κίνδυνος. Παρά ταύτα οι περιπτώσεις τέτοιου είδους πρέπει να είναι περιορισμένες και εξαιρετικά σπάνιες.

Προάγει την ευγενή άμυλα

Παρά του ότι είναι μαχητικό άθλημα ο σεβασμός προς τον αντίπαλο είναι από τα πρώτα πράγματα τα οποία διδάσκονται.  Ειδικότερα σε μια ομάδα πυγμαχίας υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ των αθλητών μια και οι συναθλητές μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι όπως και ο αντίπαλος μας σε έναν αγώνα πυγμαχίας.

Συνεπώς λοιπόν από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η πυγμαχία είναι ένα άθλημα με το οποίο αξίζει να ασχοληθείτε.

Συντάκτης: Αθανάσιος Χριστόπουλος, Πλαστικός Χειρουργός

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr