4 εύκολα βήματα να βρεις το στυλ σου!

Συντάκτης: Κική Γαλανοπούλου, Σύμβουλος μόδας

Αναγνωρίζοντας και ακολουθώντας το μοναδικό, προσωπικό σου στυλ είναι μια διαδικασία που θέλει να της αφιερώσεις χρόνο και κάποια ενέργεια. Υπάρχουν καλά και κακά νέα στην αναζήτηση του στυλ σου!

Τα κακά νέα είναι ότι υπάρχουν γύρω σου αρκετοί σαμποτέρ στο στυλ σου, που αργά ή γρήγορα θα συναντήσεις και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις για να καταφέρεις να το ανακαλύψεις και να του μείνεις πιστή! Σου αναφέρω κάποιους για να τους εντοπίζεις ευκολότερα!

  1. Η μαμά σου: σε ντύνει από τότε που ήσουν baby! Τώρα που ενηλικιώθηκες, καλό είναι να αποφασίζεις για το στυλ που σου ταιριάζει…+αν έχεις διαφορετικό στυλ από τη μαμά σου και έχει επιρροή σε σένα, θα μπερδευτείς.
  2. Ο σύντροφός σου: μια εύκολη παγίδα αν χρειάζεσαι έγκριση από τον σύντροφό σου. Καταλαβαίνω ότι θέλουμε να εγκρίνουν το look μας και να τους αρέσουμε. Όμως δεν είναι και τόσο ενημερωμένος για τα είδη του στυλ και τις τάσεις της μόδας!
  3. Η τεμπελιά σου: φοράς τα ίδια και τα ίδια ρούχα γιατί βαριέσαι να σκέφτεσαι καινούργιους συνδυασμούς; Δεν είσαι μόνη σου…σου προτείνω να ξαναγράψεις την ιστορία σου για το στυλ σου…δεν είναι αργά!

Τα καλά νέα είναι ότι το στυλ και η αίσθηση του γούστου αναπτύσσονται και εξελίσσονται, αν δεν τα έχεις έμφυτα. Δεν αντιγράφεται το στυλ, όμως προσαρμόζεται στις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Ας εξετάσουμε τα 4 βήματα που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις και να εξελίξεις το προσωπικό σου στυλ.

 1. Ενημερώνεσαι σε πρώτη φάση για τα είδη του στυλ, που είναι περισσότερο διαδεδομένα: Μπορεί να προτιμάς το boho, το μίνιμαλ, το  casual chic ή το ρομαντικό. Μπορείς να υιοθετήσεις κάποιες τάσεις και στοιχεία από       το στυλ που εντοπίζεις στον εαυτό σου και να τα ενσωματώσεις στην εμφάνισή σου. Όταν έχεις γνώση των διαφορετικών στυλ που μπορείς να ακολουθήσεις, μπορείς να επιλέξεις και να διαμορφώσεις και το στυλ σου.

4 εύκολα βήματα να βρεις το στυλ σου!

 2. Διαλέγεις τα αγαπημένα σου κομμάτια από την ντουλάπα σου : κοιτώντας την ντουλάπα σου, αφαίρεσε 10 ρούχα που σου αρέσουν πολύ και και τοποθέτησέ τα στο κρεβάτι σου. Παρατήρησέ τα και κατάγραψε τι κοινό           έχουν. Είναι σε χαλαρή ή στενή γραμμή, υπάρχει κάποιο χρώμα που επικρατεί και σε ποια χρωματική παλέτα ανήκει, παστέλ, γήινοι τόνοι, έντονοι τόνοι; Αναδεικνύεις ή κρύβεις κάποιο σημείο του σώματός σου;                     Καταγράφοντας τις παρατηρήσεις σου, γνωρίζεις τις συγκεκριμένες προτιμήσεις σου και έρχεσαι πιο κοντά στο στυλ σου.

4 εύκολα βήματα να βρεις το στυλ σου!

 3. Αναγνώρισε το lifestyle σου : είναι πολύ σημαντικό να σκεφτείς τον τρόπο ζωής σου και ποια ρούχα είναι λειτουργικά για σένα. Προσάρμοσέ το στυλ σου στον τρόπο ζωής σου…Για παράδειγμα, αν θέλεις ρούχα σικάτα           για το γραφείο σου, χρειάζεσαι office look κομμάτια που θα τα προσαρμόσεις στο στυλ σου. Ή έχεις παιδιά και θέλεις άνετα και βολικά ρούχα για τις δραστηριότητές σας, διάλεξε τα για να συμπληρώνουν την εικόνα σου         στυλιστικά.

4 εύκολα βήματα να βρεις το στυλ σου!

 4. Φωτογραφίζεις τα ντυσίματά σου: βοηθάει να έχεις ένα κατάλογο με τα outfits που σου αρέσουν, σε κολακεύουν και εισπράττεις κοπλιμέντα για αυτά. Φωτογράφισε λοιπόν το σύνολό σου μαζί με τα παπούτσια και τα             αξεσουάρ που φόρεσες ή κατάγραψέ τα σε ένα σημειωματάριο. 

4 εύκολα βήματα να βρεις το στυλ σου!

Με αυτά τα tips έχεις ανακαλύψει την εικόνα που σου αρέσει να παρουσιάζεις για σένα! 

Τώρα που βρήκες το προσωπικό σου στυλ, θέλεις να το μοιραστείς;

Συντάκτης: Κική Γαλανοπούλου, Σύμβουλος μόδας

Influence:

Αφοσιωμένη και δημιουργική, με πτυχίο Ψυχολογίας και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική, η Κική Γαλανοπούλου αφιερώθηκε στο χώρο της μόδας την τελευταία δεκαετία…