4 εναλλακτικοί τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού

 Θέλετε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα χωρίς μεγάλες θυσίες; Παρακάτω προτείνουμε κάποιες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν.

1. Κάντε μια λίστα με αυτά που χρειάζεται να αγοράσετε, πριν τα αγοράσετε

Ένας τρόπος να αποφύγουμε σε έναν βαθμό τις παρορμητικές αγορές είναι να έχουμε από πριν υπόψη τι πραγματικά χρειαζόμαστε και τι όχι. Για παράδειγμα, στην αρχή κάθε εποχής, μπορούμε να καταγράψουμε τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας μας και να κάνουμε ένα πλάνο για το budget μας. Αντίστοιχα, μπορούμε να καταγράψουμε τις ανάγκες για αγορές του σπιτιού. Το να αξιολογήσουμε το τι χρειαζόμαστε, πόσο το χρειαζόμαστε και πόσο το θέλουμε από την άνεση του σπιτιού μας, μας προσφέρει την πολυτέλεια να σκεφτούμε καθαρότερα σε σχέση με τις αποφάσεις που προσπαθούμε να πάρουμε όσο είμαστε σε ένα κατάστημα.

2. Ψωνίστε τα χειμωνιάτικά σας στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και το αντίστροφο

Τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν έχουν εκπληκτικά καλές τιμές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Ειδικά οι  καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι μια τέλεια ευκαιρία να βρούμε ακριβά κομμάτια όπως παλτό ή πλεκτά πουλόβερ σε μισή τιμή. Αν είστε σε θέση να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας για την επόμενη σεζόν, προτιμήστε να ψωνίσετε τα χειμωνιάτικά σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών εκπτώσεων και τα καλοκαιρινά κατά τη διάρκεια των χειμερινών.

3. Δώστε το δικό σας ποτήρι όταν αγοράζετε καφέ

Προφανώς, μπορείτε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, φτιάχνοντας τον καφέ σας από το σπίτι. Αν όμως δε θέλετε να στερηθείτε την πολυτέλεια του να παίρνετε τον καφέ σας απέξω στο δρόμο σας για το γραφείο, τα περισσότερα μαγαζιά προσφέρουν κάποια μικρή έκπτωση αν πάτε το δικό σας ποτήρι. Η διαφορά θα σας φανεί υπερβολικά ασήμαντη, αλλά επειδή πρόκειται για καθημερινό έξοδο, στο τέλος του μήνα έχει κάποια αξία. Επιπλέον, είναι η περιβαλλοντολογικά καλύτερη επιλογή!

4. Βάζετε λίγα χρήματα στην άκρη κάθε μήνα για τις διακοπές σας

Για όσους από εμάς δεν έχουμε κάποιο εξοχικό σπίτι, ένα έξοδο που μπορεί να μας πετάξει εκτός budget  είναι οι διακοπές. Για αυτόν το λόγο, είναι καλύτερο να προβλέπουμε ένα μικρό ποσό που θα μπαίνει στην άκρη κάθε μήνα για αυτόν το σκοπό. Αυτό βεβαία δε θα μας αφήσει περισσότερα χρήματα στην άκρη, αλλά θα μας επιτρέψει να έχουμε καλύτερο έλεγχο και διαχείριση του budget μας.

Συντάκτης: Χριστίνα Δραμιτινού,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.