4 ασκήσεις στα πόδια για γρήγορη ανακούφιση

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Σύμφωνα με τη ρεφλεξολογία, στις πατούσες μας αντανακλώνται τα διάφορα σημεία του σώματός μας. Με απλές ασκήσεις στα πόδια, ανακουφίζονται γρήγορα οι πόνοι. 

Τα πόδια και η σημασία τους για το σώμα μας

Είναι γνωστό ότι τα πόδια στηρίζουν το βάρος του σώματός μας. Επιπλέον, η ρεφλεξολογία αποκαλύπτει ότι τα όργανα του σώματος αντικατοπτρίζονται στις πατούσες μας, όπου καταλήγουν οι μύες μας. Κατά συνέπεια, υπάρχουν απλές ασκήσεις, οι οποίες εφαρμόζονται στα πόδια και ανακουφίζουν τον πόνο στα σημεία όπου αντανακλώνται τα σημεία που πονούν, όπως τα γόνατα, η πλάτη ή οι ώμοι.

Πίεση στα δάχτυλα

Όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματος, έτσι και οι πατούσες χρειάζονται προθέρμανση πριν από την άσκηση. Στεκόμαστε όρθιοι με ίσια την πλάτη και λυγίζουμε ελαφρά τα γόνατά μας. Λυγίζουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας σαν να θέλουμε να γραπωθούμε από το πάτωμα και μετράμε μέχρι το 3. Κάνουμε 10 επαναλήψεις, 3 φορές την ημέρα.

Περπάτημα στις μύτες

Ενδυναμώνει τους μύες που βρίσκονται στα δάχτυλα των ποδιών χωρίς να είμαστε μπαλαρίνες. Στεκόμαστε στα δάχτυλα των ποδιών μας και περπατάμε για 20 δευτερόλεπτα, ξεκουραζόμαστε για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε 5 φορές ακόμη.

Κυκλικές κινήσεις στους αστραγάλους

Η ευλυγισία και η ευκινησία των αστραγάλων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν πόνους σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος. Ξαπλώνουμε στο πάτωμα και σηκώνουμε ψηλά το ένα πόδι. Κάνουμε δεξιόστροφους κύκλους με τις πατούσες (δουλεύοντας τον αστράγαλο) 10 φορές και μετά άλλες 10 αριστερόστροφα. Αλλάζουμε πόδι και επαναλαμβάνουμε.

Κάμψεις με αντίσταση

Για αυτή την άσκηση χρειαζόμαστε ένα λάστιχο γυμναστικής. Καθόμαστε στο πάτωμα, τεντώνουμε τα πόδια μπροστά μας με ίσια την πλάτη. Τυλίγουμε το λάστιχο γύρω από ένα σταθερό σημείο (π.χ. κρεβάτι) και την άλλη πλευρά γύρω από το πόδι μας. Σιγά-σιγά ξαπλώνουμε προς τα πίσω μέχρι να νιώσουμε το τράβηγμα της διάτασης.

Πηγή

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.