Τρεις νέες βιολογικές λαϊκές αγορές στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Τρείς νέες πρότυπες Αγορές Βιολογικών Τροφίμων θα αρχίσουν να λειτουργούν σύντομα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα θα λειτουργούν από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη στον Πολυχώρο “Nodo” στην Πυλαία, κάθε Τετάρτη στη Χαριλάου (πίσω από το γήπεδο του Άρη) και μία Δευτέρα το μήνα στο Πεδίο του Άρεως. Στα σημεία αυτά θα μπορούν να προμηθευτούν όλοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, αυγά, γαλακτοκομικά, μέλι, γλυκά του κουταλιού και πολλά ακόμη βιολογικά προϊόντα.

Η δημιουργία των αγορών αυτών εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, μετά από το αίτημα της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση μετά την άσχημη κατάσταση στις βιολογικές αγορές των τελευταίων χρόνων.

Ιδιαίτερα μεγάλη μείωση (30-45%) έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στην αγορά βιολογικών προϊόντων. Σημαντικό ρόλο εκτός των άλλων, έπαιζε και το γεγονός πως δεν είχαν πρόσβαση στις αγορές οι κάτοικοι όλων των Δήμων της Θεσσαλονίκης. Με τη δημιουργία λοιπόν, αυτών των τριών αγορών λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα. Εκτός από τους βιοκαταναλωτές όμως, τις επιζητούσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι κοινωνικές εκείνες ομάδες που δραστηριοποιούνται γύρο από τα Βιολογικά Προϊόντα. Καίριος λόγος, είναι και πως με την ίδρυση τους θα συνεισφέρουν στην κατάκτηση του Βραβείου Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2014 από την Θεσσαλονίκη.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr