3 λάθη που κάνεις με το βραδινό σου γεύμα και πώς να τα διορθώσεις

Συντάκτης: Flowmagazine

Είτε θέλεις να χάσεις κιλά, είτε να ακολουθήσεις έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, το βραδινό γεύμα πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σου και του προγραμματισμού σου. Ωστόσο υπάρχουν αρκετά λάθη που μπορεί να κάνεις με το τελευταίο γεύμα της ημέρας.

#1. Αφήνεις το φαγητό να το ετοιμάσεις την τελευταία στιγμή

Είναι δύσκολο να κάνεις σωστές διατροφικές επιλογές στο τέλος της ημέρας και ενώ είσαι κουρασμένη. Οργάνωσε λοιπόν το εβδομαδιαίο διατροφικό σου πρόγραμμα μέσα στο Σαββατοκύριακο ή μία μέρα που έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ότι συνήθως. Όταν ξέρεις ήδη τι θα ετοιμάσεις και κάποιο μέρος του γεύματος σου είναι ήδη έτοιμο, τότε έχεις πολύ λιγότερες πιθανότητες για να παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω.

Λύση: Θυμήσου να αφήνεις στον εαυτό σου χρόνο για μαγείρεμα κάθε μέρα. Το να ετοιμάζεις το φαγητό σου στις 8 είναι πολύ διαφορετικό από το να τρως ήδη στις 8.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξυπνες προτάσεις για βραδινό


#2. Κάνεις το βραδινό σου το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας

Εάν προσπαθείς να χάσεις βάρος, ίσως είναι πιο ωφέλιμο να τρως τα μεγάλα γεύματα σου νωρίς μέσα στην ημέρα. Μία μελέτη στις γυναίκες έδειξε πως όταν η πρόσληψη φαγητού είναι ίση, εκείνες που έτρωγαν μεγαλύτερη ποσότητα το μεσημέρι, ήταν πιο εύκολο να χάσουν κιλά. Επίσης, τρώγοντας νωρίς μέσα στη μέρα μπορεί να προκληθούν ορμονικές αλλαγές που σε κρατούν χορτάτη για μεγαλύτερο διάστημα, μειώνοντας έτσι τη λαιμαργία.

Λύση: Μείωσε την ποσότητα του βραδινού σου και πρόσθεσε κάποιες έξτρα θερμίδες στο πρωινό και το μεσημεριανό σου.

#3. Τρως μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση

Τρώγοντας το βραδινό σου παρακολουθώντας τηλεόραση ή σερφάροντας στο διαδίκτυο μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπη κατανάλωση. Όταν δεν παρακολουθείς τι καταναλώνεις, είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείς κορεσμό. Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε ενώ είναι αποσπασμένοι τείνουν να μην γνωρίζουν πόσο έφαγαν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, οδηγώντας τους εαυτούς τους έτσι στην υπερκατανάλωση.

Λύση: Δοκίμασε να φας το γεύμα σου χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές και προσπάθησε να δίνεις προσοχή στις ιδιαιτερότητες αυτού που τρως, όπως τα χρώματα, οι υφές και οι γεύσεις του φαγητού.

Πηγή: queen.gr – Νάνσυ Μητσοστέργιου

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…