3 κακές συνήθειες που κρατούν την επιτυχία μακριά σας

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Όλοι μας έχουμε διαφορετικούς ορισμούς της επιτυχίας, και ο καθένας μας έχει τουλάχιστον ένα άτομο που θαυμάζει, που προσωποποιεί αυτόν τον ορισμό της επιτυχίας.

Ίσως είναι ο τύπος που κατάφερε 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις κατά τους τελευταίους έξι μήνες ή ίσως είναι η γυναίκα που μόλις διορίστηκε πρόεδρος μιας μεγάλης εταιρείας. Ίσως είναι κάποιος που δουλεύει λιγότερο και απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή. Και ίσως αναρωτιέστε “Τι έκανε για να φτάσει εκεί, και γιατί δεν μπορώ να το πετύχω κι εγώ;”

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τους. Μπορεί απλά να είναι μερικές κακές συνήθειες που σας κρατούν πίσω. Δείτε παρακάτω 3 από τις πιο κοινές συνήθειες που καταστρέφουν την καριέρα σας και πώς θα τις ξεπεράσετε.

1. Αυτοκαταστροφικές πεποιθήσεις

“Ό,τι το μυαλό μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει, το μυαλό μπορεί να το πετύχει”, είναι ένα δημοφιλές απόφθεγμα του Napoleon Hill και είναι αλήθεια. Αντί να λέτε, «δεν μπορώ να το κάνω» ή «είναι πολύ επικίνδυνο να προσπαθήσω», αλλάξτε τη νοοτροπία σας και τηρήστε μια στάση βασισμένη στο “μπορώ”. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παραμείνουν εστιασμένοι στους στόχους τους και εφαρμόζουν συστήματα για την επίτευξή τους.

Πώς να το διορθώσετε: Φανταστείτε τον εαυτό σας να είναι επιτυχής. Δημιουργήστε έναν πίνακα οράματος για το τι είναι επιτυχία για εσάς, πιστέψτε ότι μπορείτε να το καταφέρετε και λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσετε την επιτυχία.

2. Έλλειψη αυτοπειθαρχίας

Οι πιο επιτυχημένοι άνδρες και γυναίκες είναι εκείνοι που εργάζονται σχεδόν όλη την ώρα για εργασίες μεγάλης αξίας και όχι για δραστηριότητες χαμηλής αξίας. Δυστυχώς, αν είστε σαν τους περισσότερους επιχειρηματίες, αφήνετε να μικρά πράγματα να μπαίνουν μπροστά στα μεγάλα, για παράδειγμα “παρατάτε” τα πάντα για να λύσετε ένα πρόβλημα όταν χτυπάει το τηλέφωνο ή σπαταλάτε ώρες να βάζετε γραμματόσημα σε φακέλους.

Πώς να το διορθώσετε: Πρώτα πρώτα βάλτε στόχους. Κάντε μια γραπτή λίστα με το τι θέλετε να πετύχετε την επόμενη εβδομάδα, μήνα, τρίμηνο, έτος κ.ο.κ., καθορίστε τις προτεραιότητες και τα βήματα για την επίτευξη αυτών των στόχων. Στη συνέχεια πειθαρχήσετε δαπανώντας 80% από το χρόνο σας για αυτά τα καθήκοντα μόνο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να δώσει αλλού τις δραστηριότητες χαμηλής αξίας, προκειμένου να είστε ελεύθεροι να επικεντρωθείτε στα καθήκοντα υψηλής αξίας που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

3. Το να αφήνετε τα πράγματα στην τύχη

Τα αποτελέσματα δεν φέρνουν αποτελέσματα. Οι ενέργειες φέρνουν αποτελέσματα. Χρειάζεστε ένα μοντέλο επιτυχίας το οποίο θα εφαρμόζετε ξανά και ξανά. Γνωρίστε τους αριθμούς. Πόσα τηλεφωνήματα χρειάζεται για να κλείσετε τελικά ένα ραντεβού; Πόσα ραντεβού χρειάζονται για να κάνετε τελικά την πώληση;

Πώς να το διορθώσετε: Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να βρείτε μόνοι σας τη μαγική φόρμουλα. Κοιτάξτε τι έκαναν άλλοι που κατάφεραν αυτό που προσπαθείτε και αντιγράψτε αυτές τις ενέργειες. Υπάρχουν ήδη επιτυχημένα μοντέλα για σχεδόν κάθε επίτευγμα. Εάν το μοντέλο είναι επιτυχές για κάποιον, θα μπορούσε επίσης να είναι επιτυχές για εσάς.

Υπάρχουν τρεις τύποι ανθρώπων στον κόσμο. Αυτοί που κάνουν τα πράγματα να συμβούν, αυτοί που κοιτάζουν τα πράγματα να συμβαίνουν και αυτοί που αναρωτιούνται τι συνέβη. Αν θέλετε να ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, εφαρμόστε τις παραπάνω συνήθειες στην καθημερινότητά σας.

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.