Βρέθηκε η τέλεια, πανεύκολη συνταγή για σοκολατένιο αυγό χωρίς ζάχαρη και πολύ ωραία γεύση! Αυτό το Πάσχα μπορεί να απολαύσεις …
3 γρήγορα γλυκά χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη
Ποιός δεν έχει ανάγκη από κάτι γλυκό; Επειδή όλοι κρύβουμε κατά βάθος μέσα μας ένα παιδί, είναι αδύνατο να αντισταθούμε σε ένα μικρό πειρασμό.
Γρήγορα και εύκολα pancakes!
Υλικά
1 μπανάνα
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κούπα γάλα βανίλιας σόγια ή καρύδας
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές μηλόξυδο ή ξύδι ρυζιού
Βούτυρο καρύδας
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το γάλα, με τη μπανάνα και τις νιφάδες βρώμης και το χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα το υλικό. Αν δούμε ότι το μείγμα στέκεται, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε ένα κουταλάκι βούτυρο καρύδας να λιώσει. Το βούτυρο καρύδας έχει την ιδιότητα να δίνει άρωμα και να εμπλουτίζει τα γλυκά μας.
Όταν έχει ζεσταθεί το τηγάνι, βάζουμε στο μείγμα το ξύδι και το μπέικιν και το χτυπάμε τόσο έτσι ώστε να ανακατευτεί, χωρίς να το κουράσουμε. Με μια κουταλιά της σούπας, βάζουμε κοφτά στο τηγάνι μας το υλικό. Όταν αρχίσουν φούσκες να βγαίνουν στην επιφάνεια, γυρίζουμε και αφήνουμε περίπου για άλλο ένα λεπτό.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι σφένδαμου ή ενώ τα έχετε στο τηγάνι, να προσθέσετε φρούτα της επιλογής σας. Αγαπημένος συνδυασμός είναι οι φράουλες και τα μύρτιλα.
Ζελέ δροσερό σε όποια γεύση θέλετε!
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας άγαρ άγαρ
1 λίτρο φρέσκο χυμό της επιλογής σας χωρίς ζάχαρη
Προαιρετικά: φρούτα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας άγαρ άγαρ, το οποίο είναι ένα φυσικό πηκτικό συστατικό, και το χυμό της επιλογής μας.
Τα φέρνουμε σε βρασμό. Αν το ζελέ μας, δείχνει ότι δεν έχει δέσει, μη φοβηθείτε να προσθέσετε άλλη μια κουταλιά υλικού. Επειδή κάθε εταιρεία επεξεργάζεται διαφορετικά τα φύκια, μπορεί κάποιο να είναι πιο δυνατό ή κάποιο όχι τόσο δραστικό. Είναι ένα υλικό το οποίο αν ζεσταθεί, θα έρθει πάλι σε υγρή μορφή, οπότε μπορείτε να πειραματισθείτε ελεύθερα!
Μετά του προσθέτουμε τα φρούτα που μας αρέσουν και το βάζουμε στο ψυγείο. Το απολαμβάνουμε κρύο.
Μπουκίτσες μαύρης σοκολάτας
Υλικά
1 σοκολάτα μαύρη
2 μπανάνες
Αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο
ή βούτυρο από κάσιους
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα Μπεν Μαρί. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες 1 εκατοστού και τις κάνουμε σαν μικρά σαντουιτσάκια, προσθέτοντας μέσα το “βούτυρο” της επιλογής μας.
Παίρνουμε τις μπουκίτσες και τις βουτάμε στην σοκολάτα, μέχρι να καλυφθούν τελείως από το υλικό.
Τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα και αφού έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω τριμμένους ξηρούς καρπούς, καρύδα, αλάτι ή κακάο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και μετά τα εξαφανίζουμε.