3 φυτικές πηγές πρωτεΐνης

Συντάκτης: Flowmagazine

Πρωτεΐνη δεν παίρνουμε μόνο από τις ζωικές πηγές. Η φύση έχει φροντίσει και γι’ αυτό! Υπάρχουν πρώτης τάξεως φυτικές πηγές πρωτεΐνης, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού. Μην ανησυχείτε λοιπόν-είτε νηστεύετε, είτε απέχετε για ιδεολογικούς λόγους από οποιαδήποτε πηγή ζωικής προέλευσης-η πρωτεΐνη δεν θα σας λείψει!

Ενταμάμε
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το ενταμάμε είναι τα άγουρα φασόλια σόγιας, τα οποία μπορείτε να βράσετε ή να μαγειρέψετε στον ατμό και να τα απολαύσετε με θαλασσινό αλάτι. Η περιεκτικότητά τους φτάνει σχεδόν τα 17 γραμμάρια ανά φλιτζάνι, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, για να σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. 

Κινόα
Το κινόα σας παρέχει πλήρη πρωτεΐνη με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, χαρίζοντάς σας για κάθε 1 φλιτζάνι περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως και σε σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο και είναι ιδανικό υποκατάστατο του ρυζιού. Δοκιμάστε το με λαχανικά, μέσα στη σαλάτα σας, σε smoothies, σε κουλουράκια, μάφινς κτλ.

Τόφου
Αν τα γαλακτοκομικά είναι η αδυναμία σας και σας λείπουν το διάστημα της νηστείας, το τόφου σας δίνει τη λύση, τουλάχιστον όσον αφορά το τυρί. Παρασκευάζεται από γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί, και πλησιάζει πολύ στη γεύση του, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 100 γραμμάρια τόφου. Συν τοις άλλοις, αποτελεί σημαντική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, γι’ αυτό αξιοποιήστε τη διατροφική του αξία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πηγή: clickatlife.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…