3 εντελώς διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις το κραγιόν στο μακιγιάζ σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Είναι από τα must have κάθε γυναικείου νεσεσέρ, ακόμη και όσων δεν επιλέγουν να το φορούν κάθε μέρα. Το κραγιόν είναι αυτό που θα δώσει χρώμα στα χείλη σου με μία κίνηση, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο σαρκώδη, ενώ ανάλογα με την απόχρωση που θα επιλέξεις, μπορείς να χαρίσεις στο look σου και τον αντίστοιχο αέρα (βλέπε το all time classic sexy κόκκινο, τις πιο rock σκούρες αποχρώσεις, αλλά και τα πιο ρομαντικά ροζ). Εκτός, όμως από την κλασική χρήση του στα χείλη μας, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να το χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου. Έχουμε και λέμε:

Αντί για ρουζ

Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι να απλώσεις ταμποναριστά το κραγιόν στα μάγουλά σου είτε με τα δάχτυλά σου, είτε με ένα σφουγγαράκι/ πινέλο μακιγιάζ. Σίγουρα, ένα κρεμώδες κραγιόν θα βοηθούσε πολύ σε σχέση με τις πιο ματ υφές. Όσο για το πώς δε θα αφήνεις σημάδια και «δαχτυλιές» στα μάγουλά σου, άπλωσε λίγο κραγιόν στο χέρι σου και αφού περάσεις από πάνω με το πινέλο, άπλωσε ομοιόμορφα στα μήλα, όπως θα έκανες με το ρουζ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιδρώνουν τα κραγιόν; Ναι ιδρώνουν και σου λέμε ακριβώς γιατί…


Ως σκιά ματιών

Σε περίπτωση που θέλεις να πετύχεις ένα monochromatic makeup look ή απλά θέλεις να δώσεις έναν πιο παιχνιδιάρικο τόνο στο look σου με ένα μόνο καλλυντικό, δεν έχεις παρά να απλώσεις μια μικρή ποσότητα κραγιόν στις εξωτερικές γωνίες των ματιών σου ή ακόμη και σε όλο το καπάκι τους. Και σε αυτήν την περίπτωση για πιο εύκολη και ομοιόμορφη εφαρμογή, δοκίμασε να απλώσεις το κραγιόν πρώτα στο χέρι σου και μετά με ένα πινελάκι/δάχτυλά σου να το εφαρμόσεις στα μάτια σου. Ανάλογα με την υφή και την απόχρωση του κραγιόν θα πετύχεις και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους

Ναι, καλά διαβάζεις, κραγιόν vs μαύροι κύκλοι. Για την ακρίβεια, κόκκινο κραγιόν vs μαύροι κύκλοι. Τα βήματα απλά. Απλώνεις μια μικρή ποσότητα από το κόκκινο κραγιόν σου στην περιοχή κάτω από τα μάτια σου, δίνοντας έμφαση στην εσωτερική γωνία και στη συνέχεια εφαρμόζεις λίγο concealer. Με ένα πινέλο/ σφουγγαράκι μακιγιάζ  ή με τα δάχτυλά σου άπλωσε το concealer καλύπτοντας το κόκκινο χρώμα του κραγιόν, κάνοντας πολύ καλό blending και ταμποναριστές κινήσεις. Τελευταίο βήμα, φίξαρε με μία ματ πούδρα σεταρίσματος. Είσαι έτοιμη!

Πηγή: ladylike.gr – Βιβή Αγγελάκη

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…