3 αντικείμενα που πρέπει και 3 που δεν πρέπει να έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου

Συντάκτης: Flowmagazine

Μερικές απλές συμβουλές γεμάτες αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας!

Θεωρώντας ότι για να πατήσει κάποιος κλικ στο συγκεκριμένο άρθρο δεν συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «ανθρώπων» με πνίχτη, λουρί με ηλεκτροσόκ και οτιδήποτε αντίστοιχα «φιλόζωο» αντικείμενο, η λίστα δεν αναλώνεται σε τόσο προφανείς επιλογές. Διαβάστε κάποιες απλές συμβουλές (για αρχή) γεμάτες αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας.

3 αντικείμενα που πρέπει και 3 που δεν πρέπει να έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου

3 αντικείμενα που δεν πρέπει να έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου

Οι συγκεκριμένες επιλογές δεν είναι κατακριτέες απλά καλό είναι να αποφεύγονται για το καλό των τετράποδων φίλων μας.

  • Κόκκαλα: Όσο δελεαστικά και να είναι, πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα στον μικρό μας φίλο, από πνιγμό, εμέτους και διάρροιες, σπάσιμο των δοντιών μέχρι και τραυματισμούς στο πεπτικό τους σύστημα. Στο χειρότερο σενάριο μπορούν προκαλέσουν πολύ σοβαρές βλάβες αν κολλήσουν στον οισοφάγο, στο στομάχι ή στο τοίχωμα του εντέρου. Εκεί θα χρειαστεί πιθανότητα χειρουργική επέμβαση. Δεν αξίζει να διακινδυνεύσουμε.
  • Περιλαίμιο: Το κολάρο, επειδή ασκεί πίεση στον λαιμό που είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία του. Με ένα απότομο τράβηγμα, πέρα από τον κίνδυνο του πνιγμού, μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στους σπονδύλους του αυχένα και των τριγύρω δομών. Σε γενικές γραμμές η χρήση σαμαριού είναι μια πιο ασφαλής επιλογή. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν επιλέξετε το παραπάνω, η αγορά ενός άνετου κολάρου που δεν είναι πολύ χαλαρό ή πολύ σφιχτό (περίπου ένα δάχτυλο) στον λαιμό του ζώου είναι μια καλή λύση. Προφανώς ένα ωραίο κολάρο για αισθητικούς λογούς δεν συγκαταλέγεται σε αυτό.

Δείτε ακόμα: 10 τρόποι να γυμναστείτε με το σκύλο σας


  • Μωρομάντηλα: Σίγουρα είναι τα μωρά μας! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως τα μωρομάντηλα είναι η καλύτερη επιλογή. Η συχνή χρήση τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το PH του δέρματός τους. Πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πως η χρήση τους είναι για βρέφη. Όταν εμείς καθαρίσουμε τα πατουσάκια του σκύλου μας και εκείνος τα γλείφει, έρχεται σε επαφή με επιβλαβείς ουσίες. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η πρόκληση φαγούρας από αυτά. Μπορούμε να βρούμε υπό αλλεργικά μανταλάκια ειδικά παρασκευασμένα για τους τετράποδους φίλους μας στο κοντινότερο pet shop.

3 αντικείμενα που πρέπει και 3 που δεν πρέπει να έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου

3 αντικείμενα που πρέπει να έχει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου

  • Μικροτσίπ:Είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε όταν έρθει το καινούργιο μέλος της οικογένειάς μας. Από την πρώτη στιγμή πρέπει να πάμε στον κτηνίατρο για την τοποθέτηση και δήλωση των στοιχείων μας στο ζώο. Οτιδήποτε και να συμβεί και χάσουμε το ζώο, θα μπορεί να επιστραφεί σ’ εμάς μετά από ένα απλό σκανάρισμα.
  • Φαρμακείο:Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε κάποιο από τα παρακάτω σκευάσματα χώρος τη συμβουλή του κτηνιάτρου μας!  Πρέπει πάντα να έχουμε εμετικό σιρόπι ή ενέσιμες αμπούλες, ενέσιμο διάλυμα κορτιζόνης, ατροπίνη, ενεργό άνθρακα, σύριγγες, αντισταμινική κρέμα. Είναι καλό πάντα να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε, αντί να πρέπει να ψάχνουμε φαρμακείο εκείνη τη στιγμή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έγκαιρη πρόληψη βοηθάει και κάθε δευτερόλεπτο μετράει!

Διαβάστε Επίσης : 10 λόγοι για να αποκτήσετε ένα σκυλί ως κατοικίδιο


  • Το κρεβάτι του:Όπως εμείς πολλές φορές αποζητούμε λίγη ηρεμία, έτσι θέλει και ο σκύλος μας. Όπως όταν ο ταξιδιάρης σας εαυτός σάς ωθεί σε εξορμήσεις και περιπέτειες αλλά πάντα στο τέλος αποζητάτε το κρεβατάκι σας, έτσι και ο φίλος μας θέλει έναν δικό του προσωπικό χώρο. Εκεί θα ξεκουραστεί και θα νιώσει ασφάλεια όταν επιλέξει να περάσει χρόνο μόνος. Πρέπει πάντα να έχει την επιλογή να μπορεί να πάει «σπίτι του» όταν το έχει ανάγκη, αλλά να βρίσκεται και αρκετά κοντά μας για να έχει και την καλή παρέα του. Αν και, μεταξύ μας, στο τέλος πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο δικό μας κρεβάτι (με δική μας υπόδειξη πάντα). Μην ξεχνάμε πως ο σκύλος είναι μέλος μιας αγέλης και χρειάζεται μία υποτυπώδη καθοδήγηση, πάντα βέβαια με γνώμονα το δικό του καλό.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…