Η 2η Γιορτή Χορτοφαγίας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Η δεύτερη γιορτή χορτοφαγίας πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 και 29 Μαΐου στο πλαίσιο της έκθεσης Ecolife. Κέντρισε το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μάθει και να γευτεί αρκετά προϊόντα χορτοφαγίας.

Το πρόγραμμα της γιορτής διαρκούσε και τις δύο μέρες από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Περιελάμβανε ομιλίες, περίπτερα με βιολογικά προϊόντα, χορτοφαγικό μπουφέ και για το κλείσιμο, ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Xp3 project». Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από εγνωσμένης αξίας εισηγητές και ήταν σχετικές με την ηθική, υγιεινή και γαστρονομική διάσταση της χορτοφαγίας. Κοντά στον χώρο των ομιλιών της γιορτής βρίσκονταν και τα περίπτερα προμηθευτών χορτοφαγικής διατροφής. Με πλούσια εδέσματα και για το κοινό που μπορούσε να δοκιμάσει προσέφεραν έναν εναλλακτικό τρόπο διατροφής. Σημαντικό είναι επίσης πως παρουσιάστηκαν και χορτοφαγικές συνταγές για τα συγκεκριμένα προϊόντα για «νόστιμα αποτελέσματα».

Μετά τις 8 τις δύο αυτές ημέρες ο χώρος της γιορτής κατακλυζόταν από κόσμο καθώς άνοιγε ο πλούσιος και πολύχρωμος μπουφές των διοργανωτών. Είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε κάποια από τα συγκεκριμένα πιάτα και πρόκειται για πραγματικά νόστιμα εδέσματα. Προϊόντα από σόγια και λαχανικά βιολογικής καλλιέργειας έκαναν πλήθος κόσμου να θέλει να δοκιμάσει και δεύτερη φορά τις χορτοφαγικές γεύσεις.

Άξια αναφοράς είναι τα λόγια υπεύθυνης της γιορτής χορτοφαγίας: «Ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται για την χορτοφαγία και γενικά για την καλύτερη ζωή. Υπάρχει ελπίδα για αλλαγή ιδίως από τους νέους». Δεν παρέλειψε επίσης να δώσει μια πνοή αισιοδοξίας για το μέλλον λέγοντας: «Όλα θα πάνε μπροστά. Υπάρχει βεβαιότητα για το μέλλον. Αρκεί να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας στην προσπάθεια αυτή».

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr