2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία, Βόλος 2013

Συντάκτης: Flowmagazine

2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία, Βόλος 2013Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο του Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία – διοργάνωση του Δικτύου Πόλεων των Δημοτικών Ωδείων – δίνοντας την ευκαιρία στους νέους όχι μόνο να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, ομιλίες, διαλέξεις και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης πανελλήνιας διοργάνωσης (Ιούλιος 2012) σε συνδυασμό με την παράλληλη έλλειψη σοβαρών μουσικών/εκπαιδευτικών διοργανώσεων υψηλών προδιαγραφών στην περιφέρεια με επίκεντρο τους νέους, οδήγησε αυτόματα όχι μόνο στη συνέχιση του θεσμού της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας αλλά και στην διεύρυνσή του από πανελλήνια διοργάνωση σε διεθνή. Πρόκειται για την συνέχιση ενός θεσμού που σηματοδοτεί τα μουσικά δρώμενα τόσο της πόλης του Βόλου όσο και της χώρας μας, και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.

Η 2η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία θα λάβει χώρα από τις 13 έως και τις 21 Ιουλίου 2013 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Κατά την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν Θερινά Σεμινάρια: Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Μονωδίας, Κιθάρας, Κρουστών, Ανώτερων Θεωρητικών & Σύνθεσης, καθώς επίσης και Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί: Εγχόρδων, Πνευστών, Πιάνου, Μονωδίας, Κιθάρας και Συνόλων Μουσικής Δωματίου.

Συμμετέχουν 20 Δημοτικά Ωδεία, 53 Διδάσκοντες Δημοτικών Ωδείων και Ιδρυμάτων του Εξωτερικού (Yasar University-Τουρκία, Conservatorio di Verona-Ιταλία), και 2 Σύνολα in Residence (I Virtuosi Italiani-Ιταλία, Idée Fixe Ensemble-Ελλάδα), που καλύπτουν πολυεπίπεδες δράσεις, όπως σεμινάρια (master classes), διαλέξεις, ομιλίες, εργαστήρια (workshops) και συναυλίες, σε θεματικές ενότητες και γνωστικά αντικείμενα της Κλασικής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Σύγχρονης Μουσικής.

Στα σεμινάρια και τους διαγωνισμούς μπορούν να συμμετάσχουν σπουδαστές που ήδη φοιτούν στα Δημοτικά Ωδεία, αλλά και σπουδαστές ιδιωτικών ωδείων που θα θελήσουν να σπουδάσουν στα Δημοτικά Ωδεία από την νέα χρονιά, ή που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Το διαγωνιστικό τμήμα είναι φτιαγμένο ανά επίπεδο σπουδών και ηλικιών, έτσι ώστε να έχουν δυνατότητα συμμετοχής όλοι οι σπουδαστές με τα προγράμματα των ετήσιων εξετάσεων του Ιουνίου.

Σημαντικό είναι ότι εκτός από τα βραβεία στους διαγωνισμούς θα προσφερθούν και υποτροφίες ή εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο σχολικό έτος 2013-14, τις οποίες θα προσφέρει το κάθε Δημοτικό Ωδείο ανάλογα με τις αποφάσεις της διοίκησής του.

Για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών τα βραβεία θα συνοδεύονται και από ρεσιτάλ που θα διοργανώσουν τα Δημοτικά Ωδεία στον κύκλο συναυλιών “Νέοι Καλλιτέχνες”. Η διοργάνωση των ρεσιτάλ δεν περιλαμβάνει αμοιβή αλλά την δυνατότητα προβολής των νέων καλλιτεχνών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Με την πρωτοβουλία αυτή τα Δημοτικά Ωδεία δίνουν ένα ισχυρό στίγμα εν όψει της κρίσης που περνάει η χώρα, αφενός επιβραβεύοντας μέσω του θεσμού των υποτροφιών την πρόοδο των ταλαντούχων σπουδαστών και αφετέρου στηρίζοντας τους γονείς τους και τον οικογενειακό προϋπολογισμό ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση των σπουδών. Το κόστος των δράσεων είναι ειδικά διαμορφωμένο και περιλαμβάνει μειωμένες τιμές, μίνι υποτροφίες και ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές και ανέργους, καθώς και συμβολική τιμή διαμονής των ενδιαφερομένων στις ολυμπιακών προδιαγραφών αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Στη 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία, εκτός από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, συμμετέχουν τα παρακάτω Δημοτικά Ωδεία (με αλφαβητική σειρά): Αλεξανδρούπολης, Άργους, Βέροιας, Δράμας, Ηρακλείου, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κατερίνης, Κοζάνης, Κορυδαλλού, Λαμίας, Λάρισας, Πάτρας, Πολυγύρου, Πτολεμαΐδας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Φλώρινας.

Η 2η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία υποστηρίζεται διοργανωτικά από την BeArtive.

Πληροφορίες – Συμμετοχές

http://summermusicacademy.blogspot.gr/

insumacademy@gmail.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…