29ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας (13/11)

Συντάκτης: Κατερίνα Βορβή

Αναμφισβήτητα ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί έναν αγώνα που ξεπερνά την σημασία του αθλητικού δρώμενου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παράλληλα με τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ. Η συμμετοχή των δρομέων που θα πάρουν μέρος ξεπερνά τους 18.000, εκ των οποίων οι 8.500 είναι από 84 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ο Αγώνας θα ξεκινήσει από τον Μαραθώνα και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κάτι που σημαίνει πάνω από 42.000 μέτραπορείας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν έχει τόση μεγάλη σημασία η τελική κατάταξη και τα τρόπαια, όσο η δύναμη της ψυχής. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον Βαλκανιονίκη ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη και έχει ως βασικό μήνυμα την ανάγκη διακοπής του καπνίσματος. Οι συμμετοχές έχουν ολοκληρωθεί.

Αιτήσεις Εθελοντών για τον Αγώνα

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου και Αγώνων 10 & 5 χλμ, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Κλασικού Μαραθώνιου Αθηνών και να συμπληρώσουν την αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210 9331113.

Πληροφορίες

Η μεταφορά των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο Δρόμο και το Δυναμικό Βάδισμα θα γίνει ταυτόχρονα από τα εξής τρία διαφορετικά σημεία στο Κέντρο της Αθήνας: την στάση του Μετρό «Ευαγγελισμός», «Σύνταγμα» και «Συγγρού-Φιξ». Η αναχώρηση των λεωφορείων με κατεύθυνση την Αφετηρία στο Μαραθώνα θα γίνει μέσα σε 45 λεπτά, από τις 5:30 πμ έως τις 6:15 πμ. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:00 πμ. από τον Μαραθώνα, οπότε όλοι ο συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εκεί από τις 8:00 πμ.

Στη Μαραθώνια Διαδρομή υπάρχουν διάφοροι σταθμοί υποστήριξης των αθλητών, από το 5ο ως το 40ο χλμ. Θα τους δίνονται μπουκάλια νερού σε προγραμματισμένους σταθμούς, καθώς επίσης θα διατίθενται και ισοτονικά ποτά.

Αξίες και στόχοι του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών

Ως αθλητικό γεγονός, ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει διεθνή εμβέλεια, καθώς έχει λάβει από την IAAF τον χαρακτηρισμό «Gold». Όμως, δεν πρόκειται μόνο για κάποιο αθλητικό γεγονός, αφού αξίες όπως η Δημοκρατία, η Συμμετοχή, η Ισότητα και η Κληρονομιά είναι μερικές από αυτές που συμβολίζουν τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, η φετινή διοργάνωση ήταν η πιο δύσκολη μέχρι σήμερα, κυρίως λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Φαίνεται όμως ότι η σκληρή δουλειά εκατοντάδων ανθρώπων, ήταν ο καταλυτικότερος παράγοντας για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. Στόχος του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών παραμένει η αναγνώρισή του από την UNESCO ως μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός που οφείλει να γίνει παγκόσμιο, ώστε να διασπείρει τα κοινωνικά μηνύματα και τις αξίες του Μαραθώνιου Κινήματος.

Συντάκτης: Κατερίνα Βορβή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.