26η Athens Xclusive Designers Week 2019: 7-11 Νοεμβρίου 2019 Ζάππειο Μέγαρο

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Αν αγαπάτε τη μόδα και τις πρωτοποριακές τάσεις της, από τις 7 έως και τις 11 Νοεμβρίου το Ζάππειο Μέγαρο θα είναι κατάμεστο από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές, μεγάλα ελληνικά ονόματα από το χώρο της μόδας, αλλά και νέους, ανερχόμενους σχεδιαστές που θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και τις νέες τάσεις της ερχόμενης σεζόν.

Μέσα σε 5 μέρες θα πραγματοποιηθούν 37 επιδείξεις με κάποιες από αυτές να λαμβάνουν χώρα σε ιδιαίτερες τοποθεσίες της Αθήνας. Οι επιδείξεις θα συνεχίζονται μέχρι αργά με βραδινά shows.

Ανάμεσα στα ονόματα που θα είναι εκεί συγκαταλέγονται οι Όλγα Καραβερβέρη, Kathy Heyndels & Giannetos Handmade, Δημήτρης Ορδουλίδης, Υβόννη Μπόσνιακ, Πάρης Βαλταδώρος, Βασίλης Ζούλιας με τα κοσμήματα Pericles Kondylatos, MI-RO, Parthenis, Αφροδίτη Χερά και Λουκία Κυριάκου από την Κύπρο και το brand TYS Touch Your Soul από την Ινδία με χειροποίητα φουλάρια. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στους νέους δημιουργούς, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στα New Designers Awards by 1664 Blanc. Το φετινό θέμα είναι μια δημιουργία εμπνευσμένη από τη Γαλλική Ριβιέρα.

Στα Xclusive Elements θα συμμετάσχουν πολλά ονόματα από το χώρο των κοσμημάτων και των αξεσουάρ και όσοι επισκεφθούν την διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να τα δουν από κοντά και να τα αποκτήσουν.

Και τις 5 μέρες της διοργάνωσης θα διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου Fashion Design Project με σκοπό οι συμμετέχοντες να διαγωνιστούν και να κερδίσουν μια θέση ανάμεσα στους Νέους Σχεδιαστές της επόμενης διοργάνωσης. Η επιλογή θα γίνει από το κοινό με ανοιχτή online ψηφοφορία.

Τέλος, μέρος της φετινής διοργάνωσης θα αφιερωθεί στην Ελληνίδα σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη, το ταλέντο της και τη συμβολή της στην ανάδειξη της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό, λίγες μέρες μετά την τραγική είδηση του θανάτου της.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…