23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Μια γιορτή για την πόλη της Αθήνας πλησιάζει.

Περισσότεροι από 15.000 ποδηλάτες θα πλημμυρίσουν την Κυριακή 17 Απριλίου το κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στον 23ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας.

Την εκκίνηση θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στις 9.30 το πρωί, από την πλατεία Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού.

Ο Ποδηλατικός Γύρος, ο οποίος διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Αθήνας για το ποδήλατο. Από το 1987 αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας της πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας, ποδηλατώντας με ασφάλεια, κέφι και ζωντάνια, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τη βιώσιμη μετακίνηση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας «ο 23ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αντικατοπτρίζει την κοινωνική προσπάθεια του Οργανισμού και έχει έναν ιδιαίτερο σκοπό: όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν, απολύτως προαιρετικά, καταβάλλουν για τη συμμετοχή τους 1€ (ένα ευρώ), με το οποίο ενισχύεται οικονομικά ο ξενώνας των Γιατρών του Κόσμου. Ο ξενώνας δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή φιλοξενίας σε ξεχωριστούς κοιτώνες ατόμων με έλλειψη στέγης, καθώς και ατόμων επαπειλούμενης στέγασης, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικογένειες με παιδιά, αλλά και σε μεμονωμένα άτομα».

Διαδρομές:
11,5 χλμ: Εκκίνηση 09:30 στην πλ. Συντάγματος στο ύψος της οδού Ερμού, με κατεύθυνση προς την Οδό Φιλελλήνων:
Πλ. Συντάγματος – Φιλελλήνων – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Όλγας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Βασ. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζαχάρωφ (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ιουλιανού – Λιοσίων – Μάρνης – Καρόλου – πλ. Καραϊσκάκη – Αχιλλέως – Θερμοπυλών (αριστερά) – Πειραιώς – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

3 χλμ: Εκκίνηση 09:50 επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή:

Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ομόνοια – Σωκράτους (αριστερά) – Πειραιώς (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Διαδρομή Α.με.Α. 1 χλμ: Εκκίνηση 09:45 στα Προπύλαια:

Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου – Πεσμαζόγλου (αριστερά) – Σταδίου – πλ. Συντάγματος (τερματισμός)

Εγγραφές & Παραλαβή αριθμού

  • Ηλεκτρονικές εγγραφές, έως 15 Απριλίου και ώρα 16:00, στο www.opanda.gr & στο www.cityofathens.gr
    Η παραλαβή των αριθμών, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές εγγραφές, θα γίνεται από 11 έως 16 Απριλίου, μόνο από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Ισόγειο-αίθουσα Κόντογλου, Τμήμα Προγραμματισμού –Ανάπτυξης και Μαζικού Αθλητισμού, Δευτέρα – Παρασκευή 9:00 –16:00 και το Σάββατο 16/4, 9:00 – 17:00, τηλ. 210-5284873 – 4
  • Στις εξωτερικές μονάδες του Οργανισμού έως την Παρασκευή 15 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 21:00
    Όλα τα σημεία για τις εγγραφές, υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.opanda.gr
  • Σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος έως το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 19:00
  • Την ημέρα της εκδήλωσης θα πραγματοποιούνται εγγραφές για όλες τις διαδρομές στη γραμματεία του αγώνα στην πλατεία Συντάγματος, από τις 7:00 έως 8:30 π.μ.

Πληρωμή αντιτίμου:

1. Στα κατά τόπους σημεία εγγραφών, ενώ για τις ηλεκτρονικές εγγραφές μόνο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

2. Στην τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (IBAN GR 1902602400000330201149120)

3. Στην Εθνική Τράπεζα (IBAN GR 4501101080000010848026406)

Athens Bike Weekend

Μια μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο στην Πλατεία Συντάγματος, 16 & 17 Απριλίου Σάββατο 16/4, 10:00-19:00, Κυριακή 17/4, 9:00-18:00

Ο Οργανισμός και το περιοδικό MBike δημιουργούν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, με εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στη χρήση του ποδηλάτου τόσο για τις αστικές μετακινήσεις τους, όσο και ως μέσο άσκησης, άθλησης και αναψυχής.

Τι θα κάνετε; Θα δείτε τις εξελίξεις και τις τάσεις στα ποδήλατα, τα διαφορετικά είδη ποδηλάτου και θα ενημερωθείτε για τα απαραίτητα αξεσουάρ τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας με το ποδήλατο ακόμη πιο ευχάριστη, θα γνωρίσετε τα ηλεκτρικά ποδήλατα ή e-bikes, που είναι μια ανερχόμενη τάση στο χώρο της αστικής ποδηλασίας, θα αφήσετε τους μικρούς ποδηλάτες να παίξουν και μάθουν τους κανόνες ασφάλειας και της σωστής οδικής αγωγής, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων δασκάλων.
Ακόμη, θα υπάρχει ένας χώρος ειδικά για τις γυναίκες που αγαπούν το ποδήλατο στον οποίο παρουσιάζονται γυναικεία ποδήλατα, αξεσουάρ σχεδιασμένα για κυρίες, συμβουλές που καλύπτουν τις γυναικείες ανάγκες.

Και βέβαια, δε θα μπορούσαν να λείπουν από το Bike Weekend τα Athens Bikes της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, όπου θα ενημερωθείτε και θα ανακαλύψετε τις διαδρομές που μπορείτε να κάνετε με το πρώτο σύστημα bike sharing της πόλης.

Με το ποδήλατό τους ή όχι, οι Αθηναίοι θα ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο γεμάτο δράσεις, happening και… ποδήλατα!

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Pepper 96,6 θα μεταδίδει σε απ’ ευθείας μετάδοση από την γραμμή της εκκίνησης στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα βρίσκεται και η ομάδα κρουστών Batala Atenas, που θα ξεσηκώνουν τους ποδηλάτες με τους ρυθμούς τους.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…