20 περίεργες φοβίες που αγνοούσατε!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Απίστευτες και όμως αληθινές φοβίες κυριεύουν το μυαλό χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο. Άλλες είναι παράλογες και γελοίες, ενώ ορισμένες τόσο περίεργες… που ακολουθούνται από τη φράση: «Τι τρέλα κουβαλάει ο κόσμος;»! Και όμως υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να τις ξεπεράσουν, ώστε να βρουν ξανά τον εαυτό τους.

20 περίεργες φοβίες που αγνοούσατε!Arachibutyrophobia – ο φόβος για το φυστικοβούτυρο: Αν κολλήσει φυστικοβούτυρο στον ουρανίσκο τους… τρελαίνονται και μπορεί να χάσουν και την αναπνοή τους.

Consecotaleophobia ο φόβος για τα chopsticks: Σίγουρα δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ την κινέζικη κουζίνα! Φοβούνται ότι θα πετάξουν όλο το ρύζι στο τραπέζι ή την παρέα τους.

Coulrophobia – O φόβος για τους κλόουν: Βλέπουν κλόουν στο τσίρκο… και στρίβουν στη γωνία! Ο φόβος μπορεί να τους δημιουργήσει και εφιάλτες, ειδικά μετά από ένα θρίλερ.

Selenophobia Ο φόβος για το φεγγάρι: Παράλογο, αλλά υπάρχει! Φοβούνται το σκοτάδι της νύχτας και νομίζουν ότι την πανσέληνο… θα αλλάξει η ψυχική υγεία τους!

20 περίεργες φοβίες που αγνοούσατε!Spectrophobia – ο φόβος για τον καθρέπτη: Αν κοιτάξουν το είδωλο τους στον καθρέπτη, φοβούνται ότι θα δουν πίσω τους φαντάσματα.

Anatidaephobia Ο φόβος της παρακολούθησης από πάπια: Πηγαίνεις για καφέ και κοιτάς μήπως σε παρακολουθεί μια πάπια! Αν δεν σου έχουν βάλει ήδη την άσπρη στολή… ήρθε η ώρα!

Chrometophobia – ο φόβος για το χρήμα: Φοβούνται να ακουμπήσουν μετρητά και προτιμούν να κινούνται μέσα από πιστωτικές κάρτες!

Peladophobia – ο φόβος για την φαλάκρα: Τρέμουν όταν βλέπουν έναν φαλακρό, αφού σκέφτονται ότι ίσως χάσουν τα μαλλιά τους λόγω κληρονομικότητας.

Chromatophobia Ο φόβος των χρωμάτων: Δεν υπάρχει περίπτωση να τους δεις με διχρωμία στα ρούχα!

Bogyphobia Ο φόβος για το μπαμπούλα: «Όχι» δεν μιλάμε για μικρά παιδιά, αλλά για ενήλικες που κρύβονται κάτω από το κρεβάτι.

Deciophobia Ο φόβος της λήψης αποφάσεων: Δεν μιλάμε για αναποφάσιστους… αναποφάσιστους που φοβούνται να πουν «ναι» ή «όχι»!

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia Ο φόβος στις μεγάλες λέξεις: Οι γλωσσοδέτες δεν είναι το «ατού» τους. Φοβούνται ότι θα γίνουν ρεζίλι, ακόμα και αν πουν: « φτου, σκουληκομυρμηγκότρυπα».

Ereuthrophobia Ο φόβος του κοκκινίσματος: Πάσχουν όσοι φοβούνται ότι θα κοκκινίσουν σε ένα κομπλιμέντο ή σε μια άβολη κατάσταση.

Euphobia Ο φόβος των καλών ειδήσεων: Δεν φοβούνται το άκουσμα των άσχημων ειδήσεων… αλλά των καλών! Δεν μπορούν να μοιραστούν κανένα χαρμόσυνο νέο.

20 περίεργες φοβίες που αγνοούσατε!Geliophobia Ο φόβος του γέλιου: Υπάρχουν άτομα που φοβούνται να γελάσουν, είτε επειδή κάποτε γελοιοποιήθηκαν, είτε επειδή έχουν πρόβλήμα με τα δόντια τους.

Ithyphallophobia Ο φόβος για τη στύση: Ο φόβος των αντρών ότι θα γίνουν ρεζίλι, όταν έχουν στύση και πέσουν μπροστά σε κάποιο γνωστό. Παθαίνουν ακόμα και κρίσεις πανικού.

Melophobia Ο φόβος για τη μουσική: Και όμως, υπάρχει άνθρωπος που φοβάται το ρυθμό και τη μουσική, αφού τρομάζει με την απότομη αλλαγή του τόνου μέσα στην ηρεμία.

Zeusophobia Ο φόβος για το Θεό: Παθαίνουν σοκ όταν βρίσκονται μπροστά σε σταυρούς, εκκλησίες ή γενικά ο,τι θυμίζει το Θεό.

Papaphobiaο φόβος για τον Πάπα: Νιώθουν έντονο φόβο ή τρόμο… μπροστά στον Πάπα και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία!

Phobophobia – ο φόβος για το φόβο: Φοβούνται μήπως «πέσουν» ξανά στα δίχτυα της ήδη υπάρχουσας φοβίας τους.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.