20 ιδέες για να ανανεώσετε την σεξουαλική σας ζωή

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Η καθημερινότητα και ο  αγχώδης τρόπος ζωής σίγουρα επιδρούν αρνητικά στην σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;

Η σημερινή εποχή διαφέρει κατά πολύ από προηγούμενες, γιατί έχουν ξεπεραστεί αρκετά πράγματα και οι άνθρωποι μπορούν να λειτουργήσουν πολύ πιο απελευθερωμένα στις σχέσεις τους.

Εάν λοιπόν νιώθετε ότι ρουτίνα έχει κυριεύσει τη ζωή σας  και έχει κάνει υποτονικό το σεξ και χωρίς ενδιαφέρον, παρακάτω θα βρείτε 20 ιδέες για να ανανεώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

 1. Φορέστε ωτοασπίδες

Όταν επιδίδεστε σε ερωτικά παιχνίδια δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ωτοασπίδες. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να ακούτε έντονα την ανάσα σας, ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η ένταση από τους ήχους του περιβάλλοντος. Επιπλέον ενεργοποιούνται όλες οι άλλες αισθήσεις.

 1. Φιλί

Ανταλλάξτε με τον σύντροφό σας μόνο παθιασμένα φιλιά και μονό ερωτικά αγγίγματα για περιορισμένο χρόνο. Τα φιλιά και ο περιορισμός του χρόνου θα ανεβάσουν στα ύψη την ερωτική σας επιθυμία.

 1. Αγαπημένη μουσική

Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ενισχύοντας την ερωτική σας διάθεση με την αγαπημένη σας μουσική, καθώς έχει τη δυνατότητα να διεγείρει τα σημεία του εγκεφάλου μέσα από τα οποία νιώθουμε  ευφορία.

 1. Ανάψτε τα αίματα

Είναι γνωστό πως η έντονη αντιπαράθεση διεγείρει τον οργανισμό αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό, κάνοντας έντονη την αναπνοή και συσφίγγοντας τους μύες.

Η αίσθηση στο σεξ μετά από μια έντονη αντιπαράθεση, είναι αυτή της κατάκτησης του συντρόφου.

 1. Μην βιάζεστε

Είναι καλύτερο να εστιάζετε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Εστιάστε στα προκαταρκτικά και μην ασχολείστε με το χρόνο που περνά. Η διάρκεια πρέπει να συνοδεύεται κι από ποιότητα.

 1. Γιόγκα

Είναι διαπιστωμένο από έρευνες ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την γιόγκα, λαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από την σεξουαλική πράξη. Επίσης οι γυναίκες αναφέρουν ότι βελτιώνεται η ερωτική επιθυμία τους, όπως και η ένταση και συχνότητα του οργασμού τους. Η ευλυγισία που αποκτά το σώμα σας είναι ό,τι καλύτερο για να χαίρεστε το σεξ.

 1. Τεχνολογία

Χρησιμοποιείστε το κινητό σας ή έναν λογαριασμό e-mail και μοιραστείτε φαντασιώσεις σας με το άλλο σας μισό. Ο κίνδυνος τα  μηνύματα αυτά να γίνουν αντιληπτά, μεγαλώνει την ένταση της επιθυμίας.

 1. Μπείτε σε πρόγραμμα άσκησης

Όταν χάνουμε βάρος βελτιώνεται η υγεία μας, αλλά και η ερωτική μας διάθεση. Επίσης το να μοιράζεστε την άσκηση με το σύντροφό σας έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ερωτικής διάθεσης, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς ο ανδρικός ιδρώτας ενισχύει την παραγωγή ουσιών που προκαλούν ερωτική διέγερση στις γυναίκες.

 1. Μιλήστε βρώμικα

Απομονωθείτε σ’ ένα δωμάτιο και αρχίστε να μιλάτε με το σύντροφό σας βρώμικα. Ο τρόπος αυτός σας απελευθερώνει και περιορίζει τις αναστολές. Αφήστε τη φαντασία να καλπάσει και μοιραστείτε  με το έτερον ήμισύ σας τις πιο κρυφές φαντασιώσεις σας που ποτέ πριν δεν έχετε μοιραστεί μαζί του.

 1. Κοιτάξτε στον καθρέφτη τον εαυτό σας

Αυτή η διαδικασία αυξάνει την ερωτική διέγερση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι επαφίενται περισσότερο στην όρασή τους κατά τη διάρκεια του σεξ.

 1. Αφήστε ένα σημείωμα

Με ένα σημείωμα ζητήστε από το σύντροφό σας ν να σας συναντήσει σε κάποια τοποθεσία της επιλογής σας, όπως ένα όμορφο εστιατόριο, ξεχωριστό για εσάς και βγείτε ξανά ένα ρομαντικό ραντεβού.

 1. Προστατέψτε το άβατο της αγάπης σας

Το δωμάτιό σας είναι ένα μέρος αφιερωμένο σε σας, οτιδήποτε άλλο δεν έχει θέση σε αυτό το χώρο. Κλείστε την πόρτα σε όλες τις άλλες δραστηριότητες και απολαύστε την ηρεμία και τον ερωτισμό με το σύντροφό σας.

 1. Άγγιγμα

Το άγγιγμα είναι ένας έμμεσος τρόπος για να θυμίσεις στο σύντροφό σου ότι έχετε κάτι ξεχωριστό.

 1. Κομπλιμέντα

Όλοι έχουμε ανάγκη από ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Δώστε τα εύσημα που αξίζουν στο σύντροφό σας για οτιδήποτε τον κάνει να ξεχωρίζει θετικά.

 1. Καλωσόριζέ και αποχαιρέτα τον σύντροφό σου με πάθος

Μια αγκαλιά, ένα φιλί σφραγίζουν την σχέση σας και δίνουν τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας. Είναι λοιπόν απαραίτητο το πάθος όταν δέχεσαι κι όταν αποχαιρετάς το σύντροφό σου, έστω και αν έχει προηγηθεί μια έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν.

 1. Δοκιμάστε νέες εμπειρίες

Ένα καινούριο εστιατόριο, μια καινούργια φιλική παρέα με στόχο να βλέπετε κάθε φορά τις σχέσεις σας κάτω από ένα νέο φως, είναι κάτι που ξυπνάει συνολικά τις αισθήσεις και που λειτουργεί και σαν αφροδισιακό. Κάποιο ταξίδι, μια νέα ταινία, σίγουρα προσθέτει το απαραίτητο αλατοπίπερο στη σχέση σας και σπάει τη ρουτίνα.

 1. Κάντε εκπλήξεις

Εάν ξέρεις πως υπάρχει κάτι που του αρέσει πάρα πολύ π.χ ένας αγώνας της ομάδας του ή μια συναυλία ενός αγαπημένου του καλλιτέχνη αγόρασε εισιτήρια  και πες του να μην κανονίσει τίποτα για εκείνη την ημέρα. Πηγαίνετε μαζί, μοιραστείτε και δείτε την σχέση σας να ανανεώνεται και να θυμίζει κάτι από παλιά.

 1. Δοκιμάστε ένα νέο χόμπι

Ενα καινούργιο χόμπι που να αρέσει και στους δύο σας όπως ο χορός ή ένα σπορ , η ιππασία ας πούμε, το να είστε μαζί και να μοιράζεστε τη χαρά που δίνει η συγκεκριμένη ασχολία θα σας κάνει να νιώσετε πιο κοντά , πιο δεμένοι, πιο μαζί.

18. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας κι εκτός από το ότι εσείς θα αισθανθείτε καλύτερα, είναι σίγουρο ότι αυτό, σαν διαδικασία, θα τραβήξει το ενδιαφέρον του συντρόφου σας, θα αυξήσει την επιθυμία του.

 1. Πείτε περισσότερα σ’ αγαπώ και ευχαριστώ

Αυτός είναι ο τρόπος να κάνετε το σύντροφό σας να αισθανθεί σημαντικός. Να του θυμίζετε πόσο σημαντικός είναι για εσάς και πόσο σας ικανοποιεί όταν κάνει πράγματα τα οποία σας ευχαριστούν και εσείς απλά δεν τα περιμένετε.

 1. Μη σταματάτε να μιλάτε

Αν οι στιχομυθίες με το άλλο σας μισό περιορίζονται σε τετριμμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, τότε σίγουρα έχετε ξεχάσει την τέχνη της επικοινωνίας. Πρέπει να δείχνετε στο σύντροφό σας οτι ενδιαφέρεστε για τις ανησυχίες, τα συναισθήματα, τα προβλήματα που έχει και κυρίως ότι δεν θέλετε να αποκοπείτε από τον τρόπο σκέψης του.

Είναι σίγουρο ότι κάποιες από αυτές τις ιδέες θα τις ταιριάξετε στην προσωπικότητά σας και στη ζωή σας και πιθανότατα θα καταφέρετε να δείτε την σχέση σας διαφορετικά.

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr