1η Βιωματική Αναπαράσταση Αρχαίου Πεντάθλου

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Με το όνομα «Ολυμπία» το μυαλό όλων πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχαία στάδια και μνημεία. Κάτι νέο όμως ξεκινάει εκεί, με επίκεντρο την ανάδειξη ενός αξιοζήλευτου τουριστικού προϊόντος. Μια επιχείρηση, η Olympialand ltd. με παροχή ποιοτικών, σύγχρονων και δυναμικά εξελισσόμενων τουριστικών υπηρεσιών αποσκοπεί στην προώθηση της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Η περιοχή αυτή είναι αντάξια της παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας καθώς πρόκειται για λίκνο πολιτισμού κάτι που απόδεικνύεται κάθε τέσσερα χρόνια με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας. Ο συγκεκριμένος φορέας είναι μέρος πρότασης που αφορά ένα καινοτομικό σχέδιο οικοτουριστικής ανάπτυξης Θεματικού Πολιτιστικού Τουρισμού.

Φέτος η συγκεκριμένη εταιρεία διοργανώνει την 1η Παγκόσμια Εκδήλωση Βιωματικής Αναπαράστασης Αρχαίου Πεντάθλου (pentathlon representation). Η αναπαράσταση θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου, στο χωριό Μουριά της Αρχαίας Ολυμπίας ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της OpenTourism.

Για να φτάσετε στο συγκεκριμένο μέρος που διοργανώνεται η εκδήλωση μπορείτε με αμάξι είτε μέσω των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας ή Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως-Πύργου. Επίσης εξυπηρετούν και τα ΚΤΕΛ από όλες τις πόλεις προς τον Πύργο. Από εκεί υπάρχει συχνή ανταπόκριση δρομολογίων μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

Τα θετικά της διοργάνωσης αυτής είναι πως πρόκειται για τη μοναδική βιωματική εμπειρία στην Ελληνική τουριστική αγορά. Είναι σαφές πως πρόκειται για οργανωμένη και άκρως επαγγελματική ενέργεια, καθώς αξίες της Olympialandαποτελούν ο σεβασμός στον Ελληνικό Πολιτισμό, η στοχευμένη αειφόρος Ανάπτυξή μας, η ολική ποιότητα Λειτουργίας, η καινοτομία Υπηρεσιών και το εταιρικό ήθος.

Γενικότερα οι δράσεις της συγκεκριμένης εταιρείας για την ανάδειξη της Ολυμπίας είναι πολλές. Κάποιες από αυτές είναι το Alfeios Festival, μια τριήμερη μουσική συναυλία που γίνεται από το 2007, εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού για όλο το χρόνο (όπως rafting, kayak, περηγιητικές εξορμήσεις, εταιρικά σεμινάρια και μοναδικά Προγράμματα Μαθητικού Τουρισμού, paintball) και άλλα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρωτότυπο είδος τουρισμού για όλη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Olympialand θα βρείτε εδώ:

http://www.olympialand.gr

Για πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη διοργάνωση μπορείτε να απευθυνθείτε και τηλεφωνικά στη υπεύθυνη κα. Γεωργία Ζούνη (6974 68 72 64)

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr