15 ιστοσελίδες για έμπνευση και δημιουργικότητα

Συντάκτης: Flowmagazine

Μήπως θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί και να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας; Ευτυχώς στο ίντερνετ υπάρχουν 15 αξιόπιστες ιστοσελίδες προκειμένου να πάρετε έμπνευση και να καταφέρετε όσα επιθυμείτε.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε στη σημερινή εποχή και για τον πλούτο γνώσεων που μπορεί να προσφέρει. Εκατομμύρια άνθρωποι ανακαλύπτουν με άνεση και ένα απλό «κλικ» πράγματα που τους παθιάζουν και τους εμπνέουν. Από την άλλη, οι πληροφορίες στο διαδίκτυο πρέπει να ελέγχονται, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η άποψη ειδικών σε κάθε θέμα που μας απασχολεί.

15 αξιόπιστες ιστοσελίδες για να αντλήσετε έμπνευση και να αξιοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας

 1. GCF LearnFree

Ένας πολύτιμος οδηγός για την εκμάθηση υπολογιστών, με tutorials που αναλύουν τα βασικά για τους υπολογιστές. Η ιστοσελίδα θα σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε γρήγορα με τους υπολογιστές.

 1. Duolingo

Αγαπημένη ιστοσελίδα εκμάθησης γλωσσών, το Duolingo διαμορφώνει μαθήματα βασισμένο σε αποτελέσματα από δικά σας τεστ. Προσφέρει τη δυνατότητα εκμάθησης Αγγλικών, Ισπανικών, Ιταλικών και άλλων γλωσσών! Με απλή μορφή και φιλική στον χρήστη, έχει ακόμη και παιχνίδια. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

 1. Fierce Gentleman

Στην εποχή των μπερδεμένων μηνυμάτων και που οι gentlemen λιγοστεύουν, τα μαθήματα αβρότητας είναι απαραίτητα. Ο Andrew Long στα άρθρα του αναλύει τις ιδιότητες του Fierce Gentleman, ενώ προσφέρει συμβουλές και για ακαταμάχητες γυναίκες. Ευτυχώς, είναι ιδιότητες που μπορούν να αναβιώσουν, δημιουργώντας μια κοινωνία ακεραιότητας, τιμιότητας και ομορφιάς.

 1. The Invisible Mentor

H συγγραφέας της ιστοσελίδας, Avil Beckford, αφιερώνει μηνιαίως εκατοντάδες ώρες έρευνας και μελέτης για να μας προσφέρει πολύτιμες και διαφωτιστικές πληροφορίες για ξεχασμένους συγγραφείς του παρελθόντος που άφησαν έργο με επιρροή στο σήμερα. Για την Avil η μάθηση δεν είναι προνόμιο που αποκτάται μόνο στο σχολείο. Μας θυμίζει πως οι πιο επιτυχημένοι είναι όσοι μαθαίνουν ασταμάτητα και με πάθος. Οι ιδέες της έρχονται από το μέλλον. Τα απαρχαιωμένα συστήματα μάθησης αντικαθίστανται από μεθόδους όπου κυριαρχεί η κριτική και αυτόνομη σκέψη. Η μάθηση και αφομοίωση νέων πληροφοριών είναι κρίσιμη στη νέα εποχή. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της που είναι γεμάτη εξαιρετικά αποφθέγματα, συμβουλές και κάθε λογής πολύτιμες πληροφορίες.

 1. Dumb Little Man

Σκοπός του Jay White στο blog του είναι η παρουσίαση πληροφοριών για ευκολότερη ζωή. Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός γνώσεων και φιλικών συμβουλών. Θα ανακαλύψετε συμβουλές για οικονομικά, σχέσεις, την ευτυχία και άλλα θέματα. Ιδανικός διαδικτυακός τόπος για τον ελεύθερο χρόνο.

 1. Michelle Chappel

Η Michelle Millis Chappel είναι μία γυναίκα της Αναγέννησης. Με διδακτορικό στην ψυχολογία και πάθος για τη μουσική, με αξιοσημείωτη επιτυχία ως motivational speaker και ακούραστη εθελόντρια. Το blog της είναι ένας ωραίος συνδυασμός παιδικού ενθουσιασμού και φιλικών συμβουλών, εύστοχα δοσμένες. Σκοπός της είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες της να ανακαλύψουν και να κατακτήσουν το πάθος τους.

 1. Fathom

Ένα από τα δυνατότερα ταξιδιωτικά blog που σε εμπνέουν να οργανώσεις αμέσως το ταξίδι που πάντα ονειρευόσουν! Η ταξιδιωτική εμπειρία εξευμενίζει την ψυχή και διευκολύνει την επικοινωνία. Ως το επόμενο ταξίδι σας, περιηγηθείτε στις εικόνες της ιστοσελίδας.

 1. Entrepreneur

Η must ιστοσελίδα για επίδοξους νέους επιχειρηματίες. Με άρθρα και συμβουλές για κάθε έκφανση της ίδρυσης ή λειτουργίας της επιχείρησης, από την πρόσληψη του πρώτου υπαλλήλου έως το έξυπνο leasing.

 1. Jamie’s Home Cooking Skills

Ο Jamie Oliver αφιερώνει το blog του στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τη χαρά και την αναγκαιότητα του μαγειρέματος. Ο αγαπητός μάγειρας έχει μιλήσει για τη σχέση κακής διατροφής και ανύπαρκτης διατροφικής αγωγής με προβλήματα υγείας, ξεκινώντας εκστρατεία για την ένταξη της διατροφικής αγωγής στα σχολεία. Η ιστοσελίδα του έχει τον ίδιο σκοπό: να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις μαγειρικής με βίντεο και εύκολες στην εκτέλεση συνταγές. Οι βασικές γνώσεις μαγειρικής είναι απαραίτητες σε όλους. Μια και το φαγητό είναι βασικό στην καθημερινότητα, αξίζει να είναι όσο ποιοτικότερο και γευστικότερο γίνεται. Μέσα από το site του Oliver θα αποκτήσετε βήμα-βήμα πολύτιμες μαγειρικές γνώσεις που θα αναβαθμίσουν τη ζωή συνολικά.

 1. Rational Optimist

Το blog του Matt Ridley είναι το αντίβαρο της απαισιοδοξίας της εποχής και η απόδειξη ότι τα πράγματα μπορεί να βελτιωθούν. Σ’ αυτό, ο Matt προσφέρει λύσεις σε διάφορα σύγχρονα προβλήματα. Πολλές είναι ευκολότερες απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Ένα ευχάριστο όσο και χρήσιμο blog.

 1. App Treasure Hunter

Μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στην ανακάλυψη και δοκιμή εκπαιδευτικών εφαρμογών. Δημιουργήθηκε από μία ομάδα γονιών και ειδικών της εκπαίδευσης με σκοπό τις πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση θεμάτων εκπαίδευσης των παιδιών. Αξίζει για τον χρόνο που γλιτώνει, ενώ παράλληλα είναι ευχάριστο και ενδιαφέρον.


Διαβάστε επίσης: Μάθηση στην πρώιμη ηλικία μέσα από το παιχνίδι


 1. The History Blog

Ενδιαφέρον blog που αξίζει να επισκεφθούμε. Η ιστορία είναι από μόνη της συναρπαστική, και ειδικά ότανσυνδυάζεται με κοινωνικά και καλλιτεχνικά θέματα και ωραία εικονογράφηση. Η γνώση της βοηθά στην κατανόηση του κόσμου και της κοινωνίας. Η μελέτη είναι πιο ευχάριστη όταν δεν είναι στεγνή και διδαγμένη με ανιαρό τρόπο. Όπως με χιούμορ ομολογεί ο Livius στο blog του: «Με λένε Livius. Ελπίζω να μην τα θαλασσώσω. Αυτά». Έχει εκπληρώσει τον σκοπό του και με το παραπάνω, έχουμε να πούμε.

 1. Brainy Quote

Αγαπημένο για τα αποφθέγματά του. Το site συγκεντρώνει αποφθέγματα που έμειναν στην ιστορία και πάντα υπάρχει κάτι σχετικό με την περίσταση. Κάθε στιγμή είναι κατάλληλη να το επισκεφθείς.

 1. Tiny Buddha

Ένα blog γεμάτο με ευχάριστες ιδέες και φιλικές συμβουλές όπου οι επισκέπτες ανταλλάσσουν γνώμες. Ίσως και να γνωρίσεις νέους φίλους.

 1. A Beautiful Mess

Ξεχειλίζει διασκέδαση και χαρά. Ένα blog με καταπληκτικές συνταγές, όμορφες φωτογραφίες και υπέροχα projects που χαίρεσαι να ξεκινάς. Μπείτε στο blog της Elsie και της Emma και πάρτε ιδέες από τη ζωή τους.

Το φθινόπωρο είναι μία εξαιρετική εποχή για νέα και όμορφα ξεκινήματα. Αντλείστε λοιπόν έμπνευση και φαντασία!


Διαβάστε επίσης:Το ξεκίνημα και η απόφαση της αλλαγής


Πηγή 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…