14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Γιατί να μυρίζετε απλώς καλά, όταν μπορείτε να μυρίζετε υπέροχα;

Από τη φύση μας, οι άνθρωποι είμαστε προγραμματισμένοι να εμπιστευόμαστε την αίσθηση της όσφρησης. Ένας άνθρωπος, άντρας ή γυναίκα, με ευχάριστη μυρωδιά γίνεται αυτόματα συμπαθής. Η όμορφη μυρωδιά εκπέμπει υγεία και ευχάριστη διάθεση στον περίγυρό του.

Προκειμένου λοιπόν να μοσχομυρίζουμε όλο το εικοσιτετράωρο, αρκεί να υιοθετήσουμε τις απλές ακόλουθες συνήθειες:

  1. Μην τρίβετε το άρωμα αφού ψεκάσετε

«Ψεκάστε στους καρπούς και τον αυχένα ή ψεκάστε το χώρο με το άρωμά σας και περάστε μέσα από αυτό», συμβουλεύει η Mark Knitowski, αντιπρόεδρος στον τομέα των αρωμάτων της εταιρείας Victoria’s Secret. Σε καμία περίπτωση μην τρίβετε το άρωμα ή την κολόνια αφού ψεκάσετε, καθώς, με τον τρόπο αυτό εξατμίζεται ο σημαντικότερος τόνος του αρώματος και η ευωδιά του δε γίνεται πλήρως αισθητή πλέον».

  1. Αντί για ένα άοσμο, επιλέξτε ένα αρωματισμένο βερνίκι νυχιών

Τα αρωματισμένα βερνίκια νυχιών δεν έχουν την αποπνικτική μυρωδιά των παραδοσιακών, ενώ επιτρέπουν στα νύχια να αναπνέουν, αφήνοντας μία ευχάριστη υπόνοια μυρωδιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  1. Λούζεστε όταν τα μαλλιά σας γίνουν λιπαρά, αποφεύγοντας τη δυσάρεστη οσμή των μαλλιών

Η μυρωδιά των μαλλιών ισοδυναμεί με τη δυσοσμία του ιδρώτα του σώματος, είναι όμως πιο αποκρουστική. Πρόκειται για μία αρκετά αμήχανη κατάσταση. Δε χρειάζεται να λούζεστε καθημερινά, όταν ωστόσο παρατηρήσετε λιπαρότητα στα μαλλιά σας, είναι αναγκαίο να λούζεστε επιμελώς.

14 κόλπα για να μυρίζετε μονίμως υπέροχα

  1. Χρησιμοποιείτε ένα σπρέι για τα σεντόνια και τα μαξιλάρια

«Δροσίστε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες σας με κάποιο σπρέι και αφήστε την ευχάριστη μυρωδιά του να σας περιβάλει όσο είστε ξαπλωμένη στο κρεβάτι σας», συνιστά η Knitowski της Victoria’ Secret. «Αποφύγετε την υπερβολή στην ποσότητα».

  1. Ανανεώστε τον αέρα της ντουλάπας

Αν  τα ρούχα σας έχουν χάσει πλέον τη φρεσκάδα τους, δροσίστε τον αέρα της ντουλάπας σας, ψεκάζοντάς την με ένα αρωματικό σπρέι Febreeze έτσι ώστε να φρεσκαριστούν. Σύμφωνα με την Knitowski, «ένα προϊόν Febreeze περιέχει συστατικά που εξουδετερώνουν τις οσμές της ντουλάπας, χωρίς όμως να αρωματίζει ή να επιβαρύνει τα ρούχα. Απλώς εξουδετερώνει τη δυσάρεστη  μυρωδιά».

  1. Έχετε στην τσάντα σας ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών

Αν στο τέλος μίας ημέρας περπατήματος έχουν ιδρώσει τα πόδια σας και ντρέπεστε να βγάλετε τα παπούτσια σας, λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα αποσμητικό σπρέι ποδιών σε ταξιδιωτικό μέγεθος.

  1. Βάλτε στο συρτάρι με τις κάλτσες και τα εσώρουχα ένα αρωματισμένο σακουλάκι

Τα αρωματικά σακουλάκια για το συρτάρι είναι ιδανικά γιατί έχουν ένα υλικό το οποίο απορροφά τις οσμές και, με το πέρασμα του καιρού, αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…