11 κορυφαίες πλατφόρμες διδασκαλίας του 2022 – ΜΕΡΟΣ Β

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη

Σας παρουσιάζουμε τις υπόλοιπες 7 από τις κορυφαίες πλατφόρμες διδασκαλίας που θα απογειώσουν το διαδικτυακό μάθημα. Μάθετε τα πάντα γι’αυτές!

Όλοι μπορούν να ανεβάσουν ένα ενημερωτικό βίντεο στο YouTube. Όμως η εμπεριστατωμένη ανάλυση, η δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης και προσοδοφόρας επιχείρησης εξακολουθεί να παραμένει πρόκληση και εγχείρημα για λίγους.

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους του άρθρου, διαβάστε παρακάτω ποιες ακόμη πλατφόρμες συμπεριλαμβάνονται τις 11 κορυφαίες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε και να προωθήσετε τα διαδικτυακά σας μαθήματα.

Αν χάσατε το πρώτο μέρος του άρθρου μπορείτε να το δείτε εδώ:

11 κορυφαίες πλατφόρμες διδασκαλίας του 2022 – ΜΕΡΟΣ Α

11 κορυφαίες πλατφόρμες διδασκαλίας του 2022 - ΜΕΡΟΣ Β

  1. Thinkific(Web)

Ο σχεδιασμός και η διαχείριση του πρώτου μαθήματος είναι πρόκληση. Το Thinkific προσφέρει έτοιμα πρότυπα σχεδιασμού.

Για τον σχεδιασμό μαθήματος στο Thinkific απαιτούνται δύο βήματα: η δημιουργία του υλικού του μαθήματος και ο σχεδιασμός της αρχικής σελίδας. Προσφέρονται οι επιλογές: προπωλημένες σελίδες, mini μαθήματα, εξατομικευμένα μαθήματα, βιβλιοθήκη για τα μέλη, δυνατότητα παρακολούθησης μαγνητοσκοπημένου μαθήματος.

Οι εισηγητές ξεκινούν με χρήσιμα βήματα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μαθήματος. Προβλέπεται λειτουργία για ανέβασμα κουίζ, downloads, έρευνες και μηνύματα. Ο εισηγητής προσθέτει ή αφαιρεί περιεχόμενο ή απλώς συμπληρώνει το προσχέδιο.

Από τους πιο εύχρηστους τρόπους δημιουργίας μαθήματος: επιλογή σελίδας, προσθήκη περιεχομένου, επιλογή μαθήματος και τέλος. Με δυνατότητα εμφάνισης κριτικών στην αρχική σελίδα. Αυτόματη σύνδεση με εφαρμογές.

  1. Kajabi (Web, Android, iOs)

Για πολυάσχολους εισηγητές. Έτοιμα σχέδια, τα pipelines,που βοηθούν σε ολόκληρη τη διαδικασία της προώθησης, από τη δημιουργία της αρχικής σελίδας μέχρι τις ρυθμίσεις των emailκαι την αγορά των μαθημάτων.

Για παράδειγμα, η δυνατότητα διανομής δωρεάν υλικού απαιτεί τρία βήματα: πρώτον την αρχική σελίδα, δεύτερον τα emailκαι τρίτον τη δυνατότητα πρόσβασης σε downloadable, όπως eBooksή φυλλάδια. Ο επισκέπτης δηλώνει ότι θέλει να παίρνειemailsκαι, αν θέλει, αγοράζει κάτι.

Με πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση email και προσχεδιασμένων επιλογών: για αξιολογήσεις ανενεργών χρηστών ο εισηγητής ενημερώνεται άμεσα. Το email είναι η σημαντικότερη λειτουργία του Kajabi και η πληρωμή του κυμαίνεται ανάλογα με την αγορά λειτουργιών και πλάνων.

  1. LearnWorlds (Web, Android, iOS)

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία της σχολής σας. Οι εισηγητές χτίζουν το μάθημα χωρίς  παρέμβαση στις ρυθμίσεις. Ο διαχειριστής αποφασίζει για τον αριθμό των προσφερόμενων μαθημάτων και επιλέγει ένα logo.

Ο σχεδιασμός των μαθημάτων συνοδεύεται από πλήθος εργαλείων. Οπτικοακουστικό υλικό από τον προσωπικό υπολογιστή: κείμενο, εικόνες, logo, διαδραστικές λειτουργίες. Υλικό από  Vimeo, Sound Cloud και αλλού.

Ο εισηγητής επικοινωνεί με άλλους καθηγητές και μαθητές μέσω δικτυακής κοινότητας, foraσυζητήσεων για αλληλεπίδραση με βάση τη διδακτέα ύλη. Οι συμμετέχοντες ανεβάζουν ερωτήσεις και ανοίγουν διάλογο. Κάθε μαθητής έχει προσωπικό προφίλ όπου αναγράφονται τα μαθήματα και οι διακρίσεις του.

Μέσω Zapierο εισηγητής παρακολουθεί τις πωλήσεις των μαθημάτων σε Google Sheet και ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την ολοκλήρωση των μαθημάτων.

  1. Mighty Networks (Web, Android, iOS)

Η Mighty Networks είναι πλατφόρμα δημιουργίας μιας δραστήριας κοινότητας διαδικτυακής μάθησης. Προβλέπει δικτύωση μέσα από ομάδες, events και διαδικτυακά μαθήματα.

Υπάρχει  δυνατότητα πώλησης των μαθημάτων και συνδρομής ή και των δύο.Οι συνδρομές πληρώνονται είτε άπαξ είτε σε τακτική βάση. Τα μαθήματα χρεώνονται ξεχωριστά ή προσφέρονται δωρεάν για τους συνδρομητές.

Το μάθημα συνοδεύεται από ροή δραστηριοτήτων γιαενεργή συμμετοχή. Τα μέληανεβάζουν υλικό, από σύντομα κείμενα και εικόνες έως συνδέσμους. Ο εισηγητής δημιουργεί τις θεματικές, οργανώνει liveevents και θέτει εισαγωγικές ερωτήσεις, κάνει δημοσκοπήσεις διατηρώντας το ενδιαφέρον του κοινού και λαμβάνοντας ανατροφοδότηση.

Μια χρήσιμη λειτουργία είναι η δυνατότητα αλλαγής της φρασεολογίας: εκσυγχρονισμός, προσαρμογή στην οικεία ορολογία.

Η πλατφόρμα συνδέεται με άλλες εφαρμογές για συζητήσεις από διαφορετικά κανάλια, αυτοματοποιημένες προσκλήσεις στα μέλη, συγχρονισμό των events στο ημερολόγιο και προσχεδιασμένη ροή εργασίας.

  1. Pathwright (Web)

Στην Pathwright προσφέρεται η δυνατότητα της κυκλοφορίας διαδικτυακών μαθημάτων εφαρμόσιμων από τους μαθητές στο 100%. Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας είναι από τους πιο φυσικούς και ευέλικτους που υπάρχουν.

Ο δημιουργός ετοιμάζει το υλικό των μαθημάτων, την περιγραφή, την ύλη και προσθέτει τις δραστηριότητες των συμμετεχόντων.

Σε κάθε βήμα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, ανάγνωσης, υποβολής, συμμετοχής και ακρόασης ή εφαρμογής. Αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες καλύπτουν την ύλη με διαρθρωμένο τρόπο.

Όταν ολοκληρώνεταιη ύλη και η περιγραφή του μαθήματος, προσφέρεται η «προσθήκη περιεχομένου» και ένα ακόμη bonus: ενώ η γκάμα σχεδίων είναι περιορισμένη, δεν υπάρχει περιορισμός για τους γνώστες GSSπου θέλουν αποκλειστικό σχέδιο και την προσωπική τους νότα στην αρχική σελίδα.

Συνδέοντας την Pathwright με το Zapier, ο χρήστης προσθέτει αυτόματα μαθητές στη λίστα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στέλνει προσκλήσεις, ενημερώνει νέους μαθητές.

  1. Xperiencify (Web)

Η ολοκληρωμένη παρακολούθηση διαδικτυακών μαθημάτων είναι εξαιρετικά σπάνια, κάτι που το Xperiencify έχει στόχο να επανορθώσει.

Με δυνατότητες παιχνιδοποίησης του μαθήματος και μετατροπής του σε εμπειρία, η εφαρμογή υπόσχεται αύξηση των ποσοστών ολοκλήρωσης κατά 10-30%.

Ολοκληρώνοντας κάθε ενότητα, οι μαθητές κερδίζουν πόντους (XPs). Οι εισηγητές προκαθορίζουν την αξία των XPs για κάθε ενότητα και στοιχείο. Μπορούν να σχεδιάζουν το δικό τους σύστημα επιβράβευσης, ενώ σε στάδιο betaείναι η ένταξη στη ροή των μαθημάτων emailγια events, sms και περισσότερες λειτουργίες.

Το Xperiencify, αν και ιδανικό για βίντεο, δίνει δυνατότητα προσθήκης και άλλων πηγών, από αρχεία PDF έως MP3 και περισσότερα.

  1. Simplero(Web, iOS, Android)

Εξατομικεύσιμη και πολυδύναμη πλατφόρμα δημιουργίας μαθημάτων. Η οργάνωση μαθημάτων είναι εξαιρετικά απλή και κατανοητή στους χρήστες.

Η Simplero είναι επίσης αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης πελατών (CRM), κάτι που φαίνεται και από τις προηγμένες λειτουργίες της πλατφόρμας.

Υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού, δημοσίευσης και προώθησης των μαθημάτων, παρακολούθησης των πωλήσεων και των οικονομικών, οργάνωσης της λίστας πελατών, όλα σε μία εφαρμογή.

Είτε από πάθος για διδασκαλία είτε για λόγους δικτύωσης ή επιπλέον εισόδημα, ο σχεδιασμός και παράδοση μαθημάτων αναβαθμίζεται και μπορεί να αποφέρει περισσότερα μέσω μιας εξειδικευμένης πλατφόρμας.

Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως ο προϋπολογισμός, ο χρονικός περιορισμός, πιθανότητες κέρδους.

Οι πλατφόρμες προσφέρουν πλήθος εύχρηστων και πολύτιμων λειτουργιών που περιμένουν να τις αξιοποιήσετε!

Πηγή

Συντάκτης: Αλίκη Μαυράκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.