11 είδη μυϊκών πόνων που προκαλούν τα εγκλωβισμένα συναισθήματα

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Αν είστε άνθρωπος που καταπιέζει τα συναισθήματά του, τότε ενδέχεται να επιβαρύνετε τους μύες σας με περισσότερη ένταση απ’ όσο θα έπρεπε. Αυτό συμβαίνει καθώς, καταπιέζοντας τα συναισθήματά μας, τα εγκλωβίζουμε στο σώμα μας, κάτι που μπορεί να επιφέρει μεγάλη μυϊκή ένταση, μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση.

Τα καταπιεσμένα ή εγκλωβισμένα συναισθήματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα απ’ όσο αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι.

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα εμποδίζουν την ενέργεια, κάνοντάς μας να υποφέρουμε.

11 μορφές μυϊκής έντασης που μπορεί να οφείλεται στην καταπίεση των συναισθημάτων:

  1. Πίεση ψηλά στην πλάτη.

Όταν διαρκώς είστε λυπημένοι, τότε η λύπη έχει συσσωρευτεί σε τέτοιο βαθμό που την αισθάνεστε σωματικά. Ίσως χρειάζεται ν’ αποδεσμεύσετε παλιές ερωτικές απογοητεύσεις ή παρόμοια συναισθήματα. Μήπως δεν επιτρέψατε στα συναισθήματα αυτά να εκτονωθούν όπως θα έπρεπε;

  1. Πίεση στους ώμους.

Οι ώμοι είναι μία περιοχή δικαιολογημένα συνδεδεμένη με τις ευθύνες. Όσο περισσότερο βάρος προστίθεται, χωρίς ν’ αναγνωρίζετε ότι χρειάζεστε βοήθεια, τόσο η ένταση θα επιδεινώνεται. Καλό είναι να μπορείτε να ζητάτε βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε. Το να υποκρίνεστε ότι όλα είναι μία χαρά δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου.

  1. Ένταση στην μέση.

Η μέση είναι περιοχή των ανασφαλειών. Σάς έχουν κοροϊδέψει στο παρελθόν; Υπάρχει κάτι που να μισείτε στον εαυτό σας; Τα παραπάνω είναι ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι: δεν πρέπει να τ’ αγνοείτε, αλλά μάλλον να τα διαχειριστείτε. Αν αποδεχθείτε τον εαυτό σας, θ’ αρχίσετε να νιώθετε καλύτερα.

  1. Πίεση στους κοιλιακούς

Πρόκειται για ένταση ή κράμπες στο στομάχι. Συμβαίνει όταν αρνούμαστε να διαχειριστούμε κάτι σημαντικό. Επειδή κάτι είναι δύσκολο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκρινόμαστε πως δεν συμβαίνει: νιώστε όσα είναι ανάγκη να νιώσετε.

  1. Πίεση στον αυχένα.

Η ένταση στον αυχένα οφείλεται κυρίως στην άρνηση να διαχειριστούμε το στρες. Έτσι, αυτό συσσωρεύεται και δεν απελευθερώνεται, όπως θα έπρεπε. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Μήπως ξυπνάτε καθημερινά με έντονους πονοκεφάλους;

  1. Πίεση στο μέσο της πλάτης.

Αν αισθάνεστε πίεση σ’ αυτήν την περιοχή, τότε είναι πιθανόν ν’ αρνείστε να διαχειριστείτε τις τύψεις. Έχετε κάνει κάτι λάθος; Υπάρχει κάποια ευθύνη που πρέπει να επωμιστείτε; Στη ζωή όλοι κάνουν λάθη και τίποτε δεν μπορεί να παραμείνει ασυγχώρητο σε βάθος χρόνου.

  1. Πίεση στο κεφάλι.

Η ένταση στο κεφάλι δημιουργείται από το φόβο. Υπάρχει κάτι που σας προβληματίζει και δεν το έχετε καν συνειδητοποιήσει;

  1. Πίεση στους καρπούς.

Η πίεση στους καρπούς είναι ένα από τα συνηθέστερα ζητήματα που φαίνεται να ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Η πίεση στην περιοχή των καρπών εμφανίζεται όταν είμαστε αναστατωμένοι και θυμωμένοι. Ο θυμός, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, εκδηλώνεται. Το σώμα μας γνωρίζει αν κάτι ή κάποιος μάς εξοργίζει.

  1. Πίεση στους έξω μηρούς.

Αυτήν είναι η περιοχή που πιέζεται όταν μάς στοιχειώνει το παρελθόν. Κάθε αίσθημα προδοσίας που έχουμε βιώσει αλλά το αγνοούμε, εμφανίζεται μέσω αυτής της οδού. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε χρειάζεται να κατανοήσουμε τον τρόπο ώστε να το ξεπεράσουμε.

  1. Πίεση στους έσω μηρούς.

Στην περιοχή αυτήν εμφανίζεται η ανυπομονησία. Είστε ανυπόμονοι; Η ένταση στους έσω μηρούς προέρχεται από την απόγνωση και ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι μία από τις ευκολότερες εντάσεις στο να καταπραϋνθούν.

  1. Πίεση στα γόνατα.

Η πίεση στα γόνατα μπορεί να είναι κάπως παραπλανητική. Ως επί το πλείστον, φαίνεται να οφείλεται στον φόβο να εκδηλώσουμε την ευάλωτη πλευρά μας, με αποτέλεσμα να την καταπιέζουμε. Δεν είναι καθόλου κακό να είμαστε ευάλωτοι κάποιες φορές. Ας μην φοβόμαστε να αισθανθούμε.

Πηγή: Awareness Act

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.