10 χρήσεις της οδοντόκρεμας που δεν φαντάζεστε

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε καθημερινά και υπάρχει σε όλα τα σπίτια. Ως τώρα ξέρατε ότι η χρήση της είναι μία, καιρός όμως είναι να ανακαλύψετε και άλλες της χρήσεις…

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οδοντόκρεμα μέσα στο σπίτι για να καθαρίσετε, αλλά και να επιδιορθώσετε διάφορα αντικείμενα. Σκεφτείτε λοιπόν, μετά από αυτό το άρθρο πόσα καθαριστικά αντικαθιστά…

Μερικές από τις χρήσεις της οδοντόκρεμας

Επιδιορθώστε CD και DVD

Σίγουρα πολλά από τα δισκάκια που θα έχετε στη συλλογή σας θα έχουν γρατζουνιές. Απλώστε πάνω σε αυτά λίγη οδοντόκρεμα και σκουπίστε τα με ένα μικρό πανάκι με μικροΐνες. Θα δείτε πως αμέσως μετά θα δείχνουν σαν καινούρια!

Τσίχλα στα ρούχα

Ο τρόπος είναι αρκετά απλός. Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και πιέστε την για να γίνει επίπεδη μαζί με την τσίχλα, χρησιμοποιώντας έναν χάρακα ή κάτι παρόμοιο. Μόλις στεγνώσει η οδοντόκρεμα, η τσίχλα θα ξεκολλάει πολύ εύκολα.

Λάμψη στα κοσμήματά σας

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη από την πάστα και να τρίψετε διεξοδικά. Εφαρμόζεται σε όλα τα μέταλλα, από χρυσό μέχρι πολύτιμες πέτρες.

Εξαφανίστε τους λεκέδες από κρασί

Πάρτε το λεκιασμένο ρούχο σας και βάλτε πάνω στον λεκέ λίγη οδοντόπαστα. Τρίψτε το έντονα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό, βάλτε το στο πλυντήριο και πλύνετέ το κανονικά.

Σημάδια νερού στα έπιπλα

Οι ξύλινες επιφάνειες πολλές φορές γεμίζουν σημάδια νερού από τα ποτήρια που ακουμπάμε. Απλά βάλτε λίγη οδοντόπαστα σε μια πετσέτα και τρίψτε το σημείο.

Καθαρίστε τα παπούτσια σας

Είναι κάτι που σίγουρα οι περισσότεροι από μας έχουμε δοκιμάσει! Με ένα βουρτσάκι ή πανάκι τρίψτε ελαφρά τα παπούτσια σας και κάθε μαυρίλα θα εξαφανιστεί.

Καθαρίστε το σίδερο ρούχων

Με ένα πανάκι απλώστε την και τρίψτε ελαφρά την πλάκα από το σίδερο. Οτιδήποτε καμένο θα εξαφανιστεί. Αν μείνουν μικρά υπολείμματα επαναλάβετε με μια οδοντόβουρτσα ή ένα μικρό μαλακό βουρτσάκι με προσοχή για να μην το χαράξετε.

Μυρωδιές στα χέρια

Μπορεί να σας αφαιρέσει έντονες μυρωδιές, όπως του σκόρδου ή του κρεμμυδιού από τα χέρια. Χρησιμοποιήστε την σαν υγρό σαπούνι χεριών.

Θαμποί καθρέφτες

Εάν οι καθρέπτες και τα τζάμια μετά το μπάνιο σας είναι θαμπά και γεμάτα υδρατμούς, με αποτέλεσμα αμέσως μετά να χρειάζονται καθάρισμα, αποφύγετε το θάμπωμα με… λευκή οδοντόκρεμα (όχι τζελ). Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε κάθε επιφάνεια, τρίψτε λίγο μέχρι να γυαλίσουν και κάνετε το μπάνιο σας ξέγνοιαστοι!

Κολλήστε αφίσες ή φωτογραφίες

Τέλος, εάν θέλετε να κολλήσετε μια φωτογραφία ή μια αφίσα στον τοίχο, η οδοντόκρεμα είναι μια καλή λύση, διότι δεν καταστρέφει το χαρτί και δεν λερώνει τον τοίχο.

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.