10 Υπερτροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Ως “υπερτροφές” οι επιστήμονες έχουν ορίσει τα τρόφιμα εκείνα, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα  σε θρεπτικές ουσίες που ευεργετούν τον οργανισμό. Αυτές οι τροφές προστατεύουν την καρδιά, τον νου, τους μυς, το σύνολο των λειτουργιών του ανθρωπίνου σώματος, ιδιαίτερα εάν περιλαμβάνονται στην καθημερινή μας διατροφή σε μεγάλη ποικιλία.

Οι παρακάτω 10 υπερτροφές, έχει αποδειχθεί πως δρουν ευεργετικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος:

1.Σκόρδο: Το σκόρδο, πλούσιο σε αλισίνη και γνωστό για την ευεργετική του δράση ήδη από την αρχαιότητα, έχει αξιοποιηθεί για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αλλά και για την καταπολέμηση των τοξινών στο ανθρώπινο σώμα, λόγω της βιταμίνης C που περιέχει. Έχει θεωρηθεί πιο ισχυρό από πολλά αντιβιοτικά όσον αφορά την καταπολέμηση των βακτηριδίων στο σώμα. Το σκόρδο επίσης, μειώνει τις πιθανότητες για καρκίνο του στομάχου, ρυθμίζει την πίεση και αποτρέπει προβλήματα στην καρδιά.

10 Υπερτροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

2.Κρεμμύδι: Χάρη στην βιοτίνη, βοηθάει στην μείωση των συμπτωμάτων του διαβήτη τύπου Β. Η βιταμίνη C και τα φυτοχημικά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη από τον καρκίνο. Με λίγο κρεμμύδι, μειώνεται η ποσότητα της κορτιζόλης του οργανισμού, η οποία προκαλείται από την πίεση και το έντονο στρες. Τα αντιφλεγμονώδη που βρίσκονται στο κρεμμύδι, βοηθούν στην καλή υγεία ευεργετώντας τα κόκαλά μας και τις αρτηρίες μας. Οι φυτικές ίνες που περιλαμβάνει, βοηθούν στην πέψη και στην ανάρρωση από κρυολογήματα.

3.Ρόδι:  Το ρόδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δρα ενάντια στις τοξίνες, προστατεύει την καρδιά, μειώνει τις πιθανότητες για εξέλιξη όγκου του προστάτη και συμβάλλει στην καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων. Όλα αυτά, χάρη στα αντιοξειδωτικά του, όπως είναι οι πολυφαινόλες, οι ταννίνες και οι ανθοκυανίνες.

4.Μούρα: Τα φρούτα αυτά, εκτός από γλυκιά γεύση, έχουν και αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή δρουν ενάντια στους ιούς, καθώς διατηρούν τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού στα σωστά επίπεδα. Επίσης, μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα, ωφελούν την σωστή πέψη, καθώς λειτουργούν ως πηγές φυτικών ινών. Είναι αρωγοί μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς δρουν ευεργετικά έναντι των φλεγμονών και έχουν οφέλη για την καρδιά , αφού ελέγχουν την πίεση στις αρτηρίες.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr