10 τρόποι για να κάνετε τις Δευτέρες σας λιγότερο μουντές

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Η αλλαγή της ώρας κάθε φθινόπωρο είναι πάντα το ορόσημο που παραπέμπει στην έλευση του χειμώνα. Οι μέρες μικραίνουν απελπιστικά και μήπως νιώθετε ότι οι εβδομάδες ξεγλιστρούν από τα χέρια σας και κατ’ επέκταση και ολόκληρη η ζωή σας; Το πράγμα χειροτερεύει ειδικά στο ξεκίνημα της κάθε εβδομάδας.

Οι χειμωνιάτικες τσαγκαροδευτέρες είναι σαφώς χειρότερες από τις καλοκαιρινές Δευτέρες που σχολάτε από τη δουλειά και ο ήλιος ακόμα λάμπει δίνοντάς σας την ενέργεια και την όρεξη να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας.

Να τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε κάθε Δευτέρα για να μην τα βάφετε μαύρα όταν το σκοτάδι πέφτει τέσσερις ώρες νωρίτερα από ό,τι θα θέλατε και να ξεκινάτε την εβδομάδα σας με αισιοδοξία και αναπτερωμένο ηθικό:

Κλείνετε τα ραντεβού σας για μανικιούρ, πεντικιούρ, μασάζ ή όποια άλλη καλλωπιστική θεραπεία συνηθίζετε, μόνο Δευτέρα.

Ό,τι και να είναι θα σας φτιάξει τη διάθεση στο λεπτό, γιατί και θα χαλαρώσετε και θα γνωρίζετε ότι η νέα εβδομάδα θα σας βρει ένα κλικ ομορφότερη, περιποιημένη και ανανεωμένη.

Αγοράζετε κάθε Δευτέρα κάτι μικρό.

Ακόμα καλύτερα κάτι που έχετε βάλει στο μάτι. Ένα t-shirt, ένα κραγιόν, λαστιχάκια για τα μαλλιά, ένα μπολ για την κουζίνα, ένα γλαστράκι, ό,τι κι αν είναι, αν γνωρίζετε ότι έρχεται η ημέρα της αγοράς, θα την περιμένετε με ανυπομονησία.

Αγοράζετε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο και ξεκινάτε ανάγνωση αμέσως.

Τι καλύτερο από το να χαλαρώνετε τα δευτεριάτικα βράδια στον καναπέ σας με μια κούπα τσάι στο χέρι ξεφυλλίζοντας το αγαπημένο σας περιοδικό μόδας, διακόσμησης, fitness ή επιτέλους ένα από τα βιβλία που είχατε στη λίστα σας.

Βάζετε ένα νέο στόχο κάθε Δευτέρα και σχεδιάζετε την υλοποίησή του.

Ό,τι κι αν είναι, μικρό ή μεγάλο, θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιείτε σιγά σιγά ό,τι έχετε στο μυαλό σας.

10 τρόποι για να κάνετε τις Δευτέρες σας λιγότερο μουντές

Καθιερώστε έναν (πολύ) πρωινό καφέ στο αγαπημένο σας καφέ.

Αν έχετε την πολυτέλεια να πηγαίνετε πιο αργά στη δουλειά και ειδικά αν το καφέ δεν είναι σε σημείο πολυσύχναστο για να έχει κόσμο που μπαινοβγαίνει για να πάρει τον πρωινό καφέ του στο χέρι, είναι ιδανικά. Τα πρωινά της Δευτέρας γύρω στις 8 και μέχρι τις 10-11 δεν υπάρχει καφετέρια που να έχει έστω κι ένα άτομο. Σας πειράζει να είστε ο μοναδικός πελάτης;

Καθιερώστε τη Δευτέρα ως την ημέρα που θα πηγαίνετε για περπάτημα, αν η φυσική σας δραστηριότητα είναι περιορισμένη.

Δεσμευτείτε στον εαυτό σας ότι θα πηγαίνετε για μισή με μία ώρα ή το πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά ή το απόγευμα που επιστρέφετε ή ακόμα και το βράδυ.

Κανονίζετε συναντήσεις με φίλους.

Μπορεί να είναι κάποιος από τον πολύ στενό σας κύκλο, από τον ευρύτερο, κάποιος που σας σύστησαν πρόσφατα και θέλετε να τον γνωρίσετε καλύτερα, κάποιος που έχετε να δείτε καιρό, ή απλά ο σύντροφος ή η μαμά και η αδελφή σας!

Φτιάξτε ή αγοράστε το αγαπημένο σας γλυκό.

Γιατί πρέπει να είναι το Σάββατο ή η Κυριακή οι μέρες που μπορείτε να «ξεφύγετε» διατροφικά; Δεν είναι καλύτερα να είναι οι Δευτέρες που είναι ούτως ή άλλως… πιο ζόρικες;

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντιμετωπίστε το «Σύνδρομο της Δευτέρας»

______________________

Αν αποφεύγετε το αλκοόλ για διάφορους λόγους, αλλά σας αρέσει ή σας επιτρέπεται να απολαμβάνετε ένα δυο ποτηράκια την εβδομάδα, απολαύστε το ένα κάθε Δευτέρα.

Ένα ποτήρι κρασί με καλή παρέα και μάλιστα ένα δευτεριάτικο βράδυ γίνεται πάντα πιο απολαυστικό και σας κάνει να ανυπομονείτε για την επόμενη φορά.

Τηλεφωνείτε σε ανθρώπους που έχετε να δείτε ή να μιλήσετε καιρό.

Κάντε μια λίστα με όλους αυτούς με τους οποίους έχετε χαθεί, βάλτε τον καθένα σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και καλέστε τους να πείτε τα νέα σας.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου, Συντάκτρια - Κειμενογράφος

Influence:

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Executive Diploma in Marketing Management…