10 “τρικ” για να βελτιώσετε μια κακή ημέρα

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

10 «τρικ» για να βελτιώσετε μια κακή μέραΜην επηρεάζεστε αρνητικά από τη φράση «Η κακή ημέρα από το πρωί φαίνεται»! Μπορεί στο ξεκίνημα της ημέρας να τύχει κάποια αναποδιά… αλλά είναι στο χέρι σας να αλλάξετε τη διάθεσή σας μέσα από ψυχολογικά κόλπα. Άλλωστε, ποιός μπορεί να ισχυριστεί οτι η συγκεκριμένη ημέρα δεν μπορεί να καταλήξει ως η καλύτερη της ζωής σας; Τα παρακάτω «τρικ» μπορούν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε ένα άσχημο πρωινό σε ένα καταπληκτικό μεσημέρι.

Πιστέψτε οτι ο τροχός της τύχης… γυρίζει!

Μην κινείστε μέσα από τις προκαταλήψεις. Στο χέρι σας είναι να αλλάξετε την τύχη σας, αφού κανείς δεν μπορεί να κρίνει το μέλλον με βάση το παρελθόν. Μην ανθυποβάλλεστε με σκέψεις π.χ. η οικογένειά μου θα πάθει κάτι κακό, επειδή δεν τους είδα καθόλου σήμερα. Εσείς μπορείτε να καθοδηγήσετε την τύχη σας, αρκεί να πάρετε τα «ινία» της ζωής στα χέρια σας.

Δοκιμάστε νέα πράγματα όσο περνά η ώρα

Οι νέες εμπειρίες μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν θαύματα. Ακόμα και η ανακάλυψη νέων γεύσεων και διαφορετικών αισθήσεων μπορούν να σας απαλλάξουν από την αρνητική διάθεση. Μιλήστε με καινούριο κόσμο, διαβάστε ένα μυθιστόρημα που δεν είχατε ξαναπιάσει στα χέρια σας ή ακούστε αισιόδοξα τραγούδια των τελευταίων ημερών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε το διαλογισμό για 10 έως 20 λεπτά την ημέρα, για να γεμίσετε με ηρεμία και ελπίδα.

10 «τρικ» για να βελτιώσετε μια κακή μέραΑπολαύστε τον ήλιο και τον καθαρό αέρα

Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και σταθείτε δίπλα σε ένα φωτεινό παράθυρο. Απολαύστε τις ακτίνες του ηλίου και πιείτε ένα φλυτζάνι καφέ, για να ενισχυθεί ο οργανισμός σας και να γεμίσει ενέργεια. Παράλληλα, ο ήλιος θα αυξήσει το επίπεδο της βιταμίνης D στο σώμα, το οποίο αυξάνει την καλή διάθεσή σας. Αν έχετε χρόνο κάντε μια βόλτα στην πλατεία και θα εκπλαγείτε από το πόσο ανακουφισμένοι θα αισθανθείτε.

Σκεφτείτε μόνο τα θετικά σημεία της ζωής σας

Βυθυστείτε σε σκέψεις για τα περήφανα επιτεύγματά σας, όσον αφορά τα τελευταία πέντε χρόνια. Μπορεί να παντρευτήκατε το άλλο σας μισό ή πήρατε προαγωγή στη δουλειά. Αναγνωρίζοντας την εξέλιξή σας αυτόματα θα νιώσετε μια αίσθηση ικανοποίησης και θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε κάθε αναποδιά με πίστη στις δυνάμεις σας.

Αποφύγετε τους «καταθλιπτικούς» ανθρώπους

Να θυμάστε οτι η αισιοδοξία είναι μεταδοτική, όπως ακριβώς και η μιζέρια! Όταν έχετε απέναντί σας ένα θετικό φίλο ή συνεργάτη είστε σε θέση να γεμίσετε με ελπίδα και να ξεπεράσετε κάθε άσχημο περιστατικό της ημέρας. Οι εποικοδομητικές επιλογές λειτουργούν ως παράδειγμα για τους άλλους… ως μια αλυσίδα χαράς και ευτυχίας!

10 «τρικ» για να βελτιώσετε μια κακή μέραΒάλτε φωτογραφίες πάνω στο ψυγείο

Πάνω από 10 φορές την ημέρα κατευθύνεστε προς το ψυγείο του σπιτιού. Μια νέα έρευνα αποδεικνύει οτι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει με μαγνητάκι πάνω στο ψυγείο διάφορες οικογενειακές ή παρεϊστικες που ακολουθούνται από όμορφες αναμνήσεις. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!

Σκεφτείτε μια γελοία ιστορία

Σκεφτείτε έναν αντιπαθητικό άνθρωπο και δημιουργήστε ένα ανόητο χαρακτήρα στο κεφάλι σας. Φανταστείτε οτι βρίσκεται μέσα σε μια ιστορία, ένα εξωφρενικό κόμικ, στο οποίο έρχεται η καταστροφή του! Αμέσως, θα παρατηρήσετε οτι ένα χαμόγελο έχει σχηματιστεί στα χείλη σας. Στο τέλος φανταστείτε τον εαυτό σας ως πρωταγωνιστή και «αγκαλιάστε» ο,τι προκαλεί αισιοδοξία μέσα στην ιστορία.

Σημειώστε το ημερολόγιό σας

Πάρτε στα χέρια σας ένα ημερολόγιο και περιγράψτε κάθε θετική δραστηριότητα της ημέρας. Μπορεί να πήγατε μια εκδρομή το σαββατοκύριακο ή να παρακολουθήσατε μια υπαίθρια συναυλία. Θα δείτε οτι όταν συνηθίσετε αυτή τη διαδικασία, θα περιμένετε πως και πως να γράψετε στο ημερολόγιό σας και θα νιώθετε ευτυχισμένοι.

10 «τρικ» για να βελτιώσετε μια κακή μέραΜετατρέψτε το αρνητικό σε θετικό

Κάντε μια λίστα από πέντε έως δέκα πράγματα που πήγαν στραβά σήμερα και διαβάστε την δυνατά. Γενικά, όταν ακούτε τα προβλήματα που σας απασχολούν… τα αντιμετωπίζετε πιο ψύχραιμα και βλέπετε πόσο μικρά μπορεί να είναι στην πραγματικότητα. Μην βλέπετε τα πάντα σαν μαυρο ή άσπρο, αφού υπάρχουν και γκρίζες ζώνες!

Μειώστε το άγχος μέσα από μικρές τεχνικές

Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται με αρνητισμό, σταματήστε τον! Για να μειώσετε το άγχος αναγνωρίστε τις συνήθειες που σας αγχώνουν και προσπαθήστε να τις μειώσετε μέσα στην ημέρα. Έτσι, θα δουλέψετε αποτελεσματικά πάνω στο ζήτημα και θα καταφέρετε να αποβάλλετε το στρες, βλέποντας τη ζωή με περισσότερη αισιοδοξία

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.