10+1 όμορφα πράγματα τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματα

Συντάκτης: Αγγελική Μπίτη

10+1 όμορφα πράγματα τα οποία δεν αγοράζονται με χρήματαΜπορεί να ακούγεται «παλιακό» και βγαλμένο από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα και ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Και με μουσική υπόκρουση το «κάντε υπομονή μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά» θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε λίγα από αυτά τα ανεκτίμητα χρημάτων στη ζωή μας.

 1. Μια αγκαλιά είναι ένα από τα λίγα πράγματα τα οποία δεν μπορείς να πάρεις χωρίς να δώσεις.
 2. Ένα χαμόγελο είναι εκεί να σε ζεστάνει, αυθόρμητο και καθησυχαστικό μέχρι ανέμελο και ξεκαρδιστικό.
 3. Ένα φιλί είτε ερωτικό είτε συζυγικό είτε φιλικό, είτε παιδικό είναι εκεί πάντα για να ομορφύνει τις στιγμές σας.
 4. Ένας φίλος, είναι εκείνες οι συναντήσεις με τους φίλους σας, που στην ουσία δεν αξίζουν τίποτα, αλλά δεν πληρώνονται με όλα τα λεφτά του κόσμου.
 5. Μια ανάμνηση από ένα χαρούμενο γεγονός είναι δωρεάν και θα σας φτιάχνει τη διάθεση πάντα όταν ανατρέχετε σε εκείνη.
 6. Σεβασμός, από τα βασικά τα οποία κατακτώνται και δεν αγοράζονται.
 7. Καθαρή συνείδηση, χιλιοειπωμένο και αυτό αλλά η ακεραιότητα είναι ένα από τα απόρθητα ακόμα κάστρα. Ορισμένοι δεν τη θυσιάζουν για όλα τα χρήματα του κόσμου.
 8. Εμπιστοσύνη δεν συναρτάται με χρήματα ή άλλα ιδιοκτησιακά, είναι αγαθό που κατακτάται με πράξεις και με συνέχεια καλής συμπεριφοράς.
 9. Μια καινούργια ιδέα. Και, ναι, υπάρχουν και οι ιδέες των δισεκατομμυρίων που έφεραν σε εκείνους που τις έκαναν δόξα, φήμη και χρήμα, αλλά δεν χρειαζόταν τίποτα από αυτά για να τη συλλάβουν, μόνο ανοιχτό μυαλό.
 10. Τύχη είναι μια διάσταση στις ζωές μας παράλληλη που δεν συναντιέται απαραίτητα πάντα με το χρήμα, πολλές φορές είναι και αντιστρόφως ανάλογα.
 11. Αληθινή αγάπη, προφανώς και δεν γνωρίζει χρήμα και περιουσιακά, ζει και βασιλεύει σε έναν κόσμο που το μόνο νόμισμα είναι η αγάπη για τον άλλον, δεν εκτιμάται σε νομισματικές μονάδες και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από όσα χρήματα και αν έχει κανείς.

Είναι γεγονός ότι τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα. Ανακαλύψτε τα.

Συντάκτης: Αγγελική Μπίτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr