10 συμβουλές για υγιή δόντια

Συντάκτης: Flowmagazine

  Είναι γεγονός πως αρκετοί είναι εκείνοι που παραμελούν την υγεία των δοντιών τους. Ακολουθώντας τα παρακάτω σίγουρα το αποτέλεσμα ενός υγιούς και αστραφτερού χαμόγελου θα σας αποζημιώσει. 

 

1.Αποφεύγετε τα γλυκά: Σχεδόν σε όλους μας αρέσουν τα γλυκά, γεγονός όμως που κάνει τα δόντια μας πολύ επιρρεπή στην τερηδόνα. Τα σάκχαρα των γλυκών μεταβολίζονται από τα βακτήρια του στόματος και διασπώνται σε οξέα, που με την σειρά τους προκαλούν την τερηδόνα.

2.Επισκεφτείτε τον οδοντίατρο 2 φορές τον χρόνο για καθαρισμό και έλεγχο των δοντιών σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, αν και το επιθυμούν, δυσκολεύονται να το καταφέρουν. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κανονίζετε με τον γιατρό σας το επόμενο ραντεβού ακόμη και για 6 μήνες μετά. Μια υπενθύμιση από το ιατρείο, μια δυο μέρες πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού θα βοηθήσει να κρατήσετε την υπόσχεση απέναντι στον εαυτό σας.

3.Φροντίστε το δόντι για το οποίο σας έχει μιλήσει ο οδοντίατρός σας. Τοποθετήστε την στεφάνη, το ένθετο, την γέφυρα ή το εμφύτευμα που ο γιατρός προτείνει. Κανείς δεν θέλει να ασχολείται πολύ χρόνο με τα δόντια του, αλλά η έγκαιρη αντιμετώπιση γλυτώνει από τα προβλήματα που αθροίζονται με τον χρόνο και οδηγούν σε κακή στοματική υγεία.

4.Αποφύγετε να μασάτε σκληρά αντικείμενα όπως παγάκια, σκληρές καραμέλες, στυλό ή τα νύχια σας, γιατί μπορεί να προκαλέσετε σπασίματα των δοντιών, των σφραγισμάτων ή ακόμη και των προσθετικών εργασιών. 

5.Διακόψτε το κάπνισμα. Εκτός από τους κινδύνους, που ήδη γνωρίζετε, το κάπνισμα είναι κακό και για την στοματική σας υγεία. Προκαλεί κακή αναπνοή, κιτρίνισμα των δοντιών, περιοδοντική νόσο και σχετίζεται με τον καρκίνο του στόματος.

6.Αγοράστε μια επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει, αισθάνονται πως τους βοηθά να διατηρούν καλή στοματική υγιεινή. 

7.Αν τρίβετε τα δόντια σας την νύχτα ζητήστε από τον οδοντίατρό σας, ένα νάρθηκα προστασίας των δοντιών σας για να εμποδίσετε την φθορά τους. Ο νάρθηκας δεν μπορεί να σταματήσει το πρόβλημα του βρυγμού, σίγουρα όμως θα σας προστατέψει από τις συνέπειές του.


8.Αν κάνατε λεύκανση πριν από ένα χρόνο ή και περισσότερο, δοκιμάστε ένα σύντομο φρεσκάρισμα του αποτελέσματος που επιτύχατε. Χρησιμοποιήστε τους νάρθηκες της λεύκανσης και λευκαντική ουσία για ένα ή δύο βράδια. Έτσι θα ανανεώσετε το αρχικό αποτέλεσμα και θα εξοικονομήσετε το κόστος της λεύκανσης που θα χρειαστείτε ξανά σε 5 χρόνια.

9.Αρχίστε να καθαρίζετε την μικροβιακή πλάκα ανάμεσα στα δόντια σας. Το 40% των οδοντικών επιφανειών δεν καθαρίζονται με την οδοντόβουρτσα. Με οδοντικό νήμα ή με τα μεσοδόντια βουρτσάκια επιτυγχάνετε καλύτερη υγιεινή στα δόντια και τα ούλα σας και μειώνετε την εμφάνιση προβλημάτων.

10.Βελτιώστε την εικόνα του χαμόγελού σας. Αν η λεύκανση των δοντιών ή η διόρθωση του σχήματος ενός δοντιού, σας προσφέρει την ικανοποίηση και την σιγουριά που χρειάζεστε για να χαμογελάτε πλατιά, γιατί να μην το κάνετε;

Η καλή υγεία των δοντιών μας προσφέρει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, επιτρέποντάς μας να χαμογελάμε πλατιά.

Έχει αποδειχτεί πως με το χαμόγελο αυξάνεται το προσδόκιμο της επιβίωσης των ανθρώπων. Ας το εκμεταλλευτούμε…

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…