10 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι την οικειότητα

Συντάκτης: Flowmagazine

Τι είναι όμως αυτό που μας τρομάζει; Γιατί ενώ αναζητούμε την συντροφικότητα, κάνουμε ο, τι μπορούμε συνειδητά ή ασυνείδητα για να διώξουμε τον άλλον μακριά μας; 

Ακούμε πολλές φορές γύρω μας για το αίσθημα της μοναξιάς, της συναισθηματικής κενότητας, την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βρουν ένα σύντροφο και να δημιουργήσουν μια πιο στενή σχέση.  

Πόσο όμως ανοιχτοί είμαστε στους γύρω μας; Πόσο κοντά αντέχουμε τους άλλους;  

Υπάρχουν πολλοί που δεν αφήνουν τον εαυτό τους να δεθεί συναισθηματικά. Ενώ αναζητούν την αγάπη, την αποφεύγουν με έναν τρόπο καθώς νιώθουν πιο ασφαλείς να μην αγαπούν.

Κανείς δεν θέλει να πληγωθεί σε μια σχέση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι θεμιτό. Αλλά πολλοί δεν αφήνουν τον εαυτό τους να δεθεί για να μην βιώσουν πόνο, εγκατάλειψη και πολλά άλλα αρνητικά συναισθήματα που φοβούνται ότι θα προκύψουν σε μια σχέση. 

Ο πόνος της απώλειας της αγάπης μας τρομάζει. Δεν θέλουμε να παγιδευτούμε σε μία σχέση, να εκτεθούμε και να έχουμε την πιθανότητα να απορριφθούμε. 

Τουλάχιστον αν δεν πλησιάσουμε κάποιον ψυχικά, δεν περιμένουμε τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, άρα είμαστε ελεύθεροι, αλλά κυρίως… μόνοι!

10 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι την οικειότητα

Toa Heftiba/Unsplash

Οικειότητα σημαίνει μοίρασμα. Μοιράζομαι τα πιο κρυμμένα συναισθήματα και σκέψεις μου με έναν άλλο άνθρωπο. Του δείχνω ποιος ακριβώς είμαι και αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο της έκθεσης και την πιθανότητα της απόρριψης. 

Κάθε επαφή προϋποθέτει πλησίασμα. Για να μπορέσει όμως να μας πλησιάσει κάποιος χρειάζεται να είμαστε ανοιχτοί και διαθέσιμοι. Τότε όμως ο άλλος βλέπει τα τρωτά μας σημεία και έτσι φοβόμαστε ότι δεν θα μας θέλει πια. Πόσοι από εμάς έχουμε αποδεχτεί τα τρωτά μας σημεία; 

Φοβόμαστε την οικειότητα και επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης, κλεινόμαστε στον εαυτό μας κρατώντας συναισθηματική απόσταση.

10 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι την οικειότητα

Abigail Keenan/Unsplash

Παρακάτω σου δίνουμε 10 σημάδια που δείχνουν ότι φοβάσαι την οικειότητα και θέλεις να κρατάς τους άλλους σε απόσταση:

  1. Δουλεύεις πολλές ώρες και προτιμάς να είσαι στο γραφείο παρά στο σπίτι σου.
  2. Είσαι θυμωμένη.
  3. Φοβάσαι ότι δεν είσαι τέλεια.
  4. Είσαι ανώριμη συναισθηματικά.
  5. Λειτουργείς μηχανικά, το σώμα σου είναι εδώ, αλλά το μυαλό σου αλλού.
  6. Δεν είσαι ο αληθινός εαυτός σου με τους γύρω σου.
  7. Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση.
  8. Φλερτάρεις, αλλά κανείς δεν σου φαίνεται αρκετός.
  9. Κάνεις περιστασιακές σχέσεις.
  10. Αισθάνεσαι πιο άνετα σε μια παρέα απ’ ό, τι σ’ ένα ραντεβού για δύο.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…