10 πράγματα που πρέπει να πετάξεις

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Το πρώτο βήμα για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να αποβάλετε το άγχος είναι να σιγουρευτείτε ότι το περιβάλλον σας είναι σε τάξη. Ένα σπίτι γεμάτο ακαταστασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή σας και να σας κάνει να θέλετε να δραπετεύσετε από τον προσωπικό σας χώρο. Προγραμματίστε μια ημέρα “απόρριψης” κάθε μήνα για να εξασφαλίσετε πως δεν θα συσσωρεύετε πράγματα. Δείτε τι θα πρέπει να σκεφτείτε να απομακρύνετε από το σπίτι σας…

1. Παλιά περιοδικά

Ξεφορτωθείτε τα παλιά περιοδικά που έχετε κρατήσει. Κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να τα ξαναδιαβάσετε. Βρείτε μέρη όπου μπορείτε να τα δωρίσετε, όπως ιατρεία, κομμωτήρια, βιβλιοθήκες κλπ. Αν υπάρχει κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να το σκανάρετε και να το κρατήσετε σε ψηφιακή μορφή ή να κρατήσετε το απόκομμα σε έναν φάκελο.

2. Αποδείξεις, λογαριασμοί και έγγραφα

Πετάξτε τις αποδείξεις όσων αντικειμένων δεν σκοπεύετε να επιστρέψετε και όσες δεν χρειάζεστε για φορολογική χρήση. Αν είστε επιφυλακτικοί ως προς το να πετάξετε αποδείξεις, μπορείτε πάντα να τις σκανάρετε και να κρατήσετε ψηφιακά αντίγραφα.

3. Ρούχα

Μπορείτε να εφαρμόσετε τον κανόνα των δύο ετών για τα ρούχα. Ξεφορτωθείτε ρούχα που δεν έχετε φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια. Πουλήστε τα ως μεταχειρισμένα ή δωρίστε τα σε όσους έχουν ανάγκη.

4. Βιβλία

Ρίξτε μια ματιά στη βιβλιοθήκη σας και συγκεντρώστε τα βιβλία που δεν έχετε αγγίξει για μήνες ή εκείνα που δεν σκοπεύετε να διαβάσετε ξανά. Δείτε τη διαδικασία με ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Πουλήστε τα ως μεταχειρισμένα ή δωρίστε τα.

5. Φάρμακα και βιταμίνες

Τσεκάρετε το ντουλάπι με τα φάρμακα και πετάξτε όσα έχουν λήξει ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον εδώ και πολύ καιρό. Ενημερωθείτε για την ανακύκλωση φαρμάκων.

6. Μέικαπ και αρώματα

Πετάξτε όσα καλλυντικά έχετε για πολύ καιρό και ειδικά όσα δεν χρησιμοποιείτε. Ενημερωθείτε για το πότε χαλάνε τα καλλυντικά.

7. Φαγητό

Κοιτάξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας και πετάξτε οτιδήποτε είναι παλιό, αχρησιμοποίητο ή και χαλασμένο. Αυτό είναι καλό να το κάνετε κάθε εβδομάδα για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

8. Μερικά αναμνηστικά

Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να είστε σκληροί και να πετάτε αναμνηστικά όπως πχ κάρτες και δώρα που δεν χρησιμοποιείτε. Μπορείτε φυσικά να κρατήσετε μερικά σε ένα κουτί αφιερωμένο σε αυτά.

9. Σημειωματάρια

Τετράδια με διάφορες σημειώσεις που δεν χρειάζεστε πια, από μαθήματα ή meetings κλπ. Πετάξτε τα.

10. Παλιά ηλεκτρονικά είδη

Ένα παλιό λάπτοπ, ένα αρμόνιο ή ένα κινητό. Αν δεν τα χρησιμοποιείτε έχει έρθει η ώρα να τα πουλήσετε.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.