10 πράγματα που δεν ξέρετε για τους Beatles και τα πιο επιτυχημένα τραγούδια τους

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Οι Beatles αποτελούν αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο rock n’roll συγκρότημα όλων των εποχών. Το αγγλικό συγκρότημα που κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο την Αγγλία, αλλά και την Αμερική και σχεδόν όλο τον κόσμο. Τα τραγούδια τους έχουν γίνει γνωστά παγκοσμίως και φυσικά διέθεταν εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο.

Γνωρίζουμε το πότε και το πού ιδρύθηκαν, από ποιους αποτελούνταν, τα δημοφιλέστερα τραγούδια τους, υπάρχουν όμως ορισμένα πιο ιδιαίτερα στοιχεία για την πορεία τους τα οποία δε γνωρίζουμε.

1. Υπήρχαν φήμες ότι οι συναυλίες τους χαρακτηρίζονταν από έντονη δυσοσμία ούρων. Η δυσοσμία αυτή στηριζόταν κατά πολλούς, στον υπερενθουσιώδη γυναικείο πληθυσμό που παρακολουθούσε το ανδρικό συγκρότημα.

2. Ο Τζορτζ Χάρισον έχει δηλώσει πως την πρώτη φορά που έκανε έρωτα, το υπόλοιπο συγκρότημα ήταν εκεί και τον παρακολουθούσε. Μάλιστα, ενώ δεν ήταν αντιληπτή η παρουσία τους, όταν ο φίλος τους ολοκλήρωσε την πράξη ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς!!!

3. Η επίσημη διάλυση του συγκροτήματος σφραγίστηκε από τον Τζον Λένον στο Polynesian Village Hotel στο Disney World.

4. Στόχος του συγκροτήματος υπήρξε η δημιουργία μιας ιδανικής κοινωνίας σε ελληνικό νησί. Τα μέλη είχαν αποφασίσει να αγοράσουν ελληνικό νησί κοντά στην Αθήνα όπου θα ζούσαν ουτοπικά με τις οικογένειές τους, με πρωτοστάτη στην ιδέα τον Τζον Λένον.

5. Οι δίσκοι των Beatles αλλά και άλλων ήταν απαγορευμένοι στη Σοβιετική Ένωση και η αγορά των βινυλίων στη μαύρη αγορά ήταν υπερβολικά ακριβή. Έτσι βρέθηκε ένα σύστημα το οποίο μετέφερε το περιεχόμενο των δίσκων σε ακτινογραφίες τις οποίες οι Ρώσοι έβρισκαν στα σκουπίδια των νοσοκομείων.

6. Οι Μπιτλς ήταν οι πρώτοι καλλιτέχνες στο άλμπουμ των οποίων απεικονίζονταν τα «κέρατα του διαβόλου».

7. Η ακρόαση των Μπιτλς στην Αμερική ξεκίνησε από ένα 15χρονο αγόρι το οποίο παρακολούθησε στις ειδήσεις την μπάντα και καλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για να ρωτήσει γιατί δεν ακούνε τέτοια μουσική στην Αμερική προκάλεσε την εξερεύνησή τους από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και την ακρόαση των κομματιών τους στην Αμερική.

8. Η πρώτη επαφή των Μπιτλς με το LSD έγινε κρυφά από έναν οδοντίατρο που το έριξε στους καφέδες των Ζευγαριών Λένον και Χάρισον.

9. Η πρώτη μουσική σύμπραξη του Λένον και του Μακάρτνει έγινε λίγο μετά από τη γνωριμία τους, κατά την οποία όμως ο Λένον ήταν πολύ μεθυσμένος.

10. Με ανακοίνωσή του το Βατικανό χαρακτήρισε το άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο Revolver ως το κορυφαίο ποπ άλμπουμ όλων των εποχών. Από την άλλη, την οργή του Βατικανού είχε προκαλέσει η δήλωση του Λένον ότι το συγκρότημα είναι πιο γνωστό κι από τον Χριστό.

Εσείς τα γνωρίζατε;

Οι Μπιτλς είναι από τις καλλιτεχνικές μπάντες τις οποίες αξίζει να αναπολούμε μουσικά. Απολαύστε παρακάτω ορισμένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια τους.

1. All you need is love

2. A day in the life

3. Strawberry fields forever

4. Yesterday

5. Here comes the sun

6. In my life

7. Come together

8. I need you

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr