10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Συντάκτης: Flowmagazine

Η ακόλουθη λίστα εμπεριέχει κάποιες από τις cruelty free εταιρείες, που περιλαμβάνει στην επίσημη ατζέντα της η PETA, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την ηθική μεταχείριση των ζώων και που εννοείται μπορείς εύκολα να τις βρεις στην Ελλάδα. Σκοπός αυτής της λίστας είναι να σε διευκολύνει να ψωνίζεις ηθικά, αλλά και οικονομικά, ανεξαρτήτως των αναγκών και των προτιμήσεών σου, προϊόντα που μπορείς να βρεις εύκολα, από το φαρμακείο της γειτονιάς σου έως το τοπικό εμπορικό κατάστημα δίπλα σου.  

 1. Essence 

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Η Essence αποτελεί μια πολύ οικονομική cruelty free εταιρεία, με έδρα την Γερμανία. Τα προϊόντα της συνίστανται και αποτελούν την καλύτερη βάση, αν ξεκινάς τώρα να πειραματίζεσαι με το make-up. Με μεγάλη γκάμα προϊόντων για την περιποίηση του προσώπου, των νυχιών σου, διάφορα primer, παλέτες και οτιδήποτε αποτελεί τάση. Επίσης, πέρα από την σταθερή της συλλογή, βγάζει ανά περιόδους διάφορες συλλεκτικές collection, όπως πρόσφατα αυτής με την Disney με τίτλο «princess and villains»

 2. Catrice

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Στην ίδια φιλοσοφία αν όχι στην ίδια εταιρεία, ανήκει και η Catrice. Η βάση της βρίσκεται στην Γερμανία και περιγράφεται από πολλούς, ως η «μεγάλη αδερφή» της Essence, καθώς αυτή έχει σχεδιαστεί για μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες. Βέβαια αυτό το γεγονός δεν είναι αποτρεπτικό προς τις μικρότερες ηλικίες ή το αντίστροφο. Τα βρίσκεις σε καταστήματα ομορφιάς και σε ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου βρίσκεις και την Essence.  

 3. Makeup revolution

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Η makeup revolution αποτελεί μια πολύ οικονομική λονδρέζικη εταιρεία, με προϊόντα όπως, παλέτες ματιών, κραγιόν, πούδρες και όχι μόνο και με best seller προϊόντα που ανταγωνίζονται ισάξια high-end εταιρείες όπως, Este Lauder, Laura Mercier κ.ο.κ. Τα προϊόντα της makeup revolution, τα βρίσκουμε εύκολα σε πολυκαταστήματα ομορφιάς ή για μεγαλύτερη ποικιλία σε ηλεκτρονικά καταστήματα με την δυνατότητα αντικαταβολής.

 4. Nyx

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Η Nyx αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές εταιρείες παγκοσμίως με επαγγελματικά προϊόντα ομορφιάς, που προσφέρει όχι μόνο cruelty free καλλυντικά, αλλά και vegan. Κοινώς, τα προϊόντα όχι μόνο δεν δοκιμάζονται σε ζώα, αλλά δεν εμπεριέχουν και ίχνος ζωικού συστατικού ή παραγώγου. Τα Nyx μπορούν εν μέρει να καταταχθούν στα ακριβότερα προϊόντα της συγκεκριμένης λίστας, έχουν δε τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και την καλύτερη απόδοση χρώματος. Τα βρίσκεις είτε στα ομώνυμα καταστήματα της Nyx, είτε σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αν τυχαίνει να μην βρίσκεσαι σε κεντρικό σημείο.  

 5. Natura Siberica

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Η Natura Siberica είναι μια εταιρεία βιολογικών καλλυντικών με έδρα τη Μόσχα της Ρωσίας. Η εταιρεία στοχεύει στην παροχή φυσικών προϊόντων από άγρια ​​φυτά και βότανα της Σιβηρίας, τα οποία και δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Έχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης σώματος και προσώπου για τις διάφορες ανάγκες του δέρματος (ακμή, κυτταρίτιδα κ.ο.κ.). Τα βρίσκεις σε φαρμακεία ηλεκτρονικά και μη, και σε πολυκαταστήματα ομορφιάς.

 6. Garnier

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Όλα τα προϊόντα της Garnier πλέον σε όλο τον κόσμο είναι επίσημα εγκεκριμένα από το Leaping Bunny Programme, οργανισμό με ηγετική θέση και δράση στη μάχη κατά των δοκιμών σε ζώα. Παρόλο που η μητρική εταιρεία της Garnier, η L’ Oreal, δεν ακολουθεί τις ίδιες αρχές, το γεγονός αυτό παραμένει ένα μεγάλο και σπουδαίο βήμα για την ηθική κατανάλωση, καθώς ειδικά τα προϊόντα αυτά τα βρίσκουμε ακόμα και στο τοπικό μας παντοπωλείο/super market, είτε είναι κρέμα προσώπου, είτε bb cream,  είτε σαμπουάν.   

 7. Τhe Body Shop

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Η Body Shop International Limited, η οποία δραστηριοποιείται ως The Body Shop, είναι μια βρετανική εταιρεία καλλυντικών, περιποίησης δέρματος και αρωμάτων. Σε ένα κατάστημα Body Shop βρίσκεις προϊόντα μακιγιάζ, αλλά και φροντίδας για όλες τις ηλικίες, αλλά και τα φύλα, για κάθε ανάγκη και κάθε budget, ενώ διατίθενται και εδώ κάποιες vegan επιλογές. Μάλιστα στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν πως όλα τα προϊόντα τους είναι vegetarian και το 90% είναι parabens free. Οι τιμές όπως προαναφέραμε κυμαίνονται αναλόγως το προϊόν, ενώ τα set, που εμπεριέχουν travel size προϊόντα αξίζουν με το παραπάνω, ειδικά όταν βρίσκεστε σε αμηχανία για το τι δώρο να πάρετε για αγαπημένο σας πρόσωπο.

 8. Real techniques 

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Αν αναζητάς μια ηθική και οικονομική εταιρεία με πινέλα μακιγιάζ, τότε η Real Techniques είναι αυτό που ψάχνεις. Αποτελεί εταιρεία με επαγγελματικά πινέλα, που σχεδιάστηκαν από τις πολυφημισμένες επαγγελματίες μακιγιέρ και youtubers, την Sam και την Nic Chapman και ο βασικός λόγος επιτυχίας τους είναι τα υλικά υψηλής τεχνολογίας, που χρησιμοποιούν και κάνουν την εφαρμογή του μακιγιάζ μία εύκολη υπόθεση. Τα πινέλα τους είναι κατασκευασμένα από συνθετική τρίχα γι’ αυτό και αποτελούν μια καλή vegan επιλογή, ενώ επιβεβαιώνουν πως δεν δοκιμάζουν τα προϊόντα ή συστατικά τους σε ζώα, ούτε και οι προμηθευτές τους. Επίσης, δεν πωλούν τα προϊόντα τους σε χώρες που απαιτείται η δοκιμή σε ζώα. 

 9. Apivita

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

 H Apivita με έδρα την Ελλάδα, αποτελεί μια από τις πιο πολυσυζητημένες και αγαπητές εταιρείες της δεκαετίας μας στα social media, αλλά και παράλληλα και από τις πρώτες επιλογές πολλών γυναικών, όταν ανατρέχουν σε προϊόντων περιποίησης με βιολογικά και φυσικά συστατικά. Η εταιρεία περιγράφει πως πηγή έμπνευσής της αποτελεί η κοινωνία και τα προϊόντα της μέλισσας, η πλούσια Ελληνική χλωρίδα και η ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη. Επίσης, οι συνταγές των καλλυντικών της περιέχουν φυσικά συστατικά σε ποσοστό 85% έως 100%, ενώ τα συστατικά που χρησιμοποιεί, βρίσκονται στην αιχμή της πράσινης κοσμετολογίας και αποκλείονται εκείνα, η χρήση των οποίων έχει κατηγορηθεί για παρενέργειες στην υγεία ή έχουν επιβαρυντική δράση στο περιβάλλον, όπως σιλικόνες, parabens κ.ο.κ. Σε κατάστημα της Apivita ή σε φαρμακείο μπορείς να βρεις προϊόντα για το πρόσωπο όπως, κρέμες, μάσκες, γαλακτώματα, για το σώμα, όπως απoλεπιστικά,  αφρόλουτρα ακόμη και για τα μαλλιά, όπως σαμπουάν και βαφές μαλλιών.

 10 Korres

10 οικονομικές και cruelty free εταιρείες καλλυντικών

Τέλος, άλλη μια ηθική εταιρεία καλλυντικών, γνωστή σε παγκόσμια εμβέλεια, αποτελεί και ο δημοφιλής σε όλους Κορρές με έδρα την Αττική. Η εταιρεία παράγει προϊόντα ομορφιάς για γυναίκες και για άνδρες, βασισμένα σε φυσικά συστατικά (και εν μέρει στην ομοιοπαθητική) γεγονός το οποίο την κατέστησε μία από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί πως έχει 5 διακρίσεις στον χώρο της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, πέρα από το γεγονός πως δεν δοκιμάζονται τα καλλυντικά σε ζώα, όπως επιβεβαιώνει η PETA, ενώ διατίθενται και vegan προϊόντα. 

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…