10 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Η Κρήτη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς και ένα τεράστιο νησί που μοιάζει ατέλειωτο. Όταν αποφασίζει να πας εκεί διακοπές είναι πολύ πιθανό να σκέφτεσαι ότι είναι αδύνατον να προλάβεις να τα δεις όλα και να φύγεις με το άγχος ότι δεν εκμεταλλεύτηκες σστ έπακρο την επίσκεψη σου εκεί και ίσως να υπάρχει κάτι επιπλέον που θα ήθελες να δεις και παρέλειψες.

Πρόκειται για ένα νησί με αρχαίο πολιτισμό, καθώς κατοικήθηκε πριν από 9.000 χρόνια, προσφέρει εντυπωσιακά ιστορικά στοιχεία, εντυπωσιακά φυσικά τοπία και αμμώδεις, καταγάλανες παραλίες. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στη Κρήτη και σίγουρα θα σας αποζημιώσουν για τον χρόνο που θα τους αφιερώσετε.

10 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη

Η Παλιά Πόλη των Χανίων

Τα Χανιά είναι μία ιδιαίτερα τουριστική πόλη της Κρήτης, καθώς προσφέρει άπειρη ιστορική ομορφιά. Χαρακτηριστικό της είναι η βενετσιάνικη και η τουρκική αρχιτεκτονική, τα εντυπωσιακά τζαμιά και οι εκκλησίες. Αν βγείτε στον παραλιακό δρόμο στο λιμάνι θα μαγευτείτε από την αρχιτεκτονική, ενώ παράλληλα η πόλη σας προσφέρει μπουτίκ, μπαρ, ταβερνάκια που καλύπτουν όλα τα γούστα. Γενικά τα Χανιά θεωρούνται η πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού και δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ενετικό Φάρο και το Τζαμί του Χασάν Πασά.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη – Δροσουλίτες – φαινόμενο ή χαμένες πολεμικές φιγούρες;

______________________

Το Δικταίο Άντρο

Στο σπήλαιο Δικταίο Άντρο ο μύθος θέλει να γεννήθηκε ο Δίας. Είναι πλούσιο σε σταλαγμίτες και σταλακτίτες και αφιερωνόταν από την αρχαιότητα στην λατρεία των Θεών. Τοποθετείται στην Ανατολική Κρήτη, στο οροπέδιο του Λασιθίου και βρίσκεται σε υψόμετρο  1025 μέτρων, στις βόρειες πλαγιές του όρους Δίκτη. Οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σπήλαιο το κάνουν τον ιδανικό βιότοπο για την ανάπτυξη πληθώρας φυτικών οργανισμών. Εσωτερικά το Δικταίο Άντρο αποτελείται από 5 θαλάμους μεγαλύτερους και μικρότερους. Το πιο εντυπωσιακό σημείο είναι η λίμνη, η οποία  βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο.

Η Σπιναλόγκα

Το εγκαταλελειμμένο πλέον νησάκι της Σπιναλόγκας ήταν καταφύγιο για τους Λεπρούς μέχρι και το 1957 και απέκτησε αύξηση των τουριστικών επισκέψεων μετά το βιβλίο της Victoria Hislop «Το Νησί». Σήμερα μπορεί να γίνει προσβάσιμο με πλοίο από την Ελούντα. Μπορεί πλέον να είναι ακατοίκητο, αλλά οι ερημωμένοι δρόμοι, οι πέτρινες κατοικίες, το  νεκροταφείο, αλλά και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα Ενετικά κάστρα, προσφέρουν μία δραματική ομορφιά που δεν πρέπει να χάσετε.

10 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Κρήτη

Ελαφονήσι

Η Κρήτη βεβαίως φημίζεται για τις παραλίες της και περιβάλλεται από καταγάλανα νερά και λευκές αμμουδιές, αλλά καμία παραλία δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή στo Ελαφονήσι. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ροζ και λευκή άμμο και την λιμνοθάλασσα. Το μικρό νησάκι απέναντι από την Κρήτη σας προσφέρει την δυνατότητα να συνδυάσετε το μπάνιο σας  στα κρυστάλλινα νερά με μία επίσκεψη στο μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας και στον Φάρο της Αγίας Ειρήνης.

Τα τείχη του Ηρακλείου

Το Ηράκλειο είναι άλλη μία πολυσύχναστη πόλη της Κρήτης και δικαίως. Πέρα από μία επίσκεψη στην πόλη αξίζει να ρίξετε μία ματιά στα Βενετσιάνικα τείχη που αντέχουν στον χρόνο, χτισμένα ήδη από τον 15ο αιώνα. Παρουσίαζαν την πιο εξελιγμένη εκδοχή της οχυρωματικής τέχνης της εποχής τους και ήταν τόσο ισχυρά, ώστε άντεξαν αλώβητα την εικοσαετή πολιορκία από το στρατό της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα είναι το καλύτερα διατηρημένο οχυρωματικό έργο στη Μεσόγειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr