10 λέξεις που πρέπει να σβήσετε από το βιογραφικό σας

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

10 λέξεις που πρέπει να σβήσετε από το βιογραφικό σαςΚατά την αναζήτηση εργασίας είναι αναγκαίο να έχετε προσεγμένο βιογραφικό. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες «φόρμες» οι οποίες σας κατευθύνουν να καταγράψετε τα στοιχεία σας, τις σπουδές και την εμπειρία σας προκειμένου να ζητήσετε μια δουλειά που σας ταιριάζει. Πλην όμως οι βαρύγδουπες λέξεις… βλάπτουν!

«Πριν αρπάξετε το λεξικό και αρχίσετε να ξεφυλλίζετε τις σελίδες του, θυμηθείτε ότι υπάρχει κάτι περισσότερο από το να προωθείτε τον εαυτό σας μέσα από τη χρήση επιθέτων.»

Γιατί να γεμίσετε λοιπόν το βιογραφικό σας σημείωμα με άδεια φρασεολογία που θα μπορούσε λίγο πολύ να εφαρμοστεί από όλους; Και πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με τους ερευνητές, έχετε μόνο 8,8 δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσετε.

Για να σας βοηθήσουμε, η επαγγελματική πλατφόρμα δικτύωσης LinkedIn έχει μόλις δημοσιεύσει την ετήσια λίστα με λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο στα βιογραφικά το 2015.

  1. Άτομο με κίνητρα
  1. Δημιουργικός
  1. Ενθουσιώδης
  1. Ιστορικό
  1. Παθιασμένος
  1. Πετυχημένος
  1. Δυναμικός
  1. Ηγεσία
  1. Στρατηγική
  1. Εκτεταμένη εμπειρία

Σε αυτό το χρονικό σημείο, τον Ιανουάριο, πολλοί σκέφτονται την ανανέωση των βιογραφικών και της σελίδας τους στο LinkedIn, σε περίπτωση που ανακύψουν νέες ευκαιρίες. Γι’ αυτό αντί να καταγράφετε ότι είστε «παθιασμένος» και «ενθουσιώδης», γιατί δεν το αποδεικνύετε; Μία λίστα με οποιαδήποτε εθελοντική εμπειρία ή με τα ενδιαφέροντά σας εκτός εργασίας περιγράφουν επακριβώς την ταυτότητά σας.

Παράλληλα, αντί να εγκωμιάζετε τον εαυτό σας ως πετυχημένο γιατί δεν απευθύνεστε σε άλλους να το υποστηρίξουν; Συγκεντρώστε συστατικές επιστολές και σχόλια από συναδέλφους σας.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…