10 facts για τη ζωή που δεν ισχύουν

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε ένα άρθρο του, ο μελετητής Mark Chernoff έγραψε για μερικούς μύθους για τη ζωή μας που δεχόμαστε ως αλήθειες, ενώ δεν είναι. Ας δούμε, λοιπόν, 10 από αυτά τα ψέματα.

Ψέμα 1: Μόνος σημαίνει μοναξιά.

΄Μόνος’ δεν σημαίνει μοναξιά, και ‘σχέση’ δεν σημαίνει πάντα ευτυχία.

Σε μια λάθος σχέση η μοναξιά είναι μεγαλύτερη. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάνε διάλειμμα και πέρασε χρόνο με το νούμερο ένα – εσένα. Βρες τον εαυτό σου, πρώτα. Εκτίμησε τη δική σου αξία. Και την επόμενη φορά που είσαι σε μια σχέση που βυθίζεται, πιθανόν, να κολυμπήσεις με ασφάλεια.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα θετικά του να είσαι Single απέναντι σε μια κοινωνία που φοβάται την μοναξιά


Ψέμα 2: Η ευτυχία έρχεται, όταν έχεις τα πάντα.

Όταν είσαι ευτυχισμένος, δε σημαίνει ότι δεν επιθυμείς περισσότερα, αλλά σημαίνει ότι είσαι ευγνώμων για ότι έχεις και υπομονετικός για αυτά που θα έρθουν. Μερικές φορές, προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και δεν βλέπουμε ότι τα μικρά πράγματα δίνουν την μαγεία στην ζωή. Έτσι, εκτιμήστε το σήμερα και ότι αυτό αξίζει. Αυτά είναι τα καλά παλιά χρόνια που θα νοσταλγείτε στο μέλλον.

Ψέμα 3: Μπορείτε να δείτε τον πόνο.

Μην υποτιμάτε τον πόνο του άλλου, γιατί, πραγματικά, ο καθένας παλεύει. Μερικοί άνθρωποι απλά είναι καλύτεροι στο να το κρύβουν. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει στη διπλανή πόρτα. Η κριτική είναι ανώφελη και χάσιμο χρόνου. Εάν έχετε χρόνο για να κρίνετε τους άλλους, βγείτε από την αφάνεια και κάντε κάτι που να έχει νόημα.

Ψέμα 4: Η ζωή πρέπει να είναι με συγκεκριμένο τρόπο

Τελικά, είναι οι δικές μας σκέψεις που μας πληγώνουν. Απλά, όταν αυτό που αισθανόμαστε, το χειριζόμαστε με ειλικρίνεια, τότε είναι λυτρωτικό. Πάντα έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε πως επιθυμούμε να ανταποκριθούμε σε ό,τι μας φέρνει η ζωή. Αφήστε το πως θα έπρεπε να είναι η ζωή σας και αγκαλιάστε την πραγματική ζωή που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της, μέσα από την συνείδησή σας.

Αλλάξτε ό,τι μπορείτε να αλλάξετε, αναδιαμορφώστε τις σκέψεις σας για ό,τι δεν μπορείτε να αλλάξετε και προχωρήστε με γαλήνη.

Ψέμα 5: Υποτίθεται πως πρέπει να είστε με συγκεκριμένο τρόπο

Όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες εκδοχές του – πραγματικές ή φανταστικές – και όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους – πραγματικούς ή φανταστικούς – τότε είναι που θα γευθείτε τη γαλήνη που είναι πραγματική και όχι φανταστική.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί δεν πρέπει να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους


Ψέμα 6: Μόνο μερικοί έχουν την ικανότητα να έχουν καλή ζωή

Κάθε πρωί που ξυπνάς, πρέπει να λες «Ναι, σήμερα θα είναι μια καλή μέρα». Κάθε απόγευμα, θα βρίσκεις έναν λόγο για να πεις «Ναι, σήμερα είναι μια καλή μέρα». Κάθε βράδυ θα βρίσκεις, πάλι, έναν λόγο για να πεις «Ναι, σήμερα ήταν μια καλή μέρα».  Αν το εφαρμόζεις αυτό, τότε, μια μέρα, μετά από πολλά φεγγάρια από τώρα, θα κοιτάς πίσω, θα χαμογελάς με τις αναμνήσεις και θα λες «Ναι, έζησα μια καλή ζωή».

Ψέμα 7: Οι δύσκολες στιγμές δε χρειάζονται

Μερικές φορές, τα πράγματα πάνε στραβά, πριν πάνε καλά. Μερικές φορές, πρέπει να αφήσετε τους λάθος ανθρώπους να φύγουν μακριά σας, για να έρθουν οι σωστοί άνθρωποι κοντά σας.

Μερικές φορές, πρέπει να αισθανθείτε αδύναμοι για να καταλάβετε τι είναι να είσαι δυνατός στη ζωή, ενώ, άλλες φορές, πρέπει να «σπάσετε» λίγο για να καταλάβετε τι σημαίνει συντριβή.

Μερικές φορές, επίσης, πρέπει να  συναντήσετε πολλούς ανθρώπους πριν βρείτε τον σωστό που θα αγαπήσετε και, άλλες φορές, θα πρέπει να δεχτείτε το καλό με το κακό μέσα, ξέροντας ότι, στο τέλος, όλα είναι μια εμπειρία που αξίζει.

Ψέμα 8: Δυνατός είσαι όταν δεν αισθάνεσαι πόνο

Στην πραγματικότητα, οι δυνατότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που αισθάνονται πόνο, τον δέχονται, μαθαίνουν από αυτόν και τον ξεπερνούν. Το ζήτημα είναι να έχεις το κουράγιο να κάνεις διάλειμμα, να κλάψεις, να πετάξεις τη σκόνη από πάνω σου και να μπεις ξανά στο ρινγκ για να παλέψεις, όπως ποτέ πριν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η ζωή μας διδάσκει μέσα από τις δυσκολίες


Ψέμα 9: Προσποιήσου

Νιώσε την αγάπη πριν να πεις «Σ’ αγαπώ». Νιώσε την ευγνωμοσύνη πριν πεις «Ευχαριστώ». Νιώσε την ταπεινότητα πριν πεις «Λυπάμαι». Νιώσε την ανακούφιση πριν πεις «Σε συγχωρώ». Όταν αυτά τα νιώσεις, πριν τα πεις, θα χρειάζονται λιγότερα λόγια τα οποία θα πηγαίνουν μέσα στην καρδιά της οποιαδήποτε σχέσης σου.

Ψέμα 10: Τα όνειρα είναι σπατάλη χρόνου

Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αόρατα στο μάτια, αλλά τα νιώθει, βαθιά, η καρδιά. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα κλάσμα από ό,τι είναι δυνατόν να γίνει. Η φαντασία έχει την  όραση  να βλέπει τι είναι κάτω από την επιφάνεια. Να βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό, αλλά αόρατο στο μάτι. Κάπου, κάτι απίστευτο περιμένει για να φανερωθεί, απλά πρέπει να ονειρευτείτε, πολύ, για να το ανακαλύψετε.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…